Τα τραγικά λάθη που κάνουμε στην περιποίησή μας και πρέπει να αποφύγουμε

Τα τραγικά λάθη που κάνουμε στην περιποίησή μας και πρέπει να αποφύγουμε

Συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα και τα μαλλιά μας

Οι γυναίκες επαναλαμβάνουμε πολλές κινήσεις μέσα στη μέρα μηχανικά θεωρώντας πως είναι ασήμαντες ή ακίνδυνες ή απλά επειδή πάντα βλέπαμε κάποιον άλλο να το κάνει. Πολλές από αυτές όμως είναι βλαβερές. Τι πρέπει να αποφεύγουμε, λοιπόν;

-Όταν το δέρμα σας γυαλίζει, καταφεύγετε πάντα στην πούδρα. Με το γρήγορο πουδράρισμα όμως μπορεί να κλείσετε τους πόρους με ένα επικίνδυνο μείγμα πούδρας-σμήγματος που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, σπυράκια και μαύρα στίγματα. Καλό είναι να περνάτε το πρόσωπο με υγρό μαντηλάκη πριν την περάσετε ή έστω χαρτάκια που απορροφούν τη λιπαρότητα.

-Πόσες φορές βάφετε τα μαλλιά σας αφήνοντας περισσότερο χρόνο τη βαφή στο κεφάλι σας με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ξεραθούν υπερβολικά και να ταλαιπωρηθούν; Πολλές! Ας μην επεκταθούμε στο τι παθαίνει το δέρμα σας! Καλό είναι να τηρούνται πιστά οι οδηγίες.

-Μετά το ντους οι περισσότεροι μένουμε αρκετή ώρα με το μπουρνούζι και σκουπιζόμαστε πρόχειρα. Όμως, το δέρμα μετά το πλύσιμο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και χρειάζεται χρόνο. Επιπλέον, στις γυναίκες δεν κάνει να υπάρχει υγρασία στα γεννητικά όργανα. Πρέπει πάντα να σκουπιζόμαστε καλά και χωρίς να τρίβουμε το δέρμα μας.

-Μην αφήνετε το γαλάκτωμα του ντεμακιγιάζ στο δέρμα σας. Δεν είναι κρέμα. Πρέπει να απομακρύνεται. Το γαλάκτωμα σε συνδυασμό με τις ακαθαρσίες της ημέρας δεν αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει. Μετά το γαλάκτωμα περνάτε πάντα το πρόσωπό σας με μια τονωτική λοσιόν και επαναλαμβάνετε ώσπου να βγει το βαμβάκι καθαρό.

-Μην ρίχνετε διαλυτικό ή ασετόν για να αραιώσετε το βερνίκι νυχιών σας. Αυτού του είδους τα προϊόντα καταστρέφουν την ομοιογένεια του βερνικιού, το οποίο μετά, όχι μόνο δεν στρώνει καλά, αλλά χάνει και τη λάμψη του.

-Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι διαφορετικό και κατά πολύ λεπτότερο απ' αυτό του υπόλοιπου προσώπου, γι' αυτό χρειάζεται και διαφορετική φροντίδα. Οι περισσότερες κρέμες προσώπου δημιουργούν κοκκινίλες κι ερεθισμούς στα μάτια ενώ είναι είτε πολύ βαριές είτε πολύ καυστικές γι αυτή την ευαίσθητη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Tips για φρέσκια αναπνοή και δροσερά φιλιά

Κόκκινα μάτια τέλος: Τα tricks για να τα κρύψετε