Από τον Μπομπ Ντίλαν στη Sinead O’Connor, 5 εμφανίσεις που προκάλεσαν σκάνδαλο

Από τον Μπομπ Ντίλαν στη Sinead O’Connor, 5 εμφανίσεις που προκάλεσαν σκάνδαλο

Πενήντα χρόνια πριν, ο ήρωας της folk μουσικής σκηνής, ο Μπομπ Ντίλαν, προκάλεσε σάλο όταν ανέβηκε στην σκηνή του Manchester’s Free Trade Hall με μία ηλεκτρική κιθάρα.

“Ιούδα!” του φώναξε ένας θαυμαστής προσπαθώντας να τονίσει ότι ήταν τόσο μεγάλος προδότης που τον παρέπεμπε σε βιβλικές διαστάσεις.

“Δεν σε πιστεύω” του απάντησε θυμωμένος ο Ντίλαν. Όμως είχε διαπράξει εσχάτη προδοσία.

Για τους Βρετανούς, που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν το είδωλο τους που γεννήθηκε σαν σήμερα και θέλησαν να απολαύσουν το album του, The Freewheelin’ Bob Dylan, ο Ντίλαν έδωσε αφορμές για κατακραυγή. Κάποιοι ελάχιστοι από το κοινό άρχισαν να τον χειροκροτούν διστακτικά. Οι περισσότεροι τον γιούχαραν και μετά έφευγαν από το συναυλιακό χώρο.

Το έγκλημα του; Είχε αφήσει την ακουστική του κιθάρα και την είχε αντικαταστήσει με μία ηλεκτρική. Καθώς ερμήνευε με τη μπάντα του το τραγούδι Tell Me, Momma, ο Ντίλαν ήταν προκλητικός. Όσο έβλεπε τον κόσμο να ενοχλείται από την επιλογή του να αλλάξει τον ήχο του, απαίτησε από το συγκρότημα του να παίξουν το τραγούδι ακόμη πιο δυνατά.

Αν κάποιος ήξερε ότι οι καιροί αλλάζουν, αυτός ήταν ο Ντίλαν. Εκείνη την μέρα έπαιξε άλλο ένα τραγούδι με την ηλεκτρική του κιθάρα. Το Like a Rolling Stone έγινε παγκόσμια επιτυχία και έφτασε στο Νο2 των charts στις ΗΠΑ.

1956: Ο Έλβις «κάνει σεξ» επάνω στη σκηνή

Διάβασε τη συνέχεια στο cnn.gr