Επιτραπέζια για… να μαλώσεις με την παρέα; Παίξε αν τολμάς!

Μίκα Χατζηδάκη
Επιτραπέζια για… να μαλώσεις με την παρέα; Παίξε αν τολμάς!

Γράφει η Μίκα Χατζηδάκη

Παλιότερα, τα Σάββατα βγαίναμε. Παλιότερα, που η ηλικία μας είχε μπροστά το νούμερο 2... Τώρα πια, δεν σηκωνόμαστε από τον καναπέ για κανένα λόγο και πόσο μάλλον για να βρεθούμε σε ένα μπαρ, όρθιοι, που θα μας σπρώχνουν και δεν θα ακούμε ούτε τη… σκέψη μας από το volume της μουσικής. Για να μην τα πολυλογώ, τα Σάββατα είναι μέρες σπιτιού και καναπέ και πραγματικά, τι καλύτερο από μία βραδιά με φίλους, φόρμες, πίτσες και παιχνίδια!

Let the games begin!

Αφού μαζευτήκατε, αφού κουτσομπολέψατε μέχρι και την κοπέλα που κάθεται στην είσοδο της εταιρίας, αφού μάθατε ποιος τα έχει με ποια, αφού κατάπιατε σαν κόνδορες πέντε κομμάτια πίτσα ο καθένας... ήρθε η ώρα του παιχνιδιού! Και οι επιλογές είναι οι εξής δύο: Θέλετε να παίξετε και μετά να μιλιέστε ή όχι;Γιατί υπάρχουν τα αγνά ήρεμα παιχνίδια της παρέας και του κεφιού και υπάρχουν και τα άλλα, τα δαιμονισμένα, που ξεκινάς με χαρά και καταλήγεις με καρφωμένο πορτατίφ στο κεφάλι, χωρισμένος και αμίλητος με την υπόλοιπη παρέα.

Ο αναπτήρας

Παίζεται με οποιοδήποτε αντικείμενο, μη μου αγχώνεστε. Μπορείτε να κρατάτε ό,τι θέλετε (ναι, ακόμα και ένα κομμάτι πίτσα). Καθόμαστε όλοι μαζί, κυκλικά, και ένας κρατάει αυτό το αντικείμενο. Πέφτει η ερώτηση από τον διπλανό «μυστικά» (π.χ.: Ποιος από την παρέα πιστεύεις ότι θα μπορούσε να κάνει σεξ με τον Χούτο), αυτός που κρατάει τον αναπτήρα σηκώνεται και, χωρίς να αποκαλύψει την ερώτηση, τον δίνει εκεί που πιστεύει. Αφού γίνει μία γύρα με ερωτήσεις και μερικά πάρε-δώσε του αντικειμένου, αποκαλύπτουμε τις ερωτήσεις και κάπου εκεί ξεκινάει η «επίθεση». -Εγώ; ΕΓΩ με τον Χούτο;! Η υπόθεση περιπλέκεται όταν οι ερωτήσεις γίνουν προσωπικές και φυσικά όταν αφορούν σε μέλη της ομάδας που κάθονται στο σαλόνι ανέμελα και σφυρίζουν… κλέφτικα.

Η νύχτα πέφτει...

Αχ, το Παλέρμο. Αγαπημένο παιχνίδι που κρατάει ώρες και ξετινάζει παρέες σε… ντε τε! Γράφουμε σε δύο χαρτάκια τη λέξη «Δολοφόνος», σε ένα χαρτάκι τη λέξη «Ρουφιάνος» και στα υπόλοιπα (όσα και τα μέλη της παρέας) τη λέξη «Πολίτης».Τραβάμε όλοι από ένα χαρτάκι και ένας από όλη την παρέα που ορίζεται ο αφηγητής δίνει τις εντολές (ακόμα και αν είναι απλός «Πολίτης» ή ο «Δολοφόνος»).Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο και όλοι κλείνουν τα μάτια τους (και ο αφηγητής). Οι δύο «Δολοφόνοι» ανοίγουν τα μάτια τους και κοιτιούνται μεταξύ τους (χωρίς να μιλήσουν κοιτάνε ο ένας τον άλλο για να ξέρουν ποιοι είναι). Οι «Δολοφόνοι» κλείνουν τα μάτια τους. Ο φανερός «Δολοφόνος» σηκώνει το χέρι του (χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους διπλανούς του) και ο «Ρουφιάνος» ανοίγει τα μάτια του και τον βλέπει. Ο «Ρουφιάνος» κλείνει τα μάτια του και ο φανερός «Δολοφόνος» κατεβάζει το χέρι του. Και μια νέα μέρα ξημερώνει στο Παλέρμο και όλοι ανοίγουν τα μάτια τους. Μόλις τα μάτια ανοίξουν, οι «Πολίτες» μαζί με τον «Ρουφιάνο» πρέπει να βγάλουν τους δολοφόνους από το παιχνίδι, ενώ από τους «Δολοφόνους» πρέπει να μείνει τουλάχιστον ένας μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Και κάπου εκεί αρχίζει το… μακελειό με τις υποθέσεις με το ποιος φαίνεται πιο ύποπτος από τους άλλους. Οι «Πολίτες» προσπαθούν να βρουν τους «Δολοφόνους», οι «Δολοφόνοι» προσπαθούν να… κρυφτούν και ο «Ρουφιάνος» προσπαθεί να καθοδηγήσει τους «Πολίτες» για το ποιος είναι ο φανερός «Δολοφόνος» αλλά ταυτόχρονα να κρυφτεί και από τους «Δολοφόνους» για μην τον βγάλουν από το παιχνίδι. Αφού αρχίσετε όλοι να κατηγορείτε όλους, στο τέλος του γύρου αρχίζει η ψηφοφορία. Όλοι ψηφίζουν ένα παίχτη για να βγει από το παιχνίδι. Ο παίχτης με τις περισσότερες ψήφους βγαίνει από το παιχνίδι και δείχνει το χαρτάκι του. Ναι, γενικά φαίνεται ήρεμο παιχνίδι αλλά μην ξεγιελιέστε, έχουν χωρίσει ζευγάρια, έχουν μαλώσει φίλοι, έχουν φύγει άτομα μες τη νύχτα από την ορεινή Κορινθία χωρίς να κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω τους!

Ταμπού

Ας περάσουμε μία ήρεμη βραδιά (λες). Και βγάζεις το ταμπού από το ντουλάπι με τα επιτραπέζια. Δεν έβγαζες ένα μαχαίρι καλύτερα; Απλό παιχνίδι το ταμπού, έχεις μία κάρτα με μία λέξη που πρέπει να περιγράψεις στα μέλη της ομάδας σου, χωρίς να χρησιμοποιήσεις τις απαγορευμένες λέξεις που γράφονται από κάτω από την κάρτα. Σιγά, ευκολάκι! Ευκολάκι, μέχρι να γυρίσει η κλεψύδρα, γιατί εκεί σε πιάνει κάτι αόρατο από το λαιμό, νομίζεις ότι ήρθε το τέλος του κόσμου, ξαφνικά δεν θυμάσαι καν τη γλώσσα που μιλάς και δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη! Η υπόλοιπη ομάδα σε κοιτάει στο στόμα και φωνάζει ΠΕΣ ΚΑΤΙ!!! ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ και εσύ απλά θες να πεθάνεις γιατί δεν γίνεται να μην μπορείς να περιγράψεις τη λέξη ΟΜΠΡΕΛΑ! Μπα σε καλό μας Σαββατιάτικο.

Μπουκάλα

Ίδιο είναι το παιχνίδι αυτό, όπως το θυμάσαι, δεν το έχουν αλλάξει. Κάνουμε κυκλάκι, γυρνάμε τη μπουκάλα και όπου δείξει φιλάμε. Κατάλληλο για ζευγάρια που θέλονται τρελά αλλά… κοτεύουν να το πουν και για ζευγάρια που θέλονται τρελά, αλλά δεν πρέπει να το πουν. Ακατάλληλο για ζευγαρωμένα μέλη που αντιλαμβάνονται πάθη και λάθη την ώρα του παιχνιδιού και γίνονται μαλλιοκούβαρα μπροστά στους φίλους τους.

ΥΓ.: Αν γουστάρετε κάποιον μην καθίσετε δίπλα του, αλλά απέναντί του!

Υ.Γ.2: Φάτε και μία μέντα πριν... για το καλό όλων.

Ίσως μετά από ένα Σάββατο με παιχνίδια, αναθεωρήσετε για το σπρωξίδι στα μπαρ. Όμως τα παιχνίδια με φίλους δεν συγκρίνονται με τίποτα και πάντα τα αποζητάμε (όταν ξαναμιλήσουμε) και τα επιδιώκουμε με κάθε ευκαιρία.

Καλή διασκέδαση και… Παίξτε υπεύθυνα!