Η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου αυτό το Σαββατοκύριακο

Γωγώ Φούντα
Η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου αυτό το Σαββατοκύριακο

Προετοιμαστείτε για ένα υπέροχο "Super Moon".

Την μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό το σαββατοκύριακο. Το γεγονός ότι συμπίπτει με τις εκλογές ελπίζουμε να είναι εντελώς συμπτωματικό!

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες, η σελήνη θα βρεθεί πιο κοντά στη γη από ότι συνήθως ενώ θα είναι περίπου 16% πιο φωτεινή. Το γεγονός αυτό δε θα πρέπει να μας ανησυχήσει καθόλου, καθώς κόντρα στις παραδόσεις και τις δεισιδαιμονίες, η πανσέληνος ακόμα και η συγκεκριμένη την οποία αποκαλούν « Super Moon», δεν έχει απολύτως καμία σχέση με φυσικές καταστροφές.

Η μόνη ίσως παρενέργεια της ιδιαίτερης αυτής πανσελήνου, και αυτό θα παρατηρηθεί σε συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη, είναι η στάθμη του νερού τα επίπεδα της οποίας αναμένεται να ξεπεράσουν ελάχιστα τα συνηθισμένα.

Αν είστε ρομαντικοί και δε θέλετε να χάσετε με τίποτα το ιδιαίτερο αυτό φαινόμενο, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε τη σελήνη κατά την ανατολή ή τη δύση της καθώς είναι οι ώρες που βρίσκεται ευθεία μπροστά μας κάτι που την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Επίσης, μπορείτε να την παρατηρήσετε ανάμεσα από κτίρια ή φύλλα δέντρων τα οποία δημιουργούν μία οπτικές ψευδαισθήσεις.