Σηκωθείτε, μπήκε ο Απρίλιος!

Μίκα Χατζηδάκη
Σηκωθείτε, μπήκε ο Απρίλιος!

Γράφει η Μίκα Χατζηδάκη

Απρίλιος, ήλιος, λουλουδάκια, Πάσχα, όλα φίνα. Καλούλη τον λες τον μήνα αυτό, δεν ενοχλεί, κάθεται εκεί, στη γωνιά του και δεν μιλάει καν. Κιχ δεν βγάζει.Ήρεμος ο μήνας αλλά... είμαστε κι εμείς αδελφέ μου, ζουζούνια. Δεν καθόμαστε σε μία ησυχία. Με το που θα μπει ο μήνας ανάβει λαμπάκι στο κεφάλι μας με neon: «SOS πλησιάζει η ημέρα που θα βγεις στην παραλία. KANE KATI»!

3η ώραΓυμναστική

Γιατί, σου λέει, τον Φεβρουάριο βαριέμαι, τον Μάρτιο βαριέμαι, τον Απρίλιο πάλι βαριέμαι, αλλά κάτι πρέπει να γίνει! Ξεκινάς λοιπόν γυμναστήριο, ξεκινάς διατροφή, ξεκινάς αποτριχώσεις, γενικά ξεκινάς.Πας, αγοράζεις ειδικό κολάν, ειδικό μπλουζάκι, ειδικά παπούτσια και πας γυμναστήριο. Καλέ! Εδώ ιδρώνουν! Γίνονται χάλια! Κάτσε να βγάλω μία selfie πριν ιδρώσω και γίνει το μαλλί μουφάσα στη ζούμπα... Κλικ.

Πας όλο τον Απρίλη, πιάνεσαι παντού ακόμα και σε μύες που δεν ήξερες ότι υπήρχαν στο ανθρώπινο σώμα και νιώθεις ότι έχεις γίνει φέτες!-Τι εννοείς δεν γίνεται να γίνεις φέτες σε ένα μήνα;Παιδιά, αλλιώς μας τα είπατε! Η Ντέμι Μουρ έγινε κομάντο σε μία μόνο διαβολοβδομάδα σε κείνη την ταινία που ήτανε ΟΫΚΑΣ και στην τελική τι θέλετε; Να πεθάνουμε επειδή έχουμε λίγο παραπάνω μπουτάκι; (Φεύγεις έξαλλη από το γυμναστήριο και ξεκινάς διατροφή)!

5ηώρα Οικοκυρικά

-Θα τα καταφέρω μόνη μου, λες. Μπορώ! Κόβεις την Ελ Μακφέρσον που είναι το the body και της μοιάζεις και λίγο στο αυτί, την κολλάς στο ψυγείο και πας αποφασισμένη στο σούπερ μάρκετ! Λίγη γαλοπούλα, τυράκι λάιτ, φρούτα, γιαούρτια, μαύρο ψωμάκι... Όταν στρίβεις ξαφνικά στο διάδρομο με τα ψιψιψόνια.

Κ α τ α ρ α μ έ ν α ψιψιψόνια! Μα πώς θα δούμε survivor χωρίς πατατάκια; Αέρας είναι αυτά, δεν παχαίνουν! Κάτσε να πάρω 3, 4, 20 πακέτα.

Οι δίαιτες ξεκινούν πάντα με τεράστια δύναμη ψυχής και όρεξη για πείνα και καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια στον καναπέ με pizza και παγωτό 2κιλο με φυστικοβούτυρο και λίγα πατατάκια στην άκρη (το θέλω το αλμυρό εγώ μαζί με το γλυκάκι, του πάει).

Έχεις τρίχες; Έχω τρίχες.

Από πότε έχω να πάω για λέιζερ, κάτσε να δω. Σηκώνεις το πατζάκι και τι να δεις; Καλέ αυτές ξαναβγαίνουν! Σηκώνεις το τηλέφωνο και κλείνεις ραντεβού ASAP με την κ. Ελένη που μιλάει πολύ και μέσα σε μία ώρα σου αναλύει την οικονομική κατάσταση της χώρας, τα γκομενικά της αδελφής και το πώς έφτασε η Μενεγάκη να είναι τόσο αδύνατη, αλλά... είναι ελαφροχέρα! Πας τρέχοντας να καλλωπίσεις πόδι, χέρι, μασχαλίτσα, μπικινάκι. Γενικό ρεκτιφιέ και 3 κιλά πιο ελαφριά μετά το ραντεβού (καμία δίαιτα)!

Και τώρα οκαιρός: Ζακέτα να πάρεις!

Ο Απρίλης είναι light. Έχει άρωμα Άνοιξης που μας τρελαίνει, κάνει ξαφνικά κάτι ζέστες που μας αποσυντονίζουν και μας κάνουν να θέλουμε να τρέχουμε στα λιβάδια. Γενικά ο μήνας δεν έχει θέματα, εμείς έχουμε. Αλλά επειδή είμαστε πάρα πολύ cool κορίτσια, όλα τα ξεπερνάμε (εδώ ξεπεράσαμε τον Φεβρουάριο) θα περάσουμε και τον Απρίλη με το κεφάλι ψηλά!Και ενώ εσύ ψωνίζεις ροζ φουτεράκια και εσπαντρίγιες, ξαφνικά η θερμοκρασία πέφτει 10 βαθμούς και έχουμε άλλα. Έχεις τραβήξει από τα καλοκαιρινά ό,τι φτάνει το χέρι σου (φόρεμα τιραντάκι) και ξαφνικά έξω ρίχνει καρέκλες και κάνει φθινοπωράκι!

Μας πιάνει μία μανία να καλοκαιριάσει που δεν κρατιόμαστε. Τρελαινόμαστε κανονικά. Βάζουμε το φόρεμα τιραντάκι (αφού το κατέβασα ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ) και από πάνω φοράμε πουλόβερ μάλλινο και παλτό (-ναι, Γαλήνη εκεί; Ένα δίκλινο με θέα στον κήπο παρακαλώ).

6η ώρα καλλιτεχνικά! Το μαύρο το σκούρο!

Μόλις βγει ο ήλιος θέλουμε μαύρισμα Αυγούστου! Όχι, δεν γίνεται αλλά το θέλουμε. Απλωνόμαστε στα μπαλκόνια και τα καφέ σαν αστερίες και κάνουμε αυτό το καταπληκτικό σημάδι στα χέρι από το μπλουζάκι αλλά έχουμε τρελή χαρά που το λευκό σπάει και γίνεται ροζ!

Δεν κρατιόμαστε να πάρουμε μαγιό (ένα τι να το κάνεις;), σαγιονάρες και κάθε τι που θα φορέσουμε πολύ αργότερα αλλά αν δεν τα βρω τότε, τι θα κάνω, ας τα πάρω από τώρα ποτέ δεν ξέρεις!Μόλις δε, κάνει κανένα 20άρι τρέχουμε στις παραλίες σαν Σκανδιναβοί που δεν έχουν ξαναδεί ήλιο. Λαοθάλασσα στον Σχοινιά, ο ένας πιο άσπρος από τον άλλο, και από δίπλα οι ρεπόρτερ των καναλιών που τρίβουν τα χέρια τους με το νέο υλικό για «τα μπάνια του λαού».

Κρατήστε το κεφάλι ψηλά. Με όποιο σώμα, όποια διάθεση, ο Απρίλης θα περάσει όπως πέρασαν κι άλλοι και λίγο ο ήλιος, λίγο η Ανάσταση, λίγο τα λόγια του παπά... τσουπ θα ξεπροβάλει ο Μάης!