Η ΑΠΟΛΥΤΗ PLAYLIST ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Η ΑΠΟΛΥΤΗ PLAYLIST ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Το... ποτ-πουρί που θα λατρέψεις

Κάθε που η εποχή αλλάζει, μοιραζόμαστε μαζί σου τις πιο cool μουσικές προτάσεις για να «γεμίσεις» με αυτές το κινητό σου. Μπορεί για το καλοκαίρι να αργήσαμε, μπορεί και να σου προτείνουμε όχι και τόσο «φρέσκα» τραγούδια, μπορεί κάποια από αυτά να τα έχεις κιόλας βαρεθεί, όμως αν διαβάσεις θα διαπιστώσεις πως κάθε επόμενη φορά που θα ακούσεις κάποιο από τα παρακάτω κομμάτια, σίγουρα θα μας θυμηθείς!

1. Shakira ft. Maluma - Chantaje

Είχαμε χρόνια να φάμε «κόλλημα» με τραγούδι της Shakira που ομολογουμένως και καλά το κουνάει (και θέλουμε να μάθουμε πώς στο καλό το πετυχαίνει) και στη Λατινική Αμερική μας στέλνει (έστω και νοητά) και τον Πικέ έχει (άσχετο). Πες μου, πόσες φορές, αντί για Puro, είπες Pulo; Κούνα το, κούνα το, σπάστο, σπάστο. Και η Shakira αυτό θέλει να κάνεις, πίστεψέ με.

2. Luis Fonsi ft. Daddy Yankee -Despacito

Κάποιοι λένε πως είναι το απόλυτο hit του καλοκαιριού. Γενικά, είναι πολύ ΕΡΩΤΙΚΟ. Μην το χορεύεις αν δεν το αφιερώνεις κάπου με… καυτές σκέψεις. Λίγο το ταπεραμέντο του Πουερτορικανού Luis Fonsi, λίγο που μεταξύ άλλων θέλει να «ξεντύσει, αργά, με φιλιά» το κορίτσι για το οποίο τραγουδά, δεν θέλει τέλος πάντων και πολύ για να πας να το ζητήσεις από τον DJ. Pasito a pasito, όλα θα γίνουν.

3. The Killers - Read My Mind

Γιατί είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό τραγούδι της Μίκας, που κάθεται δίπλα στο γραφείο μου. Δεν ξέρω τι μπορεί να της θυμίζει, δεν επεκτάθηκα να ρωτήσω, να μάθω. Αλλά αμέσως μου ήρθε στο μυαλό αυτός ο στίχος: «Oh well I don't mind, if you don't mind» και επειδή, Καλοκαίρι είναι, όποιον δεν τον νοιάζει, να πάρει το κουβαδάκι του και να πάει σε άλλη παραλία. Να τα λέμε κι αυτά και πάμε δυνατά:

4. Summer in the City - Lovin' Spoonful

Πίσω στο μακρινό 2011, τότε που η Κατερίνα (η άλλη διπλανή μου στο γραφείο) σπούδαζε ακόμα. Είναι το καλοκαιρινό της τραγούδι από τότε, όλα της θυμίζουν καλοκαίρι (από τον τίτλο και μόνο είναι εύκολο να το αντιληφθούμε), οπότε κι εμείς όποτε το ακούμε θα της το αφιερώνουμε, με την ευχή να μην κάνουμε «Summer in the city».

5. Μίλτος Πασχαλίδης - Το Καπηλειό

Και επιστρέφω σε αυτά που διαχρονικά αγαπώ. Το «Καπηλειό» ανήκει στους Χαΐνηδες, αλλά, ακούστε με, και κατεβάστε το από Μίλτο Πασχαλίδη και Γιάννη Χαρούλη (από τη συναυλία του πρώτου για τα 20 χρόνια της πορείας του, στο Θέατρο Βράχων). Και γιατί το καλοκαίρι; Για αυτό τον στίχο: «Θυμούμαι κάθε χαραυγή πού `λεγα ο ήλιος να μη βγει στην αγκαλιά σου. Όνειρο, βάρκα με πανιά, να σεργιανίζω το ντουνιά με τα φιλιά σου».

6. Πάνος Μουζουράκης - Αύγουστος

Μετά τον «Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου, που ξοδέψαμε τα καλοκαίρια και τους χειμώνες της ζωής μας για να το ακούμε και να το ξανακούμε, ένας νέος Αύγουστος κυκλοφορεί στην πόλη, με μια δόση μελαγχολίας αλλά και μια νότα αισιοδοξίας. Αγαπάμε Πάνο, αγαπάμε «μια νύχτα που Αύγουστο μυρίζει». Γιατί αγάπη υπάρχει μέσα στο κάθε τι. Αν δεν είσαι ρομαντική ψύχη, μην το προσθέσεις στο playlist σου. «Η θάλασσα γυαλίζει, σαν πόλη που φωτίζει, στου δρόμου τη στροφή, μια αγάπη υπάρχει μέσα στο κάθε τι». Αυτά.

7. Άννα Βίσση – Καλοκαιρινά φιλιά

«Και ψάχνω να βρω ένα λάθος να ζήσω, την καρδιά να ξυπνήσω, να ξυπνήσει ξανά, με καλοκαιρινά φιλιά». Γιατί έτσι είναι, και γιατί είναι φρέσκο, και γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΩ ΒΙΣΣΗ.

8. Μαλού - Ώρα Να Γυρίσεις

Αυτό το τραγούδι καλοκαιρινό, δεν το λες, γενικά μιλώντας. Ωστόσο, γυρισμένο στη Νάξο (δεν έχω πάει αλλά νομίζω ότι στο κλιπ είδα φευγαλέα την Πορτάρα), καΐκια, δίχτυα, στενά νησιώτικα σοκάκια, ασβεστωμένα καμπαναριά, αλμυρίκια, drone πάνω από τη μπλε κυκλαδίτικη θάλασσα, όλα αυτά, αν τα έχεις δει μία φορά στο clip, αρκούν για να τα σκέφτεσαι κάθε επόμενη φορά που ακούς το τραγούδι.

9. Κωνσταντίνος Αργυρός – Ξημερώματα

Τι είμαστε; Τίποτα του εντέχνου; #Ξεκάθαρα. Αλλά το κουνάμε και με Αργυρό. Καθότι και όμορφο αγόρι είναι ο Κωνσταντίνος και ωραίο, χορευτικό κομμάτι είναι το συγκεκριμένο και Καλοκαίρι είναι, όλο και κάποιο ξημέρωμα θα δώσουμε δικαιώματα. Και γιατί όχι, άλλωστε;

10. Βασίλης Δήμας - Ραγίζει η καρδιά μου

Ορκίζομαι, τον κύριο Δήμα δεν τον γνωρίζω (#sorrynotsorry). Αλλά καθώς περιηγούμουν στο γιουτούμπ, μου το εμφάνισε δίπλα στον Αργυρό, κοιτάω και τι να δω; 1,5 εκατ. προβολές. ΣΟΚ. Μισό, σκέφτομαι, να δώσω κι εγώ ένα κλικ. Κατέβηκε στο κινητό μου και… αφιερωμένο σε όλες τις μοναχικές καρδιές τουτουνού του καλοκαιριού.

Δύο εμπορικά, δύο κλασικά, δύο έντεχνα που αγαπώ, δύο από γυναικείες φωνές και δύο για εκείνες που την ακούν ελληνικά. Όλες ευχαριστημένες νομίζω. Τι, όχι;