Διατήρησε τις τέντες σου καθαρές με πανεύκολους τρόπους

Διατήρησε τις τέντες σου καθαρές με πανεύκολους τρόπους

Η σωστή συντήρηση θα παρατείνει το χρόνο ζωής τους

Οι τέντες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι κάθε μπαλκονιού, αφού μας εξασφαλίζουν την απαραίτητη σκιά, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, οι βρωμιές και οι λεκέδες που μένουν μακροχρόνια πάνω τους μπορούν εν τέλει να τις αχρηστέψουν. Επειδή όμως, η αλλαγή τους είναι αρκετά ακριβή υπόθεση, είναι προτιμότερο να φροντίζεις για τη σωστή συντήρησή τους, προκειμένου να εξασφαλίσεις τη μέγιστη διάρκεια ζωής τους.


-Σε περίπτωση που εντοπίσεις λεκέδες, οι οποίοι συνήθως προέρχονται από φύλλα, περιττώματα πουλιών ή στάχτες, αποτσίγαρα και σκόνη, φρόντισε να τους απομακρύνεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το πανί θα πρέπει να είναι στεγνό , ενώ ένα απλό βούρτσισμα θα είναι αρκετό για να απομακρύνεις τους πιο εύκολους λεκέδες.


-Για πιο επίμονους λεκέδες, θα πρέπει να πλύνεις τα πανιά της τέντας σου χρησιμοποιώντας μια σκούπα και ένα μίγμα από χλιαρό ή κρύο νερό και λίγο απορρυπαντικό. Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, αφού είναι πιθανό να συρρικνώσεις τις ίνες του πανιού, με αποτέλεσμα να καταστραφούν.


-Εάν υπάρχουν πεσμένα, ξερά φύλλα, έχε υπόψη σου πως θα πρέπει να τα απομακρύνεις άμεσα , αφού αν μείνουν και αποσυντεθούν επάνω στο πανί, θα δημιουργήσουν λεκέδες που θα είναι πολύ δύσκολο να φύγουν μετά από καιρό.


-Αν εντοπίσεις στις τέντες σου μικρά σκισίματα προσπάθησε να τα επιδιορθώσεις σύντομα, αφού θα γίνουν χειρότερα πριν καν το καταλάβεις. Απλά ράψε στο κενό που έχει δημιουργηθεί ένα μπάλωμα από το ίδιο τεντονόπανο.


-Σε περίπτωση που οι τέντες είναι βρεγμένες άφησέ τες ανοιχτές μέχρι να στεγνώσουν καλά, πρόσεξε όμως γιατί αν δεν τις τεντώσεις καλά, το νερό θα λιμνάσει με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μούχλα στην περιοχή και το ύφασμα να φθαρεί ανεπανόρθωτα.

Διαβάστε ακόμη:

Στάμπες από νερό στα έπιπλα; Εξαφάνισέ τους με 3 απλούς τρόπους

Οδοντόκρεμα: οι 6 διαφορετικές χρήσεις της