10 τραγούδια για την Άνοιξη, που αξίζει να έχεις στο Playlist σου

10 τραγούδια για την Άνοιξη, που αξίζει να έχεις στο Playlist σου

Γιατί μπορούμε να σου πούμε τι να ακούσεις, ανάλογα με τη διάθεσή σου

Κάθε που η εποχή αλλάζει, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να εντάξεις τραγουδάκια που θα σου αλλάζουν τη διάθεση, όποτε πατάς το play στην Playlist του κινητού σου. Λίγη χαρά, λίγη εσάνς ρομαντισμού, λίγη μελαγχολία, όλα χρειάζονται για να είσαι ένας νορμάλ και κανονικός άνθρωπος, γιατί κάθε τι έχεις να το συνδυάσεις με κάτι που σε έχει στιγματίσει στη ζωή σου. Να θυμάσαι τα παλιά, για να μην κάνεις τα ίδια λάθη, να ατενίζεις το μέλλον με αισιοδοξία. Όλα είναι στο πρόγραμμα της ζωής, γι’ αυτό αξίζει να τα βάλεις και στο πρόγραμμα μουσικής που επιλέγεις να ακούς...

1. Human, Rag’n’Bone Man

Στο γραφείο, στο αμάξι, στο σπίτι, στο μετρό, γενικά… στα τέρματα. Τρελό κόλλημα ο ρυθμός, αργός και νωχελικός, σε κάνει να θέλεις να χορέψεις λίγο, να λικνιστείς με έναν τρόπο λες και το ζεις σε κάθε εκατοστό του σώματός σου. Και το ηθικό δίδαγμα: «Some people got the real problems, some people out of luck». Θινκ αμπάουτ ιτ.

2. Something Just Like This, The Chainsmokers& Coldplay

Μέσα σε δύο εβδομάδες κατάφερε να έχει στο YouTube πάνω από 45.000.000 προβολές. Ρομαντικό, ρομαντικό και πάλι ρομαντικό, με τη συμμετοχή των Coldplay, που αγαπάμε να ακούμε και να ταξιδεύουμε με το μυαλό. «How much you wanna risk? I'm not looking for somebody, with some superhuman gifts, some superhero, some fairytale bliss, just something I can turn to, somebody I can kiss». Και… αυτά.

3. Τοελεφαντάκι, Φοίβος Δεληβοριάς

Σε καλούμε να αλλάξεις αμέσως διάθεση, να ακούσεις ένα παιδικό τραγούδι (που μόνο παιδικό δεν είναι), όπως ακριβώς το ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς (που πολύ τον αγαπάμε). Μια όμορφη ιστορία για το μικράκι ελεφαντάκι, που κάνει όλη την ώρα τούμπες και γελά, με την πιο γλυκιά μελωδία, που φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στη θύμησή μας. «Έχω ένα μικράκι ελεφαντάκι, τετρακόσια είκοσι κιλά. Θέλει κόπο, μα θα βρω τον τρόπο, να το πάρω κάποτε αγκαλιά». Ακόμη κι αν θέλει κόπο, προσπάθησε. Θα βρεις τον τρόπο. Τι είναι αυτό που θέλουν όλοι, άλλωστε; Αγάπη.-

4. Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη, ΣοφίαΒόσσου

Μπακ του 90’s και αρκετά προβλεπόμενο; Ναι. Αλλά, πραγματικά, αυτό το τραγούδι έχει μια νότα αισιοδοξίας, όπως κάθε Άνοιξη που έρχεται για να μας υπενθυμίσει ότι το παν στη ζωή είναι να έχουμε θετική σκέψη. Και τα καλύτερα μπορούν να συμβούν στα ξαφνικά. Σαν να μπαίνει η Άνοιξη.

5. Μικρή μου μέλισσα,Κώστας Μπίγαλης

Συνεχίζουμε σε ρυθμούς 90’s με τη μικρή μου μέλισσα. «Νοσταλγία για μία χαμένη αγάπη» θα πει ο Κώστας Μπίγαλης αναφερόμενος στους στίχους και θα τραγουδήσει με πόνο ψυχής (#not). Τέλος πάντων, μην ανησυχείς, και τα άλλα λουλουδάκια καλά είναι. Μπορεί να έχουν και περισσότερη γύρη.

6. Το κύμα, Μέλισσες

Για τους ερωτευμένους όλης της πλάσης. Για εκείνους που η διάθεσή τους είναι ροζ. Για εκείνους που ονειρεύονται ηλιοβασιλέματα και καρδιές ζωγραφισμένες στην άμμο. Για όλους εκείνους που μεθάνε από ευτυχία, που γεύονται κιόλας φιλιά από αλάτι κι ας απέχει τρεις μήνες το καλοκαίρι. «Θα 'σαι εσύ το κύμα, θα 'μαι αέρας που φυσά, σου υπόσχομαι ταξίδια, ασημένια και χρυσά». Αυτά.

7. Την Άνοιξη θαφέρει, Φίλιππος Πλιάτσικας

Το προτείνουμε για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους: α. Γιατί είναι ολοκαίνουργιο και «σπαρταράει», β. γιατί αγαπάμε Πλιάτσικα από τα παιδικά μας χρόνια με τους ΠΥΞ ΛΑΞ (που δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ) και γ. γιατί τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει τη ζωή καλύτερα από το στίχο: «Γιατί πάντα η ψύχη θα ψάχνει καλοκαίρι, γιατί το μονός πάντοτε θα χάνει απ’ το μαζί». Για αυτά λοιπόν.

8. Νεράιδα, ΣωκράτηςΜάλαμας

«Άνοιξη έχει η καρδιά, εσένα σαν κοιτά» και έχω άλλους 423.098 λόγους να αγαπώ αυτό το τραγούδι, που με γυρνάει αρκετά χρόνια πίσω. Αλλά κυρίως γιατί αξίζει να τραγουδάς κι εσύ η ίδια στον εαυτό σου το ρεφρέν: «Είσαι νεράιδα της Αυγής, η πιο όμορφη όλης της γης, μ’ ένα χαμόγελο μπορείς, τα θαύματα να πεις». Ή να εύχεσαι κάποτε να στο αφιερώσουν. Είναι κι αυτός ένας στόχος.

9. Εκδρομή,Δήμητρα Γαλάνη – Ευστάθιος Δράκος

Παιδιά, συγγνώμη, αλλά αυτό το τραγούδι είναι ό,τι πιο ερωτικό ακούσαμε τους τελευταίους μήνες και δικαίως έχει κατακλύσει τους σταθμούς των ραδιοφώνων. Η μεθυστική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη μας βοηθά να κάνουμε εικόνες μια εκδρομή που μεταφράζεται σε μια διαδρομή στους πολλαπλούς ρόλους που μπορεί να αποκτήσουν δύο άνθρωποι μέσα σε μία σχέση. «Πιάσε το μαντήλι μου απ’ την αρχή και από τα χείλη μου μισό φιλί, τ’ άλλο μισό για πάντα εσύ…».

10. Το φλασάκι, ΣάκηςΜπουλάς

Για το τέλος, αγαπημένος Σάκης Μπουλάς και το «φλασάκι» απαραίτητο. Μια δόση νοσταλγίας και μια παραίνεση που αξίζει να «ζυγίσεις». Και tώρα μπορείς να σιγοτραγουδήσεις: «Σαν να δρόσισε, έρχεται βροχούλα και μια Άνοιξη νυφούλα, βρε παιδί μου αμάν. Στην καρδιά βάλε πατίνια και δυο ρουλεμάν».