Οδοντόκρεμα: οι 6 διαφορετικές χρήσεις της

Οδοντόκρεμα: οι 6 διαφορετικές χρήσεις της

Μπορεί να είναι άγνωστες… αλλά αποτελεσματικές!

Μπορεί να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα υγιεινής που χρησιμοποιούμε, αφού η χρήση της είναι καθημερινή και αναγκαία, όμως την έχουμε συνδυάσει μόνο με τον καθαρισμό των δοντιών μας. Σίγουρα αυτή αποτελεί την κύρια ιδιότητα της οδοντόκρεμας, όμως τελικά μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σε πολλές άλλες περιπτώσεις που ούτε καν φανταζόσουν και μάλιστα να έχεις αποτελέσματα που ίσως να μην ήταν δυνατά με άλλα, πιο εξειδικευμένα προϊόντα. Δες παρακάτω τις δευτερεύουσες, αλλά επίσης ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές χρήσεις της... θαυματουργής οδοντόκρεμας και δοκίμασέ τες και εσύ στην καθημερινότητά σου.

1.Γυάλισε τα κοσμήματά σου
Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να γυαλίσεις τα κοσμήματα και τα ασημικά σου αποτελεί η οδοντόκρεμα. Συγκεκριμένα, τρίψε τα κοσμήματά σου με μια βούρτσα και λίγη οδοντόκρεμα και άφησέ τα έτσι για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα όταν τα ξεπλύνεις, θα λάμπουν σαν καινούρια!


2.Διώξε τα άλατα από το ατμοσίδερο
Τα περισσότερα ατμοσίδερα έχουν την ίδια κατάληξη κάποια στιγμή: γεμίζουν με άλατα στο κάτω μέρος τους ακόμα και αν χρησιμοποιούμε συνεχώς απιονισμένο νερό. Το αποτέλεσμα είναι να κολλάει πάνω στα ρούχα που σιδερώνουμε και να μας δυσκολεύει κατά πολύ την όλη διαδικασία. Χρησιμοποιώντας όμως λίγη οδοντόκρεμα και τρίβοντάς την πάνω στην επιφάνεια αυτή θα καταφέρεις εύκολα να απομακρύνεις οποιαδήποτε υπολείμματα μπορεί να υπάρχουν.


3.Ανακουφίσου από τα τσιμπήματα εντόμων και τα καψίματα
Τοποθετώντας λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας πάνω στα σημεία όπου σε τσίμπησαν κουνούπια ή άλλα έντομα θα καταπραΰνεις αμέσως τα συμπτώματα, όπως το κοκκίνισμα και τη φαγούρα, και θα ανακουφιστείς εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάς μαζί σου ειδικές αλοιφές. Μπορείς να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία σε περίπτωση ενός μικρού καψίματος, αφού θα βοηθήσει στη γρηγορότερη επούλωση του τραύματος.


4.Γυάλισε τα νύχια σου
Κι όμως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οδοντόκρεμα και ως καλλυντικό, αφού έχει την ιδιότητα να κάνει πιο ανθεκτικά αλλά και γυαλιστερά τα νύχια σου. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας πάνω τους και κάνε μασάζ στα δάχτυλά σου για λίγα λεπτά. Αφού τα ξεπλύνεις, θα δεις τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.


5.Καταπολέμησε τα σπυράκια
Μπορεί να ψάχνεις να βρεις τη λύση σε εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, όμως μπορείς να εξαφανίσεις τα σπυράκια σου με έναν πολύ απλούστερο τρόπο: να βάλεις λίγη οδοντόκρεμα επάνω τους και να την αφήσεις για όσες ώρες θα κοιμάσαι. Το πρωί που θα την ξεπλύνεις, θα δεις πως θα έχει καταφέρει να τα συρρικνώσει.


6.Καθάρισε τους λεκέδες από τα χαλιά σου
Αφαίρεσε εύκολα οποιονδήποτε λεκέ υπάρχει στα χαλιά σου καλύπτοντας τους με οδοντόκρεμα, ενώ στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια σκληρή βούρτσα για να τρίψεις τον λεκέ. Αφού ξεπλύνεις το χαλί σου θα δεις πως το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ θα έχει εξαφανιστεί.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να πλένεις σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σου

Ακαταστασία στο σπίτι; Πώς να την κάνεις να γίνει... παρελθόν