Eurovision 2015: Δείτε όλες τις ελληνικές εμφανίσεις που μας έχουν μείνει αξέχαστες

Ερμιόνη Σαρρή
Eurovision 2015: Δείτε όλες τις ελληνικές εμφανίσεις που μας έχουν μείνει αξέχαστες

Λίγες ώρες πριν από τον τελικό του 2015, κάνουμε μία μικρή αναδρομή

Ο Μάιος είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τη Eurovision (εντάξει, και τις σχολικές εξετάσεις). Ο μεγάλος τελικός μας βρίσκει πάντα μαζεμένους σε κάποιο σπίτι παρέα με φίλους, πολλές λιχουδιές και ίσως μερικές μπύρες. Μέρα που είναι το ρίχνουμε κάπως έξω και οι πιο φανατικοί (γκούχου γκούχου) υιοθετούμε και το ανάλογο ελληνικό ντύσιμο.

Μιας, λοιπόν, και ετοιμαζόμαστε για ακόμη μία χρονιά να καμαρώσουμε την ελληνική συμμετοχή στο μουσικό αυτό διαγωνισμό, είπαμε να θυμηθούμε τις πιο... ανατριχιαστικές στιγμές που έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Δε γίνεται να μην ξεκινήσουμε την αναδρομή μας με τη μία και μοναδική Έλενα Παπαρίζου. Το κορίτσι που ανέβηκε το 2005 πάνω στη σκηνή και έκανε όλο το Κίεβο να σιγοτραγουδάει το «My number One». Το τραγούδι αυτό ανέβασε την ελληνική συμμετοχή με 230 πόντους στην κορυφή και έκανε τη γαλανόλευκη να κυματίζει υπερήφανα σε όλη την Ευρώπη.

{youtube}ghQZojJWxKI{/youtube}

Ένα χρόνο πριν, ο Σάκης Ρουβάς είχε κουνήσει στην κυριολεξία όλη την Κωνσταντινούπολη με το «Shake it», κατακτώντας την 3η θέση στο διαγωνισμό. Και πόσοι δεν προσπάθησαν άλλωστε να πετύχουν την... κωλοτούμπα του; Τελικά το 2004 ήταν η χρονιά της... Ελλάδας. Λίγο το Euro, λίγο ο Σάκης και τέλος οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι Ευρωπαίοι έλεγαν Ελλάδα και τα χαμόγελα έπεφταν βροχή.

{youtube}asZwDUTEXls{/youtube}

Η Έλενα Παπαρίζου όμως με τη νίκη της έφερε το διαγωνισμό στην Ελλάδα και το 2006 όλοι καθηλώθηκαν με την ερμηνεία της Άννας Βίσση. Μπορεί να μην πετύχαμε κάποια υψηλή θέση, αλλά καταφέραμε να αποδείξουμε τι εστί πάθος για τη μουσική μέσω του «Everything».

{youtube}EJDqzQ_GlW0{/youtube}

Το 2008 από την άλλη, ήταν μία από τις πιο παιχνιδιάρικες συμμετοχές της Ελλάδας, αφού η τσαχπίνα Καλομοίρα μάγεψε τους πάντες. Κοινό και συμμετέχοντες τη λάτρεψαν, αφού δεν έπαψε λεπτό να δείχνει τον πραγματικό της εαυτό. Το τότε κοριτσάκι μεταμορφώθηκε στην πιο σέξι παρουσία του μουσικού διαγωνισμού και το «Secret Combination» ανέβηκε στην τρίτη θέση.

{youtube}4HIk_7ZTBkM{/youtube}

Εμείς μπορεί το 1977 να μην είχαμε γεννηθεί, αλλά το «Μάθημα Σολφέζ» είναι ένα από τα τραγούδια που ακούγονται μέχρι και τώρα. Όχι, δεν είμαστε υπερβολικοί, αφού ο Πασχάλης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Ρόμπι Ουίλιαμς και η Μαριάννα Τόλη κέρδισαν την 5η θέση και εμπλούτισαν την ελληνική δισκογραφία με μία ακόμη μεγάλη επιτυχία.

{youtube}rW54iRBPDuc{/youtube}

Και τέλος, θα κλείσουμε με μία ακόμη σέξι συμμετοχή της χώρας μας με εκπρόσωπο την Καίτη Γαρμπή. Η τραγουδίστρια το 1993 τραγούδησε «Ελλάδα χώρα του φωτός» και έκανε τους πάντες να σαστίσουν με την εμφάνισή της.

{youtube}l80k0jw2an0{/youtube}

Καλή τύχη Ελλάδα, Καλή τύχη Μαρία-Έλενα Κυριάκου

Εurovision 2015: Οι πιο πολυαναμενόμενες στιγμές του αποψινού τελικού!

Eurovision 2015: Θυμόμαστε τις καλύτερες beauty στιγμές της Μαρίας Έλενας Κυριάκου