Πώς να κοντύνετε μόνες σας φούστες και φορέματα

Πώς να κοντύνετε μόνες σας φούστες και φορέματα

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Αγοράσατε μία φούστα ή ένα φόρεμα που σας πέφτει μακρύ; Θέλετε να το φορέσετε και δεν προλαβαίνετε ή δεν θέλετε να πάτε σε μοδίστρα; Μπορείτε να το προσαρμόσετε και με λίγη προσοχή να κοντύνετε το ρούχο μόνες σας.

Θα χρειαστείτε απλά: βελόνα, κλωστή στο χρώμα του ρούχου, σίδερο, μία κιμωλία και ψαλίδι (κατά προτίμιση με δοντάκια)

Φορέστε τη φούστα ή το φόρεμα, αν είναι μακρύ με τα παπούτσια που έχετε σκοπό να το συνδυάσετε. Με τη βοήθεια κάποιου άλλου ή και μόνες σας σημειώστε με την κιμωλία μία διακεκομμένη γραμμή περιμετρικά στο ύψος που θέλετε να την κοντύνετε. Φροντίστε να είναι η πίσω μεριά ελαφρώς πιο μακριά. Βγάλτε τη φούστα και ενώστε τα σημάδια της κιμωλίας. Με το σίδερο πατήστε το ύφασμα βάση της γραμμής, γυρνώντας το επιπλέον ύφασμα προς τα μέσα και στερεώνοντας με καρφίτσες. Ξαναφορέστε το κι αν σας αρέσει περάστε στο επόμενο βήμα.

Βγάλτε το ρούχο και αφήστε περίπου 1 εκατοστό περίσσευμα μετά τη γραμμή. Κόψτε το υπόλοιπο ύφασμα που περισσεύει με ένα ψαλίδι κατά προτίμιση με δοντάκια για να αποφύγετε το ξέφτισμα του στριφώματος. ύστερα περάστε την κλωστή στη βελόνα, σε μονή κλωστή κάνοντας ένα κόμπο στην άκρη και αρχίστε να ρέβετε από την εσωτερική μεριά το διπλωμένο στρίφωμα. Προσέξτε οι βελονιές να είναι πολύ μικρές και στην εξωτερική πλευρά να πιάνετε ελάχιστο ύφασμα. τεντώνετε το ύφασμα ωστε να μην είναι πολύ σφιχτή η κλωστή ανάμεσα στα διαστήματα και σουρώνει.

Αν έχετε ραπτομηχανή και μάλιστα καινούριο μοντέλο, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα μιας και αυτή η ρύθμιση συμπεριλαμβάνεται στις δυνατότητες. Μόλις τελειώσετε, κάντε ένα κόμπο με την κλωστή και ράψτε τον λίγο από μέσα. Σιδερώστε ξανά το στρίφωμα και είστε έτοιμες!

Διαβάστε ακόμη:

164.remodified: To vintage μέσα από τη ματιά της Βάσως Βούλγαρη

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα μωρομάντηλα!

Βάλτε το ποδήλατο στο σπίτι!