Πώς θα γίνεις το πιο «cool» κορίτσι…

Πώς θα γίνεις το πιο «cool» κορίτσι…

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και κατέρριψε τα στερεότυπα!

Μήπως το στερεότυπο του cool κοριτσιού που είναι χαλαρό τυπάκι, αγαπάει τα σπορ, βλέπει φανατικά Star Wars και δεν έχει ποτέ πρόβλημα με κανέναν είναι ένας μύθος;

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο ωραίο είναι να συναναστρέφεσαι χαλαρούς ανθρώπους. Άτομα που δεν γκρινιάζουν, δεν κρατάνε μούτρα και δεν υπεραναλύουν τα πάντα. Άλλωστε από τα περιοδικά μέχρι τις τηλεοπτικές εκπομπές υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη στερεοτυπική εικόνα των κουλ κοριτσιών που αποδέχονται τα πάντα αδιαμαρτύρητα, κάνουν ό,τι τους πουν, καταπιέζουν τα συναισθήματά τους και χαμογελούν διαρκώς σε οποιαδήποτε περίσταση…

Το να καταπιέζεις τον εαυτό σου όμως για να πετύχεις την παραπάνω εικόνα την οποία αγαπούν όλοι ανεξαιρέτως -από τις φίλες και την οικογένειά σου μέχρι το αγόρι σου- δεν σε κάνει πραγματικά κουλ, και φυσικά ούτε… χαρούμενη. Είναι πολύ εύκολο να προσποιείσαι ότι είσαι άνετη σε οποιαδήποτε περίσταση αλλά σίγουρα δεν είναι καλό για τον ψυχισμό σου.. Ευτυχώς, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να χαλαρώσεις, να νιώσεις όμορφα με τον εαυτό σου και να ενδιαφέρεσαι λιγότερο για τη γνώμη των άλλων!

Ξέχνα τον μύθο του cool κοριτσιού…

Η «άνετη γκόμενα» αγαπάει όλα όσα κάνουν τα αγόρια και απολαμβάνει να βλέπει ποδόσφαιρο πίνοντας μπίρα στον καναπέ. Της αρέσουν όλες οι «αγορίστικες» ταινίες όπως το Die Hard, το Fight Club και το Transformers. Δεν απασχολεί ποτέ το αγόρι της, κάνοντας σοβαρές συζητήσεις, του τύπου «πού πάει αυτή η σχέση;». Παρόλα αυτά, βρίσκεται πάντοτε δίπλα του όταν τη χρειάζεται αλλά όταν θέλει τον χώρο του, φεύγει χωρίς καν εκείνος να χρειαστεί να της το ζητήσει.

Με λίγα λόγια, δεν είναι αληθινή. Για αυτό μην προσπαθείς να της μοιάσεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος να γελοιοποιηθείς. Αν δεν αντέχεις λοιπόν να βλέπεις μπάλα, απλά χαμογέλα και πες το! Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό σε αυτό. Χωρίς να δικαιολογηθείς, μίλα για τα πραγματικά σου ενδιαφέροντα.


Μη σε νοιάζει «τι θα πει ο κόσμος»

Δεν εννοούμε ξαφνικά να μην ενδιαφέρεσαι για τη γνώμη των αγαπημένων σου προσώπων που πραγματικά νοιάζονται για εσένα. Αλλά σίγουρα δεν θα έπρεπε να δίνεις ιδιαίτερη βαρύτητα στην άποψη γνωστών και οποιουδήποτε γελάει χαιρέκακα όταν σε κάνει να νιώθεις αμήχανα… Μην ασχολείσαι λοιπόν με τον γείτονα που σε σχολίασε επειδή βγήκες να πετάξεις τα σκουπίδια με τις πιτζάμες.

Αρκετές έχουμε ενοχές για οτιδήποτε μας προσάπτουν. Θέλει σκληρή δουλειά με τον εαυτό σου για να καταφέρεις να τις αποβάλεις και να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοεκτίμηση, τη σιγουριά σου και την… ηρεμία σου.


Μη μένεις σεδυσλειτουργικές σχέσεις

Σταμάτα να βγαίνεις με όμορφους και μη διαθέσιμους τύπους που είναι τόσο απορροφημένοι με τον εαυτό τους που ξεχνούν ακόμη και την ύπαρξή σου. Μη μειώνεις τον εαυτό σου. Εάν δεν τους αρέσεις ακριβώς όπως είσαι τότε σίγουρα δεν είναι κατάλληλοι για εσένα. Το ίδιο ισχύει για κάθε διαπροσωπική σου σχέση, όπως άλλωστε και για τις φιλίες…

Μη λες ψέματα για όλα όσα σου αρέσουν

Εντάξει όλοι έχουμε πει μερικά "άκακα white lies" για να κάνουμε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο να χαμογελάσει. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να λες αθώα ψέματα για τα ενδιαφέροντά σου για να αποδείξεις σε κάποιον ότι ταιριάζετε. Αν δεν σου αρέσει το κάμπινγκ και οι εκδρομές στη φύση, πες το! Μην προσποιείσαι ότι θα περάσετε το τέλειο σαββατοκύριακο σε ένα καταφύγιο στο βουνό μέσα στο καταχείμωνο για να ικανοποιήσεις τον άλλον. Είναι ωραίο να έχεις χαρακτήρα!


Χαλάρωσε και φέρσου με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό σε κάθε περίπτωση. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να είσαι ο εαυτός σου! Μεγάλο κλισέ, αλλά και μεγάλη αλήθεια...