Τι λένε τα πόδια για το χαρακτήρα μας;

Τι λένε τα πόδια για το χαρακτήρα μας;

Τα πέλματα προδίδουν την προσωπικότητα

Ποια παλάμη και ποια χαρακτηριστικά του προσώπου; Περσινά, ξινά σταφύλια αυτή η μέθοδος αφού οι φυσιογνωμιστές έχουν μεταφέρει το ενδιαφέρον τους αρκετά εκατοστά πιο κάτω- στα πέλματα. Φυσικά δεν πρόκειται για κάποια νέα πρακτική μιας και η μελέτη των ποδιών αναπτύχθηκε στην Κίνα και την Ινδία πριν από περίπου 5.000 χρόνια και πηγάζει από την πεποίθηση ότι τα πόδια είναι ο καθρέπτης του σώματος και της ψυχής.

Είναι γνωστό εξάλλου πως ότι συμβαίνει μέσα μας αντικατοπτρίζεται στα πέλματά μας. Τα εξογκώματα, οι κάλοι ή πόνοι στα πόδια είναι ενδεικτικά άλλων προβλημάτων υγείας . Το σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το νου, οπότε και τα πόδια μας αντανακλούν την προσωπικότητά μας μιας και σε αυτά βασιζόμαστε. Όλα έχουν κάτι να πουν από τα δάχτυλα μέχρι την καμάρα. Πάμε νε δούμε τι:

Αν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι πολύ μεγαλύτερο από τα άλλα δάχτυλα του ποδιού το άτομο είναι έξυπνο και δημιουργικό. Πάντα βρίσκει έξυπνες λύσεις σε διάφορα προβλήματα και διακρίνεται για την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει άπραγο και σιωπηλό ενώ πάντα έχει μία δυνατή απάντηση, καθώς βλέπει τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, κάτι που μπορεί να το δυσκολεύει να εστιάσει στην καρδιά ενός προβλήματος. Αν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι σχετικά μικρό, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για πολυπράγμων χαρακτήρα, ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι το φόρτε στου! Έχει μια απίστευτη ικανότητα να χρησιμοποιεί τη γοητεία σου για να πείσει τους ανθρώπους.

Αν το δεύτερο δάχτυλό είναι σχετικά μακρύ τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε ηγετική προσωπικότητα. Όσο μεγαλύτερο μάλιστα είναι το δεύτερο δάχτυλο τόσο περισσότερες ηγετικές ικανότητες ανθίζουν. Το άτομο είναι πολυπράγμων καθώς και χειριστικό ενώ πολλές φορές αυτό μεταφράζεται ως αυταρχισμός. Μάλιστα, σύμφωνα με την παράδοση, οι μαμάδες εμπόδιζαν τους γιούς τους να παντρεύονται γυναίκες με μακριά τα δεύτερα δάχτυλα, για να τους προφυλάξουν από μια αυταρχική γυναίκα! Αντίθετα, αν έχουμε να κάνουμε με άτομα που το δεύτερο δαχτυλάκι τους είναι σχετικά κοντό τότε μάλλον είναι ήρεμα και πολύ πράα δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως γίνονται εύκολα θύμα. Απλούστατα θέλεουν να κάνουν τα πράγματα με το χρόνο τους απογε'υγοντας βιαστικές κινήσεις και εντάσεις και καταφεύγοντας στην ομαλή συζήτηση και την αρμονία.

Το τρίτο δάχτυλο του ποδιού συνδέεται την ενέργεια και τη δύναμη της θέλησης. Αν είναι σχετικά μεγάλο, αυτό σημαίνει ότι η διάθεση του ατόμου είναι απίστευτα ενεργητική και διαθέτει μεγάλη επινοητική ικανότητα, ειδικά στην εργασία. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερο είναι το δάχτυλο αυτό του ποδιού τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει κανείς να πετύχει στην καριέρα του αλλά και να κάνει περιουσία. Πρόκειται για τελειομανή άτομα και αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους. Βέβαια συχνά ξεχνάνε την πραγματική χαρά της ζωής βάζοντας στο περιθώριο διασκέδαση, οικογένεια, φίλους και τον έρωτα για χάρη της δουλειάς. Από την άλλη αν αυτό το μέσο δαχτυλάκι είναι κάπως μικρό αυτό σημαίνει πως απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής αφού λατρεύεουν τις στιγμές χαλάρωσης και δεν παίρνεουν τίποτα στα σοβαρά. Τεμπελιάζουν και είναι αναβλητικοί όμως δεν υπάρχει καλύτερη παρέα στις εξόδους.

Προχωρώντας, ένα μακρύ, ίσιο τέταρτο δάχτυλο του ποδιού δείχνει πως η οικογένεια είναι ζωτικής σημασίας για το άτομο αυτό. Στηρίζεται στους αγαπημένους του αλλά ταυτόχρονα τους στηρίζει. Μια πιθανή στροφή του δακτύλου αυτού δείχνει πως η σχέση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα δεν είναι η καλύτερη και αυτό προβληματίζει και σε ανησυχεί. Επίσης, αν έχει κανείς μακρύ προτελευταίο δάχτυλο είναι φοβερός ακροατής και άριστος παιδαγωγός αλλά επηρεάζεται πολύ από τα θέματα των άλλων καθώς του είναι δύσκολο να αποκοπεί από τα προβλήματα άλλων ανθρώπων. Συνήθως ευγενική ψυχή που εύκολα τραυματίζεται... Ακόμη και η υγεία του ατόμου αυτού επηρεάζεται από τυχόν διαταραχές στο σπίτι. Εάν μάλιστα παρουσιάζεται κάποια κύρτωση στα δάχτυλα αυτά των ποδιών μάλλον το άγχος έχει φτάσει σε κρίσιμο στάδιο και έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που μπορεί να σπάσει από στιγμή σε στιγμή. Ένα μικρό προτελευταίο δάχτυλο, είναι ενδεικτικό του ότι η οικογένεια δεν είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες του, το ίδιο και ο σύντροφός του.

Η παιδικότητα και η ανεμελιά είναι χαρακτηριστικό όσων έχουν ¨μικροσκοπικό» μικρό δαχτυλάκι. Ένα μικρό σε μέγεθος τελευταίο δαχτυλάκι του ποδιού δείχνει πως ο άλλος είναι πειραχτήρι, απίστευτα κοινωνικός και έχει ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Είναι ένα αδιόρθωτο παιδί, κάτι που μπορεί όμως να σου δημιουργήσει μπελάδες στην ενήλικη ζωή καθώς κάποια στιγμή όλοι οφείλουμε να μεγαλώσουμε λιγάκι! Τέλος αν με ευκολία μπορεί κανείς να κουνήσει το μικρό του δάχτυλο χωριστά από το τέταρτο τότε μάλλον είναι ιδιαίτερα παρορμητικός και ενθουσιώδης. Του αρέσει να φλερτάρεις ασύστολα και επιζητά την περιπέτεια. Προσοχή!

Μην ξεχνάς όμως ότι τα χαρακτηριστικά αυτά ισχύουν και για άντρες και για γυναίκες. Οπότε αν επιζητάς το γάμο κάνε το τεστ στον σύντροφό σου. Αν το δαχτυλάκι του δε λυγίζει μεμονωμένα μπορεί να μη σου προσφέρει ξέφρενα ξενύχτια και άστατη ζωή αλλά θα σου ειναι πιστός και ολότελα προβλέψιμος! Ανθρωποι με άκαμπτο μικρό δαχτυλάκι αγαπούν τη ρουτίνα και την καθημερινότητα και δύσκολα την αλλάζουν... Εάν τέλος κάθε δάχτυλο του ποδιού είναι λίγο μακρύτερο από το προηγούμενο, δημιουργώντας έτσι μια διαγώνια γραμμή, αυτό δείχνει μεθοδικότητα και ακρίβεια. Έχουμε να κάνουμε με ένα καλό φίλο, πιστό σύντροφο και πρακτικό- ισορροπημένο άτομο!

Όσο για το σχήμα; Τα πλατιά πόδια είναι δείγμα ατόμου που πάντα βρίσκεται σε εγρήγορση, νιώθει πως δεν έχει χρόνο για χάσιμο και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κάθε στιγμή. Καμιά φορά χάνει την ουσία και δεν δίνει χρόνο στη βαθύτερη σκέψη των πραγματων στην προσπάθεια να καταφέρει και να επιτύχει πάνω από όλα πολλά πράγματα μαζί. Τα μακρόστενα πόδια από την άλλη, φανερώνουν άτομα που δίνουν έμφαση στην καθαριότητα, λατερεύουν τη διακόσμιση και την ομορφιά. Είναι λεπτομερή και μεθοδικά, όμως συνηθίζουν να μεταθέτουν την ευθύνη των πραγμάτων καθώς και την πολλή δουλειά σε άλλους.

Η μεγάλη καμάρα συνδέεται με την ανεξαρτησία και την αυτάρκεια. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις ο αέρας άνεσης που εκπέμπει κανείς μπορεί να τον κάνει να δείχνει αντικοινωνικός. Δύσκολο να κοντρολάρεις και να πάρεις τα ηνία από αυτά τα άτομα, απλά πρέπει να τους πείσεις πως δεν είναι ένδειξη αδυναμίας να ζητάς βοήθεια, όταν τη χρειάζεσαι. Αν η καμάρα απουσιάζει ή είναι μικρή το άτομο είναι εξωστρεφές και κοινωνικό. Του αρέσει να περνά καλά και θέλεις να εξασφαλίσει πως το ίδιο θα κάνουν και οι γύρω του.

Μιας και είναι καλοκαίρι και τα πατουσάκια κυκλοφορούν ακάλυπτα δεν βλάπτει μία ματιά προς τα κάτω στην επόμενη γνωριμία σας!

Διαβάστε ακόμη:

Super προσφορές ευεξίας στο μόνο αυθεντικό Μαροκινό Hammam της Αθήνας

Τι λέει ο μήνας γέννησής σας για το επάγγελμά σας;

Πεπόνι και καρπούζι: οι σύμμαχοι της καλοκαιρινής διατροφής