Τι να ντυθείς αυτές τις Απόκριες για να μην είσαι… καρναβάλι!

Τι να ντυθείς αυτές τις Απόκριες για να μην είσαι… καρναβάλι!

5 κατηγορίες «μεταμφιέσεων» για να παίξεις «τίμια» στο πάρτι

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έφτασε και πριν περάσουμε στο πέταγμα του χαρταετού (κυριολεκτικά και μεταφορικά) έχουμε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο μπροστά μας (πολλά μπορούν να γίνουν, ας μη γελιόμαστε). Τόσα και τόσα πάρτι (δεν μπορεί, κάπου θα είσαι καλεσμένη) και το «πρόβλημα» είναι το εξής: Μασκαρεύεσαι ή όχι;

Κοίτα, αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να μην υπάρχει δίλλημα και κατευθείαν να απαντήσεις: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Επειδή, όμως, έχω πολλά χρόνια εμπειρίας στις Απόκριες, α. θα σε βοηθήσω να αποφασίσεις αν όντως πρέπει να ντυθείς και β. θα σου ανοίξω τα μάτια για το ΤΙ θα ντυθείς.

Ξωτικά, μαγιονέζες, κλόουν και μπεκρήδες; B** please.

Λοιπόν, πήγα σε ένα πάρτι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν τέσσερις κοπέλες, παρέα ξωτικών. Από το λαιμό και κάτω κουκλίτσες. Με τις τούλινες φουστίτσες τους και τα λευκά τιραντάκια τους. Στο κεφάλι υπήρχε πρόβλημα όμως. Όλο το μαλλί ξασμένο και σηκωμένο αλά Ευχούληδες, βαμμένο μοβ ή πράσινο, αντίστοιχο έντονο πράσινο ή μοβ χρώμα στα μάτια και τεράστια αυτιά. Μία άλλη, ντυμένη μπεκρής, μαξιλάρι για κοιλιά, μουστάκι, τιράντες, σακάκι και γραβάτα. Μία πιο δίπλα, ντυμένη μουστάρδα ή μαγιονέζα (δεν κατάλαβα). Οκ, είσαι ακομπλεξάριστη και τολμάς, συμφωνώ, αλλά αλήθεια, πόσο ωραία αισθάνεσαι με τον εαυτό σου εκείνη την ώρα;

Η συμβουλή είναι απλή: Αν είσαι μόνη αυτό το διάστημα, μην τα δώσεις όλα αυτές τις Απόκριες, ξεπερνώντας τον εαυτό σου, γιατί στα πάρτι «γίνονται τα καλύτερα» (#true). Λίγο η χαλαρή διάθεση, λίγο το ποτό, λίγο που από τα Χριστούγεννα έχει ο κόσμος να διασκεδάσει τόσο, δεν θέλει και πολύ. Για αυτό, ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.

Νοσοκόμες, καμαριέρες και καλόγριες: ΕΙΣΤΕΦΙΛΕΣ ΜΟΥ.

Η στολή λειτουργεί (σχεδόν πάντα) αφροδισιακά, αλλά οκ, μην το παρακάνουμε. Ό,τι έχει να κάνει με τον προσδιορισμό «σέξι» (νοσοκόμα, καλόγρια, αστυνομικίνα κλπ) έχει και μία ηλικία. Ας βάλουμε «ταβάνι» την ηλικία των 29 και ας «κλειδώσουμε» σε αυτό. Μετά είναι και λίγο παλιμπαιδισμός να θέλεις να παίξεις τον «γιατρό» σε κοινή θέα. Λέω εγώ τώρα.

Γατούλες, ποντικάκια και λαγουδάκια όλου του κόσμου ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μία ασφαλή αλλά καθόλου ευφάνταστη επιλογή (δεν τη χαρακτηρίζουμε καν μεταμφίεση). Προτείνεται στις περιπτώσεις που: α. δεν έχεις διάθεση να μασκαρευτείς, αλλά δεν μπορείς να πας και σαν την «ξινή» στο πάρτι, β. δεν θέλεις να τσαλακώσεις την εικόνα σου μπροστά στο «αντικείμενο» του πόθου σου. Τι πρέπει να κάνεις: Να φορέσεις μία ολόσωμη φόρμα (συνίσταται η μαύρη), αυτάκια, ουρίτσα, παπιγιόν (σετ 3 τεμαχίων) και να «επενδύσεις» στο μακιγιάζ. Googlαρε, θα βρεις πολλά μακιγιάζ που δεν θα «τσαλακώσουν» την εικόνα σου (και κανείς δεν θα πει ότι δεν «ντύθηκες»).

Κάντο όπως οι superstars

Ε, ναι, «ξεπατίκωσε» έναν σούπερ σταρ και προσπάθησε να τον μιμηθείς. Έχεις κάποιο «είδωλο»; Ακόμα καλύτερα -θα το υποστηρίξεις πλήρως. Διάλεξε μία φωτογραφία του και προσπάθησε να την αντιγράψεις όσο το δυνατόν πιο πειστικά. Εκτύπωσε την ίδια φωτογραφία σε αντίτυπα και υπέγραφε αυτόγραφα. Μια κάποια δουλίτσα θα γίνει. (Άκου και την Άννα Βίσση #τοχωκανει).

Σπανιόλα, βενετσιάνα, γοργόνα και τα ρέστα

Ωραίες στολές, και -μεταξύ μας-αξίζει να επενδύσεις σε μία στολή που θα μείνει στην ντουλάπα σου και θα αξιοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία. Τσάρλεστον, ινδιάνα, πειρατίνα, όλα είναι δεκτά και κυρίως άκρως θηλυκά. Ναι, ήρθε η ώρα να κάνεις τη γνωριμία στο πάρτι (μπορεί κάπου εκεί να βρεις και το «ζευγάρι» σου).

Συγγνώμη, κύρια μου, ποια είστε;

Μακράν η καλύτερη μεταμφίεση είναι εκείνη που δεν σε αναγνωρίζει ούτε ο κολλητός σου (με την πρώτη ματιά). Όχι, δεν σου λέω να «φασκιωθείς». Λέω απλώς να μακιγιαριστείς. Πίστεψέ με, το έχω καταφέρει δύο φορές (τη μία ως ζέβρα). Το θέμα είναι να φοράς τα ρούχα σου, για να αισθάνεσαι άνετα και μετά μπορείς να κάνεις ένα απίστευτο μακιγιάζ που θα «σκαλώσει» τους πάντες. Σκέψου ένα ζώο, είναι μία ασφαλής και «τίμια» επιλογή.

Το μυστικό αυτές τις Απόκριες κρύβεται στην ομαδικότητα. Σκεφτείτε με την παρέα σου τι θα μπορούσατε να ντυθείτε όλοι μαζί και τότε, ναι, μπορείς να «τσαλακώσεις» την εικόνα σου περισσότερο από όσο νομίζεις, χωρίς όμως να υπερβάλλεις.