Πώς να πλένεις σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σου

Πώς να πλένεις σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σου

Δεν θέλει κόπο αλλά... τρόπο!

Όλοι γνωρίζουμε πως τα λαχανικά και τα φρούτα μας χρειάζονται πάντα πλύσιμο, όμως ο λόγος δεν είναι μόνο η προφανής σκόνη και βρωμιά που υπάρχει πάνω σε αυτά. Τα φύλλα και το δέρμα τους φιλοξενούν διάφορα βακτήρια, έντομα και άλλες ουσίες. Βεβαίως, όλα αυτά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, όμως μην ξεγελιέσαι και τρως κάτι χωρίς να το έχεις πρώτα πλύνει επειδή σου φαίνεται καθαρό. Φρόντισε πάντα να τα ξεπλένεις καλά πριν τα χρησιμοποιήσεις, ακολουθώντας διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, ανάλογα με τον τύπο τους. Δες παρακάτω ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος πλυσίματος για κάθε κατηγορία.


Για μαλακά φρούτα και λαχανικά: Γέμισε το νεροχύτη σου με ίσα μέρη από νερό και ξίδι. Άφησέ τα στο νερό για 2 με 3 λεπτά και τρίψε τα με ένα πανί. Ξέπλυνέ τα και είναι έτοιμα.


Για σκληρά φρούτα και λαχανικά: Γέμισε το νεροχύτη με νερό και πρόσθεσε μια κουταλιά μαγειρική σόδα μαζί με μερικές σταγόνες υγρού πιάτων. Ανακάτεψε καλά το νερό και άφησε τα λαχανικά με τα φρούτα μέσα σε αυτό για λίγη ώρα. Στη συνέχεια, καθάρισε με ένα σφουγγάρι και ξέπλυνέ τα.


Για φυλλώδη λαχανικά: Γέμισε το νεροχύτη με νερό και πρόσθεσε μισή κούπα ξίδι και 3 κουταλιές της σούπας αλάτι. Άφησέ τα απλά στο νερό για 15 με 20 λεπτά και ύστερα ξέπλυνέ τα.


Αν δεν θέλεις να τα καταναλώσεις απευθείας, σκούπισε τα με μια πετσέτα προκειμένου να είναι στεγνά όταν τα ξαναβάλεις στο ψυγείο.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να κάνεις ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακαταστασία στο σπίτι; Πώς να την κάνεις να γίνει... παρελθόν