#WomenPower: 6+1 γυναίκες που δε σταμάτησαν να προσπαθούν μέχρι να φτάσουν στην κορυφή

#WomenPower: 6+1 γυναίκες που δε σταμάτησαν να προσπαθούν μέχρι να φτάσουν στην κορυφή

Ή, αλλιώς, γυναίκες που δε δέχτηκαν το «όχι» ως απάντηση!

Η απόρριψη είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία. Αυτό έχουν ως μότο τους οι επιτυχημένες γυναίκες και κάθε εμπόδιο που συναντούν στο δρόμο τους, είναι γι’ αυτές μια παραπάνω εμπειρία και μια ευκαιρία για εξέλιξη. Διαβάστε παρακάτω τις συναρπαστικές ιστορίε τους και δείτε πώς οι ίδιες κατάφεραν όχι μόνο να ξεπεράσουν τις αποτυχίες και τα πισωγυρίσματά τους, αλλά να κυριαρχήσουν – η κάθε μία στο δικό της τομέα.

1. Anna Wintour

831b8c37c9090639a630a35dacbb0a39 9c7ec

Όταν η Wintour ήταν ακόμη junior fashion editor, απολύθηκε από το Harper’s Bazaar, γιατί ήταν πολύ τολμηρή. «Εργαζόμουν για το Harper’s Bazaar… Με απέλυσαν. Προτείνω όλοι να απολυθείτε κάποια στιγμή. Είναι μια πολύ διδακτική εμπειρία», έχει δηλώσει σε μια ομιλία της παλιότερα.

2. Lady Gaga

Lady-Gaga-wins-at-2015-Grammy-Awards-7 80c32

Το 2006 η Gaga υπέγραψε με τη δισκογραφική Def Jam Records, όμως την άφησαν να φύγει λίγους μήνες μετά. Η απόρριψη αυτή έδωσε στη σταρ την ευκαιρία να πειραματιστεί με τη φωνή της και να βρει τη δική της μουσική ταυτότητα. Μάλιστα, το hit της, “Marry the Night”, είναι εμπνευσμένο από αυτή την απόρριψη.

3. Oprah Winfrey

HPYrGBlP 9f779

Μπορεί σήμερα να είναι μία από τις πιο ισχυρές και πλούσιες γυναίκες όχι μόνο στον τομέα των media, αλλά και γενικότερα, όμως η επιτυχία δεν ήταν πάντα δεδομένη για εκείνη. Όταν η ίδια εργαζόταν στο WJZ-TV, υποβιβάστηκε από τη θέση της συμπαρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων, γιατί τα νούμερα τηλεθέασης δεν ήταν καλά. Της έδωσαν ένα δικό της καθημερινό show, το οποίο σ’ ένα χρόνο μετονομάστηκε “The Oprah Winfrey Show” και έγινε η διάσημη τηλεοπτική εκπομπή που την έφερε στην κορυφή.

4. Marilyn Monroe

01 73908440 10 90557

Στο βιβλίο “Being Positive in a Negative World”, η Sy Tshabalala μίλησε για την επιμονή της Monroe. «Η Monroe απορρίφθηκε κάποτε από ένα πρακτορείο μοντέλων, όπου της έδωσαν τη συμβουλή να ξεχάσει το modeling και να προσπαθήσει να γίνει κάτι άλλο, όπως δακτυλογράφος, ή να παντρευτεί, γιατί δεν πίστευαν πως είχε τα χαρακτηριστικά για να τα καταφέρει στη βιομηχανία του modeling». Σκέφτεστε τι θα είχε γίνει αν είχε ακολουθήσει τη συμβουλή τους;

5. J.K. Rowling

jk-rowling-official-portrait 81270

Αν η διάσημη συγγραφέας δεν είχε απολυθεί από τη δουλειά της ως γραμματέας, ίσως να μην έγραφε ποτέ το Harry Potter. Όταν, λοιπόν, της ανακοινώθηκε πως δεν ταίριαζε σε αυτή τη δουλειά γραφείου, γιατί ξόδευε όλο της το οκτάωρο γράφοντας ιστορίες, η Rowling έφυγε και ξεκίνησε να γράφει μία από τις πιο επικές ιστορίες της γενιάς μας. Σήμερα είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, έχει πάρει αμέτρητα βραβεία για το έργο της και τα βιβλία της έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρο τον πλανήτη.

6. Jessica Alba

34a4ccbd9322b034452634383945d6da aab20

Φέτος, η Jessica Alba βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Forbes, λόγω της τεράστιας επιτυχίας της νέας της εταιρείας, “The Honest Company”. Το να ιδρύσει, όμως, αυτή την εταιρεία, που σήμερα κοστίζει ένα δισεκατομμύριο, ήταν αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο: «Αντί να αφήσω την αντίσταση να με τραβήξει πίσω, με έσπρωξε μπροστά. Σχεδόν το χρειαζόμουν. Χρειαζόμουν τους ανθρώπους να μου λένε ‘όχι’ για να καταλάβω τι ακριβώς έπρεπε να κάνω και πώς θα το έκανα», δήλωσε στη συνέντευξή της στο περιοδικό.

7. Winona Ryder

167775825-jpg 26a4b

Ακόμη κι αν σας φαίνεται παράλογο, η Winona έχει απορριφθεί πολλές φορές στο παρελθόν σε οντισιόν, λόγω της εμφάνισής της! Η ίδια ανέφερε στο περιοδικό Interview τα εξής: «Ήμουν στη μέση μιας οντισιόν και ήμουν στη μέση μιας πρότασης όταν ο σκηνοθέτης μου είπε ‘Άκου, παιδί μου. Δεν πρέπει να γίνεις ηθοποιός. Δεν είσαι αρκετά όμορφη. Πρέπει να γυρίσεις απ’όπου ήρθες και να ξαναπάς στο σχολείο. Δεν το ‘χεις». Φυσικά, η ίδια δεν το έβαλε κάτω και αντί να αφήσει τα λόγια αυτά να την πληγώσουν, δούλεψε σκληρά και έγινε μία από τις πιο πετυχημένες ηθοποιούς του Hollywood.