Η επιστήμη μίλησε: Οι σαρκαστικοί άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι και δημιουργικοί

Η επιστήμη μίλησε: Οι σαρκαστικοί άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι και δημιουργικοί

Επιτέλους, ήρθε η απόδειξη που μερικοί περιμέναμε χρόνια

Όχι, δεν είναι κακό να είσαι σαρκαστικός. Και έχουμε νέα που το αποδεικνύουν.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα καθηγητών από κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια -ανάμεσά τους το Harvard και το Columbia- και πιο συγκεκριμένα μια μελέτη στην "Οργάνωση της συμπεριφοράς και τις Διαδικασίες Ανθρώπινων Αποφάσεων", οι σαρκαστικοί άνθρωποι είναι πιο δημιουργικοί. Τα σαρκαστικά σχόλια επηρεάζουν τον τομέα της δημιουργικότητας, σύμφωνα με το MedicalDaily.com και την έρευνα που έγινε δείγμα 300 ανδρών και γυναικών. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να ολοκληρώσουν ορισμένες εργασίες, αφού είχαν πει, ή ακούσει σαρκαστικά σχόλια και να αναμετρηθούν με εκείνους που είχαν πει ή ακούσει τα σαρκαστικά σχόλια, αντίστοιχα.

tumblr inline mipo3qz3wh1qd0k7a 7ca1a

Το "σαρκαστικό" γκρουπ μετρήθηκε ως τρεις φορές πιο δημιουργικό από το "ειλικρινές" γκρουπ, γιατί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, ο σαρκασμός αναγκάζει τον εγκέφαλο να σκεφτεί πιο αφηρημένα και προωθεί τη δημιουργικότητα.

"Δείξαμε πως η δημιουργικότητα βελτιώνεται από όλους τους τύπους σαρκασμού, από το σαρκαστικό θυμό και την κριτική, μέχρι τα σαρκαστικά σχόλια. Όλες οι μορφές σαρκαστικών 'ανταλλαγών', όχι μόνο ο θυμός ή η κριτική, φαίνεται πως τείνουν να εξασκούν περισσότερο τον εγκέφαλο", αποκάλυψαν οι ερευνητές.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας κατηγορήσει για τα σαρκαστικά σας σχόλια, ξέρετε τι θα του απαντήσετε.

Διαβάστε ακόμα

10 σειρές που ΠΡΕΠΕΙ να έχεις δει – αν θες να λέγεσαι series maniac

Πόσα χρήματα έβγαζαν "Τα Φιλαράκια" σε κάθε επεισόδιο;

fashiondiaries247.blogspot.com