Βγάλτε στο φως τον πιο όμορφο και δυναμικό εαυτό σας!

Βγάλτε στο φως τον πιο όμορφο και δυναμικό εαυτό σας!

Ανακαλύψτε τις κρυμμένες σας δεξιότητες και μη χάνετε άλλο χρόνο

Αν νιώθετε ότι η σχέση σας καταρρέει, ότι η καριέρα σας βαλτώνει, ότι οι φίλοι δεν είναι αληθινοί πάντα απέναντί σας και νιώθετε στάσιμοι ανάμεσα σε ρουτίνα και συνήθεια, αντί να σκέφτεστε τι πήγε λάθος, ανοιχτείτε σε νέους τρόπους επαφής σκεπτόμενοι τι θα μπορούσατε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση, όπως το να είστε στοργικοί ή ανεκτικοί. Το να είστε ανοιχτοί σημαίνει να αναλαμβάνετε την ευθύνη, να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας και να μην περιμένετε ή να εύχεστε να τις κάνει κάποιος άλλος για σας.

-Σκεφτείτε ένα όνειρο που θέλατε τόσο πολύ που αλλά φοβόσασταν ότι δε θα το πετύχετε ποτέ. Τώρα σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να υλοποιήσετε το όνειρο κάνοντας το πρώτο μικρό βήμα που θα σας οδηγήσει σ' αυτό. Αν θέλατε πάντα να δουλέψετε στο εξωτερικό, για παράδειγμα, αλλά φοβόσασταν, σκεφτείτε ποιο θα ήταν αυτό το πρώτο βήμα. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο το να ξεκινήσετε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας, να τηλεφωνήσετε στην πρεσβεία της χώρας για την οποία ενδιαφέρεστε και να τους ρωτήσετε για την πολιτική μετανάστευσης ή να μπείτε σε μια διαδικτυακή κοινότητα εκπατρισμένων και να μάθετε πώς ήταν η εμπειρία τους.

-Σταματήστε να κρίνετε πρώτα εσάς και ύστερα τους άλλους. Συνήθως, παραμένουμε περιορισμένοι από κανόνες και προκαταλήψεις που επιβάλλουμε οι ίδιοι. Κρίνοντας αυστηρά τον εαυτό σας, δεν μπορείτε παρά να προβάλλετε τις κρίσεις σας στους άλλους. Η κατανόηση και η συμπόνια δημιουργούν πιο βαθιές και ικανοποιητικές σχέσεις.

-Ένας από τους πιο άμεσους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να γίνουμε πιο ανοιχτοί στη ζωή είναι να λέμε ναι αντί για όχι. Το να πείτε ναι σε κάτι καινούριο συνήθως προκαλεί άγχος, αλλά αντί να λέτε «Δεν μπορώ να το κάνω γιατί μπορεί να αποτύχω», μπορείτε να λέτε «Θα το δοκιμάσω γιατί είμαι περίεργη να δω τι θα συμβεί».

-Όσο περισσότερα μαθαίνουμε, τόσο πιο ανοιχτοί γινόμαστε σε νέες εμπειρίες και στη ζωή, καθώς χάνουμε το φόβο μας και υποδεχόμαστε πιθανότητες που ούτε καν φανταζόμασταν. Το ρίσκο ισούται με εμπειρία. Δεν λέμε να μπλέξουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις αλλά αν δεν θελήσουμε να κουραστούμε ή και να λερωθούμε λίγο, τότε πώς θα μάθουμε; Ποιο το νόημα να ζούμε κλεισμένοι στο καβούκι μας;

-Μη φοβάστε να εκφράσετε τη γνώμη σας και να ορθώσετε το ανάστημά σας. Αγενείς δεν χρειάζεται να είμαστε όμως δεν είναι καλό να καταπιέζουμε τα πραγματικά μας θέλω προκειμένου να είμαστε αρεστοί. Μην εκφράζοντας την αληθινή μας ποιότητα, λαμβάνουμε λάθος αντιμετώπιση από τους άλλους!\

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να προστατευτείτε από το κρύο!

Πώς να εκμεταλλευτείτε τα καλλυντικά σας στο έπακρο εν μέσω κρίσης