Πώς θα ζήσεις το Καλοκαίρι στις κοντινές παραλίες της Αττικής

Πώς θα ζήσεις το Καλοκαίρι στις κοντινές παραλίες της Αττικής

Έχουμε ιδέες για το πού θα απολαύσεις το μπάνιο σου

Οι ζέστες ξεκίνησαν και η θερμοκρασία ανεβαίνει με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο. Οι δρόμοι της Αθήνας καίνε και αρχίζουν να αδειάζουν και το Καλοκαίρι στην πόλη μοιάζει δύσκολη υπόθεση. Πώς μπορείς να κάνεις το Σαββατοκύριακό σου λίγο πιο δροσερό;

Η απάντηση είναι εύκολη, όπως άλλωστε και η πρόσβαση στις κοντινές παραλίες της Αττικής. Σε λίγα μόλις λεπτά μπορείς να είσαι στις πιο ήσυχες και απομονωμένες για να ηρεμίσεις ή στις πιο πολύβουες και γεμάτες κόσμο για να εξωτερικεύσεις το party animal που κρύβεις μέσα σου! Παρακάτω σου προτείνουμε τις δικές μας αγαπημένες.


Λεγραινά και πάρε μαζί νερό (και καφέ)

Θα χρειαστεί να οδηγήσεις λίγο περισσότερο για να φτάσεις σε αυτή την όμορφη ακτή, αλλά το σκηνικό θα σε αποζημιώσει. Αφού παρκάρεις και πάρεις το νεράκι σου από τη μοναδική καντίνα που βρίσκεται στην περιοχή, ξεκίνα την κατάβαση από το σκαλάκια. Φρόντισε να έχεις πάρει ομπρέλα και αντηλιακό, καθώς η εν λόγω παραλία δεν είναι οργανωμένη. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι είναι ήσυχη, χωρίς μουσικές από beach bars και... ενοχλητικούς τύπους που παίζουν ρακέτες. Τα νερά της είναι από τα πιο καθαρά που θα συναντήσεις στην Αττική, ενώ προσφέρεται για να ανακαλύψεις τον βυθό της, μιας και έχει πολλούς κολπίσκους τρυγύρω. Μην ξεχάσεις τη μάσκα σου!

Ερωτοσπηλιά και βούτα στα κρυστάλλινα νερά

Αφού περάσεις το Πόρτο Ράφτη θα φτάσεις σε ένα μικρό μονοπάτι που θα σε οδηγήσει στον «παράδεισο» με τις σπηλιές και την αμμουδιά. Τα κρυστάλλινα νερά της, τα βραχάκια και η ηρεμία της θα σου προσφέρουν τη γαλήνη που αναζητάς, τις καθημερινές. Τα Σαββατοκύριακα το σκηνικό αλλάζει, πλημμυρίζει με κόσμο και μετατρέπεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς ακτές. Αν ονειρεύεσαι, λοιπόν, ρομαντικές στιγμές με τον αγαπημένο σου σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ίσως θα ήταν καλύτερο να την αποφύγεις εκείνες τις μέρες.

Tip: Πολύ κοντά θα βρεις και την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, με εξίσου όμορφα νερά, beach bar, ξαπλώστρες και φυσικά τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα με το πλακόστρωτο προαύλιο και τα δέντρα που χαρίζουν γραφικότητα στο σκηνικό.

Αστέρας Βουλιαγμένης, για εσένα που... ψοφάς για στυλ

Αν θέλεις να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της αθηναϊκής Ριβιέρας, αυτή είναι η ιδανική παραλία για σένα. Βάλε το πιο κομψό καλοκαιρινό σου outfit και κατευθύνσου στην πιο πολυτελή ακτή της Αττικής, για να λιαστείς σε μία ξαπλώστρα δίπλα σε διάσημες παρουσίες, με θέα τα γαλάζια νερά. Μπορεί να μην είναι ιδανική επιλογή για να κολυμπήσεις, αλλά προσφέρεται αν έχεις όρεξη να «κοινωνικοποιηθείς». Οι ανέσεις είναι πολλές και στον χώρο θα βρεις εστιατόρια και μπαρ για να απολαύσεις το γεύμα σου… με στυλ!

Λιμανάκια, όχι μόνο για γκάζια!

Απέχει ελάχιστα από το κέντρο της Αθήνας και μπορείς να την προσεγγίσεις εύκολα για να κάνεις τις βουτιές σου από τα ψηλά της βράχια. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους τρεις διαδοχικούς κολπίσκους ανάμεσα στη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη. Είναι ιδανική αν δεν αγαπάς την άμμο που κολλάει παντού, καθώς μπορείς να απλώσεις την πετσέτα σου και να απολαύσεις την ηρεμία. Αν πάλι, θέλεις να δεις «κόσμο» και να κάνεις socializing μπορείς να επισκεφτείς τον δεύτερο κολπίσκο, στον οποίο θα βρεις το δημοφιλές beach bar και θα ακούσεις καλοκαιρινές μελωδίες!

Σχοινιάς για όλα τα γούστα

Οι παραλίες του Σχοινιά είναι πολλές και ικανοποιούν όλα τα γούστα. Αν θέλεις να κάνεις οργανωμένα το μπάνιο σου, να χαλαρώσεις στην ξαπλώστρα για να αποκτήσεις το χρυσαφένιο χρώμα που ονειρεύεσαι ή να δοκιμάσεις κάποιο water sport για να γυμναστείς και να διασκεδάσεις, το Καράβι είναι ιδανική επιλογή. Για πιο ήρεμες καταστάσεις ο Γλάρος και οι Φοίνικες είναι επίσης πολύ καλές λύσεις, καθώς διαθέτουν όμορφα νερά και άμμο. Στον δρόμο του γυρισμού, καθώς θα επιστρέφεις πεινασμένη, κάνε μία στάση στον Μαραθώνα, όπου θα βρεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου, από ψάρι μέχρι μπριζόλες!

Σαρωνίδα για (λίγη) ποζεριά

Μία ακόμη παραλία που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτη κόσμο, κυρίως νέους, κορίτσια που κάνουν ηλιοθεραπεία και γυμνασμένα αγόρια που παίζουν ρακέτες. Εναλλακτικά, μπορείς να επισκεφτείς το γειτονικό Μαύρο Λιθάρι, που βρίσκεται λίγο μετά. Ονομάζεται έτσι λόγω του μαύρου εντυπωσιακού βράχου που βρίσκεται στη θάλασσα, ενώ μεταξύ άλλων είναι γνωστό για το beach bar του, που συγκεντρώνει τη «νεολαία». Αν ακολουθήσεις την ανηφόρα, θα ανακαλύψεις το βόρειο τμήμα του, που κατακλύζεται από γυμνιστές…

Για Κόκκινο Λιμανάκι ακολούθα τις ταμπέλες

Έχει πάρει το όνομά του από τα χαρακτηριστικά κόκκινα βράχια που το περιβάλλουν και το μεταμορφώνουν σε ένα ασφαλές καταφύγιο, για να αποφύγεις τους βοριάδες που είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή. Βρίσκεται στη Ραφήνα και θα το βρεις πολύ εύκολα ακολουθώντας τις ταμπέλες. Παρόλα αυτά, απέχει πολύ από την εικόνα που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου, καθώς διαθέτει γαλάζια νερά και άμμο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε φρόντισε να έχεις τα απαραίτητα.

Όποια παραλία και αν επισκεφτείς θα σου φανεί σαν μία δροσερή όαση και θα σε χαλαρώσει έστω και για λίγο μέχρι να έρθει η ώρα της αναχώρησης για το νησί. Πάρε την παρέα σου ή το βιβλίο σου και ξεκίνα με αισιόδοξη διάθεση!