Ημέρα της Γυναίκας 2015: 9 λόγοι που μας κάνουν καλύτερες από τους άντρες!

Ημέρα της Γυναίκας 2015: 9 λόγοι που μας κάνουν καλύτερες από τους άντρες!

Στην «μάχη» γυναίκας με άντρα, σημειώσατε… 1! 

Μπορεί για εκατοντάδες χρόνια το αντρικό να ήταν και το κυρίαρχο φύλο, αλλά πλέον περνά την περίοδο που δείχνει άνευ προηγουμένου... ασθενές. Με το πέρασμα των χρόνων, οι γυναίκες εξελιχθήκαν και έγιναν καλύτερες, ενώ οι άντρες απλά... παρέμεναν ίδιοι. Το αποτέλεσμα; Έχασαν τις δυνάμεις τους, κοινωνικές, οικονομικές, οικογενειακές ακόμα και βιολογικές, αφού σε κάποια χρόνια φαίνεται πως το αντίθετο φύλο θα έχει εξαλειφθεί εντελώς. Και μπορεί αυτό το σενάριο να μην και το πιο ευοίωνο που έχουμε ακούσει –και φυσικά ελπίζουμε τελικά να μην συμβεί- αλλά κατά τα άλλα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας καθιστούν –όχι μόνο τώρα πια, αλλά πάντοτε- πιο υπέροχες και μοναδικές από το... πάλαι ποτέ ισχυρό αρσενικό. Δες τους 9 από αυτούς, και γιόρτασε την σημερινή γιορτή σου με κάθε ευπρέπεια!


1.Μεγαλώνουμε μέσα μας άλλους ανθρώπους
Ίσως αποτελεί και την μεγαλύτερη και πιο τρανταχτή απόδειξη πως ποτέ εκείνοι δεν θα καταφέρουν να είναι σαν εμάς, αφού οι γυναίκες είναι οι μοναδικές που μπορούν να δώσουν... ζωή, να δημιουργήσουν από το σώμα τους ένα ολοκληρωμένο πλάσμα και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα. Όχι φυσικά πως προσπαθήσαμε για να το καταφέρουμε, αλλά όπως και να έχει, μπορούμε να είμαστε υπερήφανες γι' αυτό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.


2.Έχουμε περισσότερη αντοχή στον πόνο
Εδώ και χρόνια, εκτιμάται πως οι γυναίκες είναι πιο ανθεκτικές στον πόνο αλλά παράλληλα και πιο ευαίσθητες σε αυτόν. Και φυσικά, τη θεωρία αυτή δεν την διατύπωσε απλά κάποια γυναίκα που ευαγγελίζεται την ανωτερότητα του θηλυκού γένους, αλλά είναι όντως γεγονός, και υπεύθυνα για το αποτέλεσμα αυτό είναι τα οιστρογόνα μας, που λειτουργούν ως φυσικά ηρεμιστικά στο νευρικό μας σύστημα.


3.Δημιουργούμε... γάλα μόνες
Η φύση δεν μας προίκισε μονάχα με το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορούμε να φέρουμε έναν άλλον άνθρωπο στη ζωή, αλλά φρόντισε να μας εξασφαλίσει και τον τρόπο που θα τον βοηθήσουμε να αναπτυχθεί τους πρώτους μήνες της ζωής του, χορηγώντας μας... την ίδια του την τροφή. Το γεγονός πως μια γυναίκα μπορεί να παράγει από το στήθος της γάλα, που την καθιστά ικανή να το προσφέρει ζεστό και φρέσκο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, είναι απλά... μαγικό.


4.Τα κάνουμε όλα –ταυτόχρονα- και... συμφέρουμε
Το γυναικείο μυαλό, και μόνο αυτό, είναι σε θέση να επεξεργαστεί πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα, πράγμα που ένας άντρας είναι σχεδόν ακατόρθωτο να καταφέρει όσο κι αν προσπαθήσει. Έτσι, ενώ μια γυναίκα μαγειρεύει, μπορεί παράλληλα να βοηθά το παιδί της με τα διάβασμα, να σκέφτεται τη λίστα για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και πολλά ακόμη, την ίδια στιγμή που ένας άντρας απλά προσπαθεί να φέρει σε πέρας μία και μόνο δραστηριότητα.


5.Είμαστε, όπως και να 'χει... το ωραίο φύλο
Το γυναικείο σώμα είναι σχεδιασμένο για να είναι ωραίο, μπορεί οποιοσδήποτε να το καταλάβει παρατηρώντας το γυμνό, σε σύγκριση με ένα γυμνό αντρικό σώμα. Οι τέλειες καμπύλες και τα σημεία που τονίζουν την θηλυκότητα, όπως το στήθος και οι γοφοί, όταν βρίσκονται σε σωστές αναλογίες, κάνουν ένα γυναικείο σώμα να θαυμάζεται και να παρατηρείται όχι μόνο από το άλλο φύλο, αλλά ακόμα και από τις υπόλοιπες γυναίκες. Κάτι που σίγουρα δεν συμβαίνει με τους άντρες.


6.Διατηρούν το περιβάλλον τους καθαρότερο
Με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις, οι γυναίκες είναι πιο καθαρές και τακτικές από τους άντρες. Ναι, σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις αντρών που είναι πολύ οργανωτικοί και έχουν τους χώρους τους τακτοποιημένους με... θρησκευτική ευλάβεια, ωστόσο σίγουρα στην καθαριότητα οι γυναίκες και πάλι τους ξεπερνούν, αφού λίγοι είναι εκείνοι που θα κάνουν ακόμα και... φασίνα και μάλιστα τακτικά. Αντίθετα οι γυναίκες, μπορούν να διακρίνουν την σκόνη και τη βρωμιά πριν καν αυτή... εμφανιστεί, και να την εξαφανίσουν.


7.Διοικούμε καλύτερα
Από τις δουλειές του σπιτιού, μέχρι τη διοίκηση μιας επιχείρησης και την διαχείριση των οικονομικών, οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άντρες, αφού μπορούν να λύνουν πιο εύκολα προβλήματα, να είναι καλοί συνομιλητές αλλά και ακροατές και να οργανώνουν καλύτερα το πρόγραμμά τους. Επιπλέον, το γεγονός ότι το γυναικείο φύλο είναι καλύτερο στην επικοινωνία, μπορεί επίσης να βοηθήσει αρκετά στην επίτευξη των στόχων τέτοιου είδους.


8.Θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες
Ο γυναικείος εγκέφαλος μπορεί να ταξινομήσει και να οργανώσει καλύτερα πληροφορίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να έχουμε τη δυνατότητα να θυμηθούμε μικρές πληροφορίες και λεπτομέρειες, όπως μικρά στοιχεία για τον σύντροφό σου, σαν την ημέρα των γενεθλίων του, το αγαπημένο του χρώμα, και διάφορα άλλα, που αντίστοιχα αυτός δεν θα μπορούσε ποτέ να θυμηθεί.


9.Ζούμε περισσότερο
Ναι, ακόμα και σε αυτόν τον τομέα κατορθώσαμε να υπερέχουμε των ανδρών. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο από 5 έως 7 χρόνια περισσότερα από το αντίθετο φύλο. Ο λόγος; Φυσικά, δεν είναι μόνο ένας, αλλά ένα συνονθύλευμα συγκυριών, όπως η κυτταρική υπεροχή των γυναικών, οι εργασιακές τους συνθήκες, που είναι πιο ευνοϊκές αλλά και άλλοι παράγοντες, συνθέτουν το πλαίσιο που τις βοηθά να το πετυχαίνουν.

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2015: 8 inspirational ομιλίες που θα μιλήσουν στην καρδιά σας

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα να ποστάρετε τις selfies σας στο Instagram!