Πώς να αποθηκεύσεις τις μπότες σου χωρίς να χάσουν το σχήμα τους;

Πώς να αποθηκεύσεις τις μπότες σου χωρίς να χάσουν το σχήμα τους;

Διατηρώντας παράλληλα το χώρο σου τακτοποιημένο

Οι μπότες συχνά είναι το πιο ακριβό είδος παπουτσιού αλλά το πιο δύσκολο να αποθηκεύσουμε- ιδίως όταν περνά η χειμερινή σεζόν. Χάνουν το σχήμα τους, τσαλακώνονται, λυγίζουν και πιάνουν πολύ χώρο.

Υπάρχουν ειδικά πλαστικά κλιπς για να τις κρατήσετε σε όρθια θέση, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυλίνδρους από χαρτόνι, που συνήθως υπάρχουν μέσα στις μπότες όταν τις αγοράσετε καινούριες. Διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτόνι χειροτεχνίας, περιοδικά ή χάρτινες σακούλες. Μια καλή ιδέα είναι και το αφρολέξ. Για τις γαλότσες ο καλύτερος χώρος είναι η αποθήκη ή κάπου κοντά στην είσοδο χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ράφι-κρεμάστρα για μπότες, ένα πατάκι ή ένα μπαούλο γεμάτο με πέτρες όπου θα τις τοποθετήσετε όμορφα. Σε γνωστά καταστήματα ειδώ σπιτιού υπάρχουν και κλιπς κουκλάκια που μπαίνουν στις μπότες για να τις κρατούν όρθιες.

Αν διαθέτει το σπίτι σας μια μεγάλη ντουλάπα με αρκετό χώρο για κρεμάστρες, υπάρχει η ανάλογη επιλογή χρησιμοποιώντας ειδικές κρεμάστρες για μπότες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρεμάστρες με κλιπς για παντελόνια. Αν δεν έχετε τόσο πολύ χώρο στην κρέμαση, καλή λύση είναι το πάτωμα της ντουλάπας ή τα ράφια. Είδαμε ακόμη και μπότες κρεμασμένες πίσωα πό την πόρτα σε θήκη για φουλάρια. Διαφορετικά, αν κάποια από αυτές τις επιλογές δεν σας καλύπτει, φροντίστε να κρατάτε πάντα τα κουτιά από τις μπότες όταν τις αγοράζετε προκειμένου να τις αποθηκεύετε στον πάτο της ντουλάπας, κάτω από το κρεβάτι ή στο πατάρι.

Διαβάστε ακόμη:

Ξεφορτωθείτε τις παρανυχίδες και αποκτήστε υγιή νύχια

Απολέπιση προσώπου και σώματος χωρίς ερεθισμούς με σπιτικές συνταγές