O Νονός επιστρέφει: 10 πράγματα για το ματωμένο κινηματογραφικό αριστούργημα

O Νονός επιστρέφει: 10 πράγματα για το ματωμένο κινηματογραφικό αριστούργημα

Θεωρείται (και είναι) ένα από τα μεγάλα σκοτεινά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης και η ταινία που καθιέρωσε τον Φράνσις Φορντ Κόπολα στο πάνθεον των μεγάλων δημιουργών.

Ο Νονός, η ματωμένη όπερα του ιταλικού συνδικάτου του εγκλήματος επιστρέφει σε νέες κόπιες στους κινηματογράφους από τις 30/6.

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός του κινηματογράφου, Φράνσις Φορντ Κόπολα, παραχώρησε τα δικαιώματα έκδοσης σε βιβλίο του σημειωματάριου, που χρησιμοποίησε στα γυρίσματα της ταινίας "Ο Νονός" ("The Godfather"), το 1972. Οι 720 σελίδες του σημειωματάριου του Κόπολα για την ταινία, που κέρδισε περισσότερα από είκοσι βραβεία, μεταξύ αυτών τρία Όσκαρ (ήταν υποψήφιο για άλλα οκτώ), πέντε Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Γκράμι, "είναι το κλειδί, για να καταλάβει το κοινό πολλά από αυτά, που αποφασίστηκαν και έγιναν με συγκεκριμένο τρόπο...", ανέφερε ο 77άχρονος σκηνοθέτης για την ταινία που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο, ο οποίος εμπνεύστηκε τους χαρακτήρες από τη δράση πραγματικών μαφιόζων.

Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Υόρκη και διήρκεσαν δύο μήνες. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει με εισαγωγικό σημείωμα από τον ίδιο τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, στις 15 Νοεμβρίου, από τη Regan Arts, ενώ θα υπάρξει και περιορισμένος αριθμός υπογεγραμμένων αντιτύπων. Μέχρι τότε, ο "Νονός" περιμένει την αφοσίωση μας στις αίθουσες σε νέες κόπιες από τις 30/6. Αυτά είναι δέκα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Κορλεόνε και την ιστορία του.

H συνέχεια στο cnn.gr