Θέλετε ρούχα που μοσχοβολούν φρεσκάδα;

Θέλετε ρούχα που μοσχοβολούν φρεσκάδα;

Ξεχάστε τσιγαρίλα και κλεισούρα ακολουθώντας αυτά τα tips

Aν τα ρούχα σας μυρίζουν τσιγαρίλα ή κλεισούρα, φαγητό υπάρχουν κάποια tricks που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ξεφορτωθείτε τη δυσοσμία. Για παράδειγμα:

- Το ψεκάζετε με μαγειρική σόδα και το αφήνετε έτσι όλο το βράδυ.
Το πρωί το τινάζετε.
Η μαγειρική σόδα, όπως και το άσπρο ξύδι εξουδετερώνουν τις μυρωδιές.

Όταν το τσιγάρο δε φέυγει βάλτε νερό στη μπανιέρα και προσθέστε 1-2 ποτήρια άσπρο ξύδι. Βάλτε το ρούχο μέσα στο νερό αφήστε το λίγο και μετά το στεγνώνετε. Το άσπρο ξύδι θα αφαιρέσει την τσιγαρίλα από το ρούχο σας.

Μία καλή λύση είναι να βάλετε ένα καπάκι από το αγαπημένο σας μαλακτικό σε ένα μποκαλάκι με vap-air και να το αναμείξετε με νερό. Ψεκάστε ντουλάπες, συρτάρια, ρούχα και κανεπέδες ή κουρτίνες με αυτό και θα έχετε τη φρεσκάδα του φρεσκοπλυμμένου για μέρες.

Ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσετε την όμορφη μυρωδιά των ρούχων σας και την προστασία του δέρματός σας από τα χημικά, βέβαια, είναι να γεμίσετε τα συρτάρια σας με μικρά πουγκιά που περιέχουν αποξηραμένα πέταλα λουλουδιών και αιθέρια έλαια. Θα χρειαστείτε μικρά κομμάτια από τούλι και δαντέλα και κομμάτια από κορδέλα ή έστω και σπάγκο.

Μπορείτε να τα γεμίζετε με τα πέταλα από τα λουλούδια που σας φέρνουν ή εσείς αγοράζετε, τα οποία προηγουμένως θα τα ραντίζετε με λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο. Τοποθετήστε τα αποξηραμένα φύλλα στο κέντρο του κομματιού από τούλι και μαζέψτε το ύφασμα, έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα σακουλάκι. Δέστε το σφικτά με τον σπάγκο και στη συνέχεια τοποθετήστε το τούλινο σακουλάκι πάνω στο δαντελένιο πετσετάκι. Μαζέψτε πάλι τις άκρες, έτσι ώστε να σχηματίζουν σακουλάκι και δέστε το με την κορδέλα σε φιόγκο.

Διαβάστε ακόμη:

Κόκκινα μάτια τέλος: Τα tricks για να τα κρύψετε

Ξεμπερδέψτε με τα ασιδέρωτα πουκάμισα στο πι και φι!

Πώς να κοντύνετε μόνες σας φούστες και φορέματα