Αυτά είναι τα απαραίτητα kit του καλοκαιριού

Αυτά είναι τα απαραίτητα kit του καλοκαιριού

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου όπου κι αν χρειαστεί να πας

Λίγο πριν μπει ο Αύγουστος, δεν μπορώ να αποφασίσω αν το ελληνικό καλοκαίρι συνοψίζεται σε μόλις έναν μήνα, αυτόν της μεγάλης «εξόδου». Σε κάθε περίπτωση, είναι ο μήνας εκείνος που ακόμη και εκείνες που αφήνουν τα πράγματα για την τελευταία στιγμή, θα κληθούν να επιδείξουν έναν κάποιο… προγραμματισμό. Και για αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σας βοηθήσουμε να οργανωθείτε καλύτερα και να πάρετε μαζί σας το απαραίτητο kit και να μην είστε απροετοίμαστες.

Νησιώτικο kit

Θα ξεκινήσουμε με τα απλά, aka «διακοπές στο νησί, τι να έχω στη βαλίτσα;». Αναφέροντας τι ΔΕΝ θα έπρεπε να έχεις στη βαλίτσα, θα τονίσουμε: Ψηλοτάκουνα, ψεύτικες βλεφαρίδες, τρέσα. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.

Απαραίτητα: Μαγιό. Όσα έχεις, πάρτα μαζί σου (αχρείαστα να είναι). Παρεό, πετσέτες θαλάσσης, καπέλα, αντιηλιακά, γυαλιά, ένα τζιν μπουφανάκι για το βράδυ, μάξι φορέματα, παντόφλες και σανδάλια, σπρέι για τα κουνούπια. Οπωσδήποτε ένα φουσκωτό στρώμα, φλαμίνγκο ή όχι. Κάνεις καλύτερο μαύρισμα, πώς θα το κάνουμε; Προαιρετικά, μπορείς να πάρεις μαζί σου τις ρακέτες (και τα μπαλάκια), όπως και μία ομπρέλα για να απολαμβάνεις τη σκιά σε απόμερες παραλίες. Μάσκα και βατραχοπέδιλα θα σε βοηθήσουν να κολυμπήσεις περισσότερο (και να μαυρίσεις πλάτη –το πιο δύσκολο). Επίσης, καλό είναι μέσα στην τσάντα θαλάσσης να υπάρχει ένα τεύχος με σταυρόλεξα. Βοηθάει πάντα στο να περάσει η ώρα στην παραλία (ακόμα και για να σε νανουρίσει για να σε πάρει ο ύπνος στην ξαπλώστρα).

Χωριάτικο kit

Έστω ότι δεν κατάγεται από νησί και θα περάσεις τις διακοπές σου στο πατρικό των γονιών σου (με ή χωρίς παππούδες). Αρχικά να σου πούμε ένα «μπράβο». Γιατί η επιστροφή στις ρίζες γενικά είναι καλό πράγμα. Επίσης, αν έχεις να επισκεφθείς και παππούδες/γιαγιάδες, το μπράβο είναι μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση επειδή έχω βρεθεί και συνεχίζω να βρίσκομαι (ανά τακτά χρονικά διαστήματα) σε αυτή τη θέση, θα σου πω πώς θα την παλέψεις.

Απαραίτητα: Βιβλία. Πολλά βιβλία. Τα περισσότερα βιβλία της ζωής μου τα έχω διαβάσει στο χωριό. Βρες ένα σημείο που σε βολεύει (με θέα ή χωρίς θέα, κάτω από το air condition ή τον ανεμιστήρα, παρέα με ένα παγωτό ή τα ακουστικά σου) και διάβασε, διάβασε, διάβασε. Θα ξεκουραστείς, θα χαλαρώσεις, θα γεμίσεις μπαταρίες και θα εμπλουτίσεις και το λεξιλόγιό σου, όσο η φαντασία σου θα καλπάζει. Κατά τα άλλα, δεν έχουμε να σου προτείνουμε να πάρεις κάτι άλλο μαζί σου. Δυστυχώς.

Κατασκηνωτικό kit

Είσαι το κορίτσι της περιπέτειας, το κορίτσι εκείνο που «ψοφάει» ξυπνώντας να αντικρίζει τη θάλασσα και να ρίχνει μια βουτιά πριν επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. Καλά κάνεις, μαζί σου είμαστε. Αν το κάνεις χρόνια, δεν μας χρειάζεσαι. Αν είσαι καινούργια στο «σπορ» του κάμπινγκ, μπορούμε να σε βοηθήσουμε λίγο, σχετικά με το τι περιλαμβάνει το κατασκηνωτικό kit.

Απαραίτητα: Σκηνή. Ναι, ακόμα κι αν πας με παρέα (τις φίλες ή το αγόρι σου), καλό είναι να έχεις τη δική σου σκηνή. Εμπιστεύσου μας σε αυτό. Κάτι θα ξέρουμε παραπάνω. Sleeping bag και στρώμα. Ψυγειάκι, παγοκύστες, δοχείο νερού ντους, φακός κεφαλής, φιδάκια και λοιπά αντικουνουπικά. Το σπιτικό σου είναι έτοιμο. Μία τράπουλα, ένα τάβλι, ένα επιτραπέζιο, είναι πάντα μία αφορμή για να γνωρίσεις το αγόρι της διπλανής σκηνής… Κατά τα άλλα πάρε ό,τι περιλαμβάνει και το «νησιώτικο kit». Α, και φυσικά ένα «δυνατό» powerbank για να φορτίζεις το κινητό σου.

Συναυλιακό kit

Εδώ θα υπάρξει διαφωνία, διότι δεν ξέρουμε τι μουσική ακούει η κάθε μία από εσάς. Ωστόσο, θα κάνουμε μία προσπάθεια να συμφωνήσουμε στα απολύτως βασικά. Έστω ότι πας στο Θέατρο Βράχων ή σε κάποιο στάδιο (και όχι στο Ηρώδειο).

Απαραίτητα: Κλειστά και ίσια παπούτσια: Θα σε βοηθήσουν στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να σε πατήσει (άθελά του). Σορτς: Θα σε βοηθήσει στην περίπτωση που αποφασίσεις να καθίσεις κάτω (θα ευγνωμονείς που απέφυγες το φόρεμα). Αποσμητικό: Βάζε γενικά, κακό δεν κάνει. Ψυγειάκι: Βάλε μέσα 5-6 μπύρες για να αποφύγεις το πήγαινε-έλα στο μπαρ, χάνοντας τα καλύτερα τραγούδια (δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε και για τη στιγμή που θα χρειαστεί να επισκεφθείς το μπάνιο/τουαλέτα). Κοκκαλάκι μαλλιών: Γενικά οι πίσω σου δεν έχουν καμία όρεξη να «τρώνε» τα μαλλιά σου κάθε [που εσύ αποφασίζεις να τα «δώσεις όλα». Πιάσε τα μαλλάκια σου σε έναν κότσο (ακόμα καλύτερο το «μπιφτέκι») για να μην ενοχλείς κανέναν. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Γενικά, εντάξει, το θέμα αποσμητικό-άρωμα, κάνω ντους μια φορά τη μέρα (ακόμα και στο κάμπινγκ) νομίζω δεν χρειάζεται να το θίξουμε. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Επίσης το θέμα πλατφόρμα-τακούνι, που καλό είναι μέσα στον Αύγουστο να το αποφύγουμε. ΚΑΤΕΒΑ ΕΝΑΝ ΟΡΟΦΟ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ. Αν, τώρα, ανήκεις στο ζώδιο του Παρθένου, όπως η υπογράφουσα το κείμενο, τότε σε όλα τα παραπάνω μπορείς να έχεις μαζί σου και το «μίνι φαρμακείο» σου (κάτι για τα τσιμπήματα, κάτι για τον πονοκέφαλο, κάτι για τους μύκητες, μία γάζα, ένα τραυμαπλάστ, οκ αρκούν).

Γενικά, εντάξει, Καλοκαίρι είναι, have fun! :)