Πως να αντιμετωπίσετε τους ιλίγγους

Πως να αντιμετωπίσετε τους ιλίγγους

Τρόποι και ασκήσεις για να γλυτώσετε από τους ιλίγγους και τις ζαλάδες

Ίλιγγος ονομάζεται "Το ψευδές συναίσθημα κίνησης ενώ το σώμα μας παραμένει ακίνητο".

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές ασκήσεις που θα βοηθήσουν την αντιμετώπισή του.

Ασκήσεις με τα μάτια: Κινούμε τα μάτια πρώτα επάνω, μετά κάτω και κατόπιν συνέχεια από την μία πλευρά πρός στην άλλη παροκολουθώντας το δάκτυλό μας.

Ασκήσεις με το κεφάλι: Κάμπτουμε το κεφάλι μας πρός τα κάτω και μετά ακολουθεί έκταση πάνω και πίσω. Συνεχίζουμε στρέφοντάς το από τη μια πλευρά προς την άλλη.

Ασκήσεις με τον κορμό όρθιοι: Απο την αρχική όρθια στάση σκύβουμε να πιάσουμε ένα αντικείμενο και να απανερχόμαστε στην συνέχεια στην όρθια στάση. Κατόπιν στεκόμαστε όρθιοι και πάλι και εκτελούμε πρεριστροφές του κορμού μας δεξιά και αριστερά

Ασκήσεις σώματος στο κρεβάτι: Στρέφουμε αρχικά το σώμα μας στη μια πλευρά και κατόπιν σηκωνόμαστε και στεκόμαστε καθιστοί στο κρεβάτι. Στη συνέχεια ξαπλώνουμε στην άλλη πλευρά και τέλος γυρίζουμε ανάσκελα.

Οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται για 3-4 μήνες από 4 φορές καθημερινά και σε 3 σετ των 5 επαναλήψεων με σκοπό να αντιμετωπιστεί ο ίλιγγος λαβυριθικής αιτιολογίας και εφόσον δεν έχουμε άλλα ιδιαίτερα προβλήματα υγείας που μας απαγορεύουν την σωματική άσκηση γενικότερα.