Πας διακοπές; Φύγε single, γύρνα mingle!

Μίκα Χατζηδάκη
Πας διακοπές; Φύγε single, γύρνα mingle!

Πώς ΔΕΝ θα γυρίσεις από το νησί μόνη

Γράφει η Μίκα Χατζηδάκη

«Καλοκαιράκι βραδινό μπανάκι... σαν το ψαράκι τρέχεις στο νερό.Καλοκαιράκι βραδινό μπανάκι... μες το νεράκι σε κυνηγώ...»Τα έχει πει ο Κώστας ο Χαριτοδιπλωμένος εδώ και χρόνια! Καλοκαίρι, θάλασσα, αλάτι, φεγγάρι, αστέρια, το σκηνικό είναι έτοιμο και ιδανικό. Μας περιμένει για φλερτ δίχως τέλος και για γνωριμίες που θα κάνουν τις διακοπές μας αξέχαστες (εύχομαι θετικά). Μην σκας που είσαι μόνη (*περνώ και μόνη μου καλά τα καταφέρνω μια χαρά: Δέσποινα), θα πας στο νησί με τις φίλες σου, θα περάσεις τέλεια και θα έχεις και αμέτρητες επιλογές από ανδροπαρέες που είναι ακριβώς στην ίδια φάση με εσένα. Χωρίς άγχος και καμία δέσμευση άνοιξε τα μάτια σου, ανασκουμπώσου, πέρνα καλά και πρόσεξε τα παρακάτω...

Δεν είμαστε στα Μάταλα!

Δεν λέω, διακοπές ήρθαμε, να χαλαρώσουμε, αλλά όχι και τόσο. Δεν μπορώ να βλέπω άλουστα μαλλιά και τρίχα ολούθε. Η εμφάνιση είναι το Α και το Ω. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε άλλωστε και εμείς όταν βλέπουμε κάποιον. Δεν είπα να πας κομμωτήριο για να πιεις ένα ποτό στα σοκάκια του νησιού αλλά το πολύ το χύμα δεν το αγάπησε κανείς (άντε να το αγάπησε ο Χρανιώτης).

Βοηθάει το μαύρισμα δεν λέω, όλες είμαστε όμορφες το καλοκαίρι αλλά δώσε κι εσύ ένα push, μπορείς! Ανάδειξε το δυνατό σου σημείο, βάλε και ένα ελαφρύ άρωμα και κυρίως... έχε περιποιημένα άκρα! Επίσης, την ηττοπάθεια ξέχνα την στο δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση γυρνάει κεφάλια και μαγνητίζει βλέμματα!

Μην είσαι μία… άλλη

Όποια είσαι στην πόλη, είσαι και στο νησί. Αυτό που παθαίνετε μετάλλαξη όταν πατάτε το πόδι σας σε άλλο τόπο, να ξέρετε, κάνει «μπαμ». Είμαστε ό,τι είμαστε και σε όποιον αρέσουμε. Μην αλλάζεις τίποτα για να αρέσεις σε κάποιον. Όποιος σε πλησιάσει, θα σε πλησιάσει γιατί του αρέσεις όπως είσαι. Δηλαδή θα γυρίσεις πίσω στην Αθήνα, θα τον ξαναδείς και θα είσαι μία άλλη;

Σερνόμαστε όλο το χρόνο στους καναπέδες και ξαφνικά τον Αύγουστο για 10 μόνο μέρες είμαστε οι Τζέιν Φόντες του νησιού και δεν αφήνουμε σχολή του σκι που δεν επισκεπτόμαστε γιατί εκεί συχνάζουν τα ωραία αγόρια. Πώς θα ανέβεις στην σανίδα μου λες; Πού πας με το kite; Θα φτάσεις Ρόδο με τα μελτέμια και θα μας γράψουν τα νέα του νησιού!

Μουτράκια

Αυτήν στο μπαράκι που είναι μουτρωμένη και δεν της μιλάει κανείς την ξέρεις;Ε, να μην είσαι αυτή. Να είσαι η άλλη! Που χαμογελά και που έχει έρθει στο νησί για να περάσει καλά. Κανένας άντρας δεν ελκύεται από τη μουτρωμένη και σοβαρή (ειδικά στις διακοπές).

Δεν πα’ να σε τσίμπησε τσούχτρα, δεν πα’ να κάηκες από τον ήλιο, βρες τρόπο να το διακωμωδήσεις και να πεις την ιστορία του πόνου σου με χιούμορ και όχι με γκρίνια. Επίσης οι άντρες τρελαίνονται να γελάς με τα αστεία τους... Κρύο ή ζεστό, γέλα!

Ψεύτικη βλεφαρίδα

Το βλέμμα λέει πολλά. Θα συμφωνήσω. Καλό είναι να το βάψουμε λίγο πριν βγούμε βόλτα το βράδυ αλλά μην το παρακάνετε και βγείτε Νταϊάνα Ρος! Είστε διακοπές. Less is more. Βρες τρόπο να τον κοιτάξεις, χωρίς την «τέντα» πάνω από το βλέφαρο.

Λιώμα

«Σε ‘χω δει κάπου, κάπου σε ξέρω...»Βρε πού σε ξέρω εσένα; Τι εννοείς ήμασταν μαζί χτες βράδυ; Πού; Ήμουν κι εγώ; Γιατί δεν θυμάμαι τίποτα;

Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα πιο ξενέρωτο από μία μεθυσμένη κοπέλα που παραπατά και πέφτει στα σοκάκια του νησιού. Πιείτε, δεν λέω, αλλά όλοι ξέρουμε τις αντοχές και τα όριά μας. Αν δεν θες να ξυπνήσεις μετανιωμένη το επόμενο πρωί και να σε δείχνει με το δάκτυλο όλο το νησί στην παραλία (*αυτή δεν ήταν που είχε κρεμαστεί στο πολύφωτο χτες βράδυ;), απόλαυσε υπεύθυνα!

Πρώτο βήμα

Οπισθοδρομικές δεν μας λες, αλλά αν έρθει εκείνη η μαγική στιγμή που τα βλέμματά σας συναντηθούν και αντιληφθείς ότι κάτι γίνεται, μην βιαστείς. Άστον να κάνει το πρώτο βήμα! Μην ορμάς σαν χαρούμενο κουτάβι πάνω του. Κάνε σαφές ότι σου αρέσει με το βλέμμα ή ένα χαμόγελο και μόλις σε πλησιάσει και σου μιλήσει θα καταλάβεις αμέσως πέρι τίνος πρόκειται. Επίσης, αν στην παρέα σου υπάρχουν αγόρια (φίλοι), με τον τρόπο σου δείξε ότι δεν συνοδεύεσαι. Θα του είναι δύσκολο να σε πλησιάσει νομίζοντας το αντίθετο.

Έλα να σου πω, ΤΙ μου έκανεο αλήτης!

Όχι, όχι όχι! Η καινούργια γνωριμία δεν είναι η κατάλληλη για να πεις τον πόνο σου, για το κακό date που είχες πριν μία βδομάδα! Γενικά δεν μιλάμε για τους πρώην μας και δεν σχολιάζουμε άσχημα το ανδρικό φύλλο. Αυτά τα λέμε στις φίλες μας! Δεν τα λέμε σε κάποιον που μόλις γνωρίσαμε. Γιατί και κακή εντύπωση θα κάνεις και θα δείξεις εκνευρισμένη (που κανείς δεν το θέλει).

Θες εσύ να μάθεις για την πρώην του; Όχι, δεν θες!

Τα νησιά σε περιμένουν, το ίδιο και οι παρέες! Πέρνα καλά, χόρεψε, χαμογέλα και άφησε τον κόσμο να σε πλησιάσει με όποια διάθεση και σκοπό.Καλό καλοκαίρι!