Διατήρησε το πατάκι του μπάνιου στεγνό με 3 απλούς τρόπους

Διατήρησε το πατάκι του μπάνιου στεγνό με 3 απλούς τρόπους

Πες «αντίο» γρήγορα στα μικρόβια και τη μούχλα!

Μπορεί να είναι αρκετά βολικό όταν βγαίνουμε από το ντους μας, αφού με τη βοήθεια του αποφεύγουμε να γεμίζουμε το πάτωμα του μπάνιου με νερά, ενώ παράλληλα, αποφεύγουμε και το γλίστρημα, όμως πολλές φορές υπάρχουν και προβλήματα με την τοποθέτηση του χαλιού μπροστά από τη μπανιέρα μας.


Ένα σύνηθες πρόβλημα είναι πως το πατάκι του μπάνιου πολλές φορές εγκλωβίζει την υγρασία, με αποτέλεσμα να παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα βρεγμένο ή έστω νωπό και έτσι να συγκεντρώνει στις ίνες του πληθώρα μικροβίων και μούχλας που είναι επικίνδυνες για την υγεία μας.


Αν θέλεις να βελτιώσεις την υγιεινή του μπάνιου σου και να αποφύγεις όλη την παραπάνω δυσάρεστη κατάσταση, ακολούθησε τα εξής απλά βήματα και θα καταφέρεις να διατηρήσεις σε πολύ καλύτερη κατάσταση το πατάκι σου.


1.Φρόντισε κάθε φορά που βγαίνεις από το ντους και πατάς πάνω του, να το στεγνώνεις. Αν η υγρασία συγκεντρωθεί θα είναι δυσκολότερο να την απομακρύνεις, οπότε προσπάθησε να επαναλαμβάνεις κάθε φορά τη διαδικασία. Μπορείς να το απλώσεις στο μπαλκόνι σου για λίγη ώρα, ή απλά να το κρεμάσεις από τη ράγα της κουρτίνας του μπάνιου.


2.Προσπάθησε να το πλένεις τακτικά στο πλυντήριο, αφού είναι ο μόνος τρόπος να το απολυμάνεις απόλυτα από όλα τα μικρόβια. Μια φορά κάθε δέκα μέρες είναι μια αρκετά καλή συχνότητα για να το κάνεις. Έτσι, θα παραμένει πάντα καθαρό.


3.Κάθε φορά που τελειώνεις το ντους σου φρόντισε να αερίζεις καλά το χώρο του μπάνιου, ανοίγοντας για λίγη ώρα το παράθυρο. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η συγκέντρωση υδρατμών στο δωμάτιο, που μπορούν να παρατείνουν το χρόνο στεγνώματός του.

Διαβάστε ακόμη:

Διατήρησε τις τέντες σου καθαρές με πανεύκολους τρόπους

Πώς βγαίνει η μούχλα από τα ρούχα;