Αυτές τις γιορτές γίνε η καλύτερη οικοδέσποινα

Αυτές τις γιορτές γίνε η καλύτερη οικοδέσποινα

Τρεις μοναδικές ιδέες μόνο για εσένα (και την παρέα σου)

Γράφει η Ειρήνη Πολλάλη

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τα Χριστούγεννα και άλλοι που τρομοκρατούνται στη σκέψη και μόνο ότι πλησιάζουν. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες και αν ανήκεις, υπάρχει περίπτωση να θέλεις να περάσεις τις φετινές γιορτές στο σπίτι σου, είτε γιατί η τσέπη σου δεν αντέχει πολλά έξοδα, είτε γιατί είσαι τόσο κουρασμένη που η ιδέα και μόνο της βραδινής εξόδου τη βραδιά των Χριστουγέννων ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε κάνει να… θέλεις να κρυφτείς κάτω από το ζεστό και απαλό πάπλωμά σου.

Για εσένα, λοιπόν, που αποφάσισες να περάσεις τις γιορτές στο σπίτι αλλά δεν έχεις σκεφτεί ακόμη τι να κάνεις για να διασκεδάσεις με την παρέα σου, σου έχω τρεις ιδιαίτερες ιδέες, οι οποίες σίγουρες θα δώσουν μια ξεχωριστή «πινελιά» στο φετινό homemade… πάρτι σου.


Χριστουγεννιάτικεςταινίες και γιορτινό παντς!

Αν δεν έχεις μεγάλα σχέδια για τη βραδιά των Χριστουγέννων, τότε κάλεσε τους φίλους σου στο σπίτι σου για να απολαύσετε μια βραδιά με κλασσικές, χριστουγεννιάτικες ταινίες, όπως το «Home Alone» (1990), το «Jack Frost» (1998), το «The Santa Clause» (1994), το «Scrooge» (1951), το «A Christmas Carol» (2009) και το «Love, Actually» (2003).

Μην ξεχάσεις να εφοδιάσεις τους καλεσμένους σου με ζεστές κουβερτούλες και αν θέλεις να τους γλυκάνεις, δοκίμασε να φτιάξεις και ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο παντς! Κάνοντας μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο μπορείς να βρεις πολλές συνταγές, ωστόσο, προσωπικά προτιμώ το παντς με κράνμπερι και πορτοκάλι.

Η συνταγή
Για να φτιάξεις το παντς θα χρειαστείς τέσσερα φλιτζάνια χυμό κράνμπερι, δύο φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού, ένα κουτάκι λεμονάδα με ανθρακικό και μερικά κράνμπερι. Ανακάτεψε τον χυμό κράνμπερι και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε ένα ποτηράκι ρούμι και λίγη γρεναδίνη. Πριν έρθουν οι καλεσμένοι σου βάλε τη λεμονάδα και τα κράνμπερι! Για έξτρα γεύση και ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, «στόλισε» το μπολ με φέτες πορτοκαλιού, δύο ξυλάκια κανέλας και φύλλα δυόσμου.


Το σπιτικόρεβεγιόν θέλει τις DIYδημιουργίες του!

Δεν χρειάζεται να βγεις έξω για να περάσεις όμορφα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Φώναξε λίγους και καλούς φίλους ή την οικογένειά σου στο σπίτι σου και εντυπωσίασέ τους με τα χειροποίητα δωράκια σου και τις DIY δημιουργίες σου. Σε περίπτωση που δεν αγαπάς τη μαγειρική, ζήτα από κάθε καλεσμένο να φέρει κάτι για το τραπέζι ή κάλεσε μια φίλη σου για βοήθεια και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για τις συνταγές.

Για να στολίσεις το τραπέζι, εφοδιάσου με χαρτόνι και χρυσόσκονη και φτιάξε μικρά διακοσμητικά για το πιάτο του κάθε καλεσμένου.

Άλλη μια ιδέα είναι να βρεις φωτογραφίες των φίλων σου από το Instagram ή το facebook, να τις εκτυπώσεις και στη συνέχεια να φτιάξεις ένα όμορφο διακοσμητικό για το κέντρο του τραπεζιού, γύρω από το οποίο θα υπάρχουν οι εικόνες της παρέας!

Μην ξεχάσεις, όμως, να κάνεις στους φίλους σου και ένα μικρό, handmade δωράκι. Μπορείς να πάρεις από το ντουλάπι της κουζίνας σου μικρά, γυάλινα βαζάκια ή μπουκαλάκια, να τα διακοσμήσεις με όμορφες, γιορτινές κορδέλες και μέσα τους να τοποθετήσεις ένα μηνύματα για τους φίλους σου.

Το παιχνίδι των προβλέψεων:
Αφού οι φίλοι σου απολαύσουν το φαγητό τους, ζήτα από τον καθένα να γράψει σε διαφορετικά χαρτάκια μια πρόβλεψη για το 2017. Τοποθετήστε τα χαρτάκια σε ένα μπολ, ανακατέψτε και διαλέξτε. Στη συνέχεια θα πρέπει να διαβάσετε δυνατά τα μηνύματα και να ανακαλύψετε ποιος τα έγραψε. Θα πρέπει, ωστόσο, να περιμένετε μέχρι το τέλος της νέας χρονιάς για να δείτε ποιος «έπεσε» μέσα!


Χριστουγεννιάτικηβραδιά μόνο για κορίτσια

Σε περίπτωση που εσύ και οι φίλες σου αποφασίσετε να περάσετε τα Χριστούγεννα ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι, τότε γιατί να μην διοργανώσετε την καλύτερη… pampering βραδιά; Φορέστε τις όμορφες πιτζάμες σας, μαγειρέψτε, αγοράστε το αγαπημένο σας κρασί, φτιάξτε μια λίστα με τα αγαπημένα σας τραγούδια και μιλήστε για τις στιγμές του 2016 που θα δεν θα ξεχάσετε.

Για να είσαι η καλύτερη οικοδέσποινα: Αν θέλεις να είσαι η καλύτερη οικοδέσποινα, τότε κάνε ένα απλό και εντυπωσιακό handmade δωράκι στις φίλες σου. Και τι πιο όμορφο από ένα scrub με ζάχαρη; Τι θα χρειαστείς: Γυάλινα βαζάκια, δύο κουταλιές μαύρη ζάχαρη, δύο κουταλιές μέλι, μία κουταλιά ελαιόλαδο, λίγο ανακάτεμα και… έτοιμο το scrub! Μπορείς επίσης να διακοσμήσεις τα βαζάκια, δένοντας γύρω τους μια όμορφη κορδέλα και κολλώντας επάνω τους τις φωτογραφίες των φίλων σου (τις οποίες θα βρεις και πάλι από τα social media ή το αρχείο του κινητού σου τηλεφώνου).

Αυτές τις γιορτές, λοιπόν, μάθε ότι μπορείς να περάσεις όμορφα και να διασκεδάσεις με τη ψυχή σου, ακόμη και αν δεν βγεις από το σπίτι. Με λίγη φαντασία, μερικούς καλούς φίλους και καλή διάθεση, οι φετινές γιορτές θα σου μείνουν αξέχαστες και τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα μιλούν για την καλύτερη οικοδέσποινα της χρονιάς που έρχεται!