Tips για να δίνετε τα πιο δροσερά φιλιά!

Tips για να δίνετε τα πιο δροσερά φιλιά!

Και να μην μπορεί κανείς να αντισταθεί στη γεύση σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσερό το καλοκαίρι από αλμυρά φιλιά κάτω από τον ήλιο, ή βραδινά φιλιά με συνοδεία cocktail. Όταν όλα συντελούν: εσύ, το αγόρι σου, η μουσική, το τοπίο, η διάθεση... καλό είναι, λοιπόν, για να μην έχουμε παρατράγουδα να φροντίζουμε την φρασκάδα της αναπνοής μας. Τι μπορεί να τη χαλάσει;

Τα βακτήρια είναι ο βασικός ένοχος για να κατηγορήσει κανείς μιας και όταν συσσωρεύονται, έχουν την ιδιότητα να πολλαπλασιάζονται, αφήνοντας κάθε φορά που μιλάει κανείς ή χασμουριέται μία δυσάρεστη οσμή. Εάν έχετε μεγάλες τρύπες στις αμυγδαλές, οι λεγόμενες κρύπτες, ή και υπερτροφικές αμυγδαλές, τότε είναι σύνηθες να μένουν εκεί υπολείμματα τροφών, με την κακοσμία να είναι μαθηματικά βέβαιη. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτούνται γαργάρες ή ακόμη και χειρουργική αφαίρεση μιας εφόσον οι πυρετοί και οι φλεγμονές δεν σπανίζουν ακριβώς. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι πάσχοντες από στομαχικές διαταραχές των οποίων η κακοσμία οφείλεται στον οισοφάγο. Χρειάζεται να συμβουλευτούμε γιατρό προκειμένου να προμηθευτούμε τα κατάλληλα σκευάσματα για να κατευνάσουμε το στομάχι μας και τα γαστρικά υγρά. Το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψάρι αποτελούν εχθρούς της αναπνοής – ακόμη κι όταν ο κανόνας είναι το βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά το φαγητό. Το κάπνισμα από την άλλη δεν είναι το καλύτερο αφροδισιακό, να το ξέρετε!

Απαραιτήτως χρειάζεται βούρτσισμα των δοντιών και της γλώσσας δύο φορές την ημέρα, που να συνοδεύεται από στοματικό διάλυμα- όχι πολύ καυστικό για να μην προκαλεί ξηροστομία. Οδοντικό νήμα, ακόμη και οδοντογλυφίδες απαιτούνται για τις εσοχές όπου τρόφιμα κρύβονται ανάμεσα στα δόντια! Η πλύση με αλάτι είναι επίσης μία λύση ενώ οι τσίχλες και οι καραμέλες επίσης αυξάνουν τη ροή του σάλιου και συνεπώς βοηθούν κατά της ξηροστομίας – άρα και της δυσοσμίας του στόματος.

Το νερό δεν έχει την μόνον την ιδιότητα να ξεδιψάει. Όταν κανείς στερεί το νερό από τον οργανισμό του, τότε είναι πιθανόν να υποφέρει από ξηροστομία. Θα πρέπει να ξέρουμε πως το μάσημα μαϊντανού ανάμεσα στα γεύματα φρεσκάρει την αναπνοή, δεδομένου πως το συγκεκριμένο λαχανικό έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Κάτι που πολλοί αγνοούν είναι οι ιδιότητες που έχει το γιαούρτιε, το οποίο αναπληρώνει τα καλά βακτήρια του οργανισμού και βοηθά στην καλή υγιεινή του στόματος.

Και φυσικά, επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας κάθε έξι μήνες για καθαρισμό και έλεγχο. Τα χαλασμένα δόντια που χρειάζονται επειγόντως σφράγισμα, είναι επίσης εστία κακοσμίας. Θα πρέπει να προσέξετε όμως γιατί η δυσοσμία του στόματος μπορεί να αποτελεί «σημάδι» για σοβαρές παθήσεις, όπως είναι η χρόνια βρογχίτιδα και ο διαβήτης. Συνεπώς, εάν η κακή αναπνοή επιμένει τότε πρέπει κανείς να συμβουλευτεί τον γιατρό του.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να μη μυρίζει το σπίτι σας τσιγαρίλα

Πώς να σιδερώσετε τα μεταξωτά σας ρούχα

Αντίο κουνούπια!