Φτιάξαμε το πιο οικονομικό industrial τραπεζάκι με παλέτες και σας το παρουσιάζουμε

Φτιάξαμε το πιο οικονομικό industrial τραπεζάκι με παλέτες και σας το παρουσιάζουμε

Κάντε μόνοι σας τα έπιπλά σας στο πι και φι με τη βοήθεια του Queen.gr.

Ξεχάστε τον Karim Rashid (δε μας αρέσει καν πια), τους σκανδιναβούς υπερτιμημένους αρχιτέκτονες, τα έπιπλα από βαρύ σκούρο ξύλο που θέλει σώνει και ντε να σας φορτώσει η μάνα σας και φυσικά ξεκολλήστε λίγο από το IKEA και τα hot dog του. Η κρίση μας άδειασε μεν τις τσέπες, γέννησε όμως ιδέες ευχάριστες, εύκολες, ιδιαίτερες και πάνω από όλα οικονομικές. Ποιος λοιπόν ο λόγος να μαζέψετε δέκα μηνιάτικα για να παραγγείλετε ένα έπιπλο υπερπαραγωγή του τάδε καταστήματος, όταν μπορείτε να εφαρμόσετε το DIY(do it yourself) σύστημα και να κάνετε το νέο σας σπιτικό να μοιάζει με το πιο σύγχρονο industrial χώρο του εξωτερικού.

Εμείς όσο και να ψάξαμε δε βρήκαμε ένα τραπέζι που να ταιριάζει στο σαλόνι μας, γι΄αυτό και κάναμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Τηλεφωνήσαμε στη διακοσμήτρια και φιλενάδα Βίλλυ Φατούρου και ζητήσαμε τη βοήθειά της για να κάνουμε το σαλόνι μας λειτουργικό κατασκευάζοντας ένα τραπεζάκι από ξύλινες παλέτες. Έχοντας μία αίσθηση του χώρου που σε κάνει να την εμπιστευτείς από την πρώτη στιγμή, δεν είναι καθόλου τυχαίο γιατί η εν λόγω δεσποινίδα αποφάσισε να κάνει επάγγελμα το να τρυπώνει στα ξένα σπίτια και να τα μεταμορφώνει.

"Οτιδήποτε κάνεις μόνος σου έχει άλλη αξία, ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει το σπίτι του όπως αυτός θέλει με το μικρότερο δυνατό κόστος και τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Οι τέσσερις τοίχοι γίνονται αμέσως σπίτι, νιώθεις πως έχεις βάλει το μεράκι σου και το προσωπικό σου γούστο και φυσικά ξοδεύεις ελάχιστα ενώ σαχλαμαρίζεις και παίζεις κατασκευάζοντας έπιπλα με φίλους", θα μας πει ενώ κουβαλάει όλα της τα σύνεργα, επεξεργάζεται το χώρο, παίζει με την Tiffany (είναι γάτα όχι κόσμημα) και μιλάει στο κινητό.

Διαβάστε τα παρακάτω βήματα προσεκτικά, ακολουθήστε τις οδηγίες μας και εάν χρειαστείτε κάποιο έπιπλο, κατασκευή, συμβουλή, το κορίτσι- λάστιχο ή αλλιώς η Βίλλυ θα σας βοηθήσει στο λεπτό.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 παλέτες
4 ρόδες
τρυπάνι
γυαλόχαρτο
μπογιά
προστατευτικό βερνίκι εμποτισμού
ξυλόβιδες
ξυλόκολλα
κείμενο για stencil

Βήμα 1
Ξύνουμε την παλέτα με το γυαλόχαρτο για να γυαλίσει το ξύλο και να την καθαρίσουμε.

Βήμα 2
Βάφουμε την παλέτα με το προστατευτικό βερνίκι εμποτισμού

Βήμα 3
Κολλάμε τις παλέτες μεταξύ τους

Βήμα 4
Βιδώνουμε τις 4 ρόδες σε κάθε άκρη της κάτω παλέτας

Βήμα 5
Βάφουμε την παλέτα με πινέλο στο χρώμα τις αρεσκείας μας

Βήμα 6
Ξύνουμε με γυαλόχαρτο τη βαμμένη επιφάνεια για να πετύχουμε το αποτέλεσμα του παλαιωμένου

Βήμα 7
Έχουμε κόψει διάτρητα το χαρτί, το τοποθετούμε πάνω στην παλέτα και βάφουμε από πάνω όλα τα κενά με το χρώμα της αρεσκείας μας.

Βήμα 8
Βγάζουμε το χαρτί και το ολοκαίνουργιο τραπεζάκι μας είναι έτοιμο

Καλή σας επιτυχία, Βίλλυ σε ευχαριστούμε!

Οτιδήποτε χρειαστείτε τη Bίλλυ Φατούρου μπορείτε να στείλετε email στο villyfatourou@gmail.com