ΔΕΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ» ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΔΕΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ» ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Oι διακοπές αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να χαθείς μες στον «μαγικό» κόσμο των βιβλίων

Το Καλοκαίρι είναι εδώ και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου για τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Τα αντηλιακά και το παρεό σου τα πήρες, μήπως, όμως, ξέχασες κάτι; Τι θα γίνει με τα βιβλία σου; Μπορεί τον Χειμώνα να μην είχες χρόνο να το ρίξεις στο διάβασμα αλλά το σίγουρο είναι πώς οι διακοπές του Καλοκαιριού αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να χαθείς μες στον «μαγικό» κόσμο των βιβλίων. Αν δεν ξέρεις τι να πάρεις, εμείς ετοιμάσαμε για εσένα μια λίστα με κλασικά, καλοκαιρινά βιβλία -και όχι μόνο- που μπορούν να σε συνοδεύσουν φέτος στην παραλία.

«Το ΧαμένοΝησί» από τον Μ. Καραγάτση

Αν διάβασες τη «Μεγάλη Χίμαιρα» και «μαγεύτηκες», τότε αυτό το Καλοκαίρι αξίζει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές «Το Χαμένο Νησί» του Μ. Καραγάτση. Ένα ναυάγιο κάπου στο Αιγαίο, μια σκοτεινή ερωτική σχέση, εγκλήματα και ένα νησί που από αιγαιοπελαγίτικο, μετατρέπεται σε τροπικό. «Ας γίνουμε τζιτζίκια κι ας τραφούμε με δροσιές αυγινές», γράφει ο Μ. Καραγάτσης σε αυτή τη φανταστική νουβέλα και μερικές λέξεις αρκούν για να κάνουν και το πιο σκοτεινό δωμάτιο να «μυρίσει» Καλοκαίρι.

«Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» από τον Νίκο Καζαντζάκη

Επιμένουμε κλασικά και συνεχίζουμε με το βιβλίο «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα του Νίκου Καζαντζάκη το οποίο θα μπει στην «καρδιά» σου από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Πώς, άλλωστε, να μην αγαπήσεις έναν ήρωα που ζει με πάθος την κάθε στιγμή; Αυτός ήταν ο Αλέξης Ζορμπάς (πραγματικό όνομα Γεώργιος Ζορμπάς) και για αυτό τον λάτρεψε ο Καζαντζάκης. Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας του μυθιστορήματος είχε γράψει, «ο Ζορμπάς με έμαθε να αγαπάω τη ζωή και να μην φοβούμαι τον θάνατο».

«Να ζεις,ν' αγαπάς και να μαθαίνεις» από τον Λέο Μπουσκάλια

Αν μια ανησυχία υπάρχει μέσα σου και βρίσκεσαι σε φάση που ψάχνεις να βρεις το νόημα της ζωής, τότε το φετινό Καλοκαίρι χρειάζεσαι επειγόντως τον Λέο Μπουσκάλια και το βιβλίο του «Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις». Μέσα από την αγάπη και την κατανόηση θα βρεις τον δρόμο σου και να θυμάσαι πως, «μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις ποιος είναι ο τέλειος εαυτός σου».

«Ότανέκλαψε ο Νίτσε» από τον Ίρβιν Γιάλομ

Αν δεν το έχεις διαβάσει, φρόντισε να το κάνεις άμεσα. Ο Αμερικανός ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Ίρβιν Γιάλομ θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα «ταξίδι» αυτογνωσίας συντροφιά με τον μεγάλο Γερμανό φιλόσοφο Φρίντριχ Νίτσε, τον Αυστριακό Γιόζεφ Μπρόιερ -ο οποίος θεωρείται ένας από τους πατέρες της ψυχανάλυσης- και τον… Ζίγκμουντ Φρόυντ! Μια ψυχοθεραπευτική περιπέτεια που αξίζει να ζήσεις.

«Αστυνομία» από τον Τζο Νέσμπο (Jo Nesbo)

Αν είσαι fan του μυστηρίου, τότε ο Jo Nesbo είναι αναμφισβήτητα ένας συγγραφέας που αξίζει να «τιμήσεις». Για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, εμείς προτείνουμε την «Αστυνομία». Διάβασέ αυτό το βιβλίο και θα καταλάβεις τι σημαίνει… #nesbomania! Ο φανταστικός αστυνομικός Χάρι Χόλε θα σε κάνει να μην μπορείς να σταματήσεις το διάβασμα!

«Έγκλημαστα φιόρδ» από τον Γιορν Λιρ Χορστ (Jorn Lier Horst)

Αν λατρεύεις το αστυνομικό μυθιστόρημα μην ξεχάσεις να διαβάσεις φέτος και το «Έγκλημα στα φιόρδ». Ο Νορβηγός Γιορν Λιρ Χορστ θα σε «ταξιδέψει» σε ένα τουριστικό θέρετρο της Νορβηγίας και θα σε κάνει να «κολλήσεις» και με τις συγκλονιστικές του περιγραφές. Ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που πρέπει να μπει στην τσάντα θαλάσσης σου.

«Ογκρέσα» από τον Κώστα Κρομμύδα

Έρωτας, πάθος και κρυμμένα μυστικά. Ξάπλωσε στην άμμο και απόλαυσε. Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, και τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως. Στη μέση η Κατερίνα -η ογκρέσα- αποφασισμένη να απελευθερώσει το δράκο από μέσα της και να αψηφήσει τα πάντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γεμίσει τα κενά στην ψυχή και στο κορμί της.

«Ακαταμάχητος» από την Γεωργία Δεμίρη

Καλοκαίρι χωρίς έρωτα δεν γίνεται για αυτό και αν είσαι κορίτσι ρομαντικό, αξίζει να διαβάσεις το βιβλίο «Ακαταμάχητος» της Γεωργίας Δεμίρη. Η Αφροδίτη, ως υπεύθυνη ελληνικού ρεπερτορίου σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, αποφασίζει να γίνει η μέντορας του Άκη, του ωραιότερου πλάσματος του... κόσμου, που τραγουδάει κιόλας! Όμως, παρότι τον έχει ερωτευτεί παράφορα, αποφασίζει να μείνει μακριά του, για να μην μπλέξει τη δουλειά με τα προσωπικά. Θα καταφέρει, άραγε, η Αφροδίτη (ηρωίδα του βιβλίου) να αντισταθεί ή μήπως αυτός ο έρωτας έχει έρθει για να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της κι είναι πραγματικά… ακαταμάχητος;

«Το Καλοκαίρι»του Αλμπέρ Καμύ

Αν ψάχνεις το φως και την ευτυχία, τότε στο «Καλοκαίρι» του Αλμπέρ Καμύ θα τα βρεις. Πάρε μια «γεύση» και θα καταλάβεις: «... τα κύματα έρχονται απ’ την αόρατη Ανατολή, ένα ένα, υπομονετικά. Φτάνουνε μέχρις εμάς και πάλι υπομονετικά φεύγουν προς την άγνωστη Δύση, ένα ένα. Ατέλειωτη πορεία που δεν άρχισε ούτε τελείωσε ποτέ… Ποτάμια μικρά και μεγάλα περνούν, η θάλασσα περνά και μένει. Έτσι θα ‘πρεπε να αγαπώ, πιστά και φευγαλέα. Σμίγω με τη θάλασσα».

«Καλοκαιρινόειδύλλιο» από τον Ουίλιαμ Τρέβορ

Τι πιο όμορφο υπάρχει από ένα «Καλοκαιρινό ειδύλλιο»; Απολύτως τίποτα και αυτό το γνώριζε καλά ο Ουίλιαμ Τρέβορ ο οποίος έγραψε το ομώνυμο βιβλίο. Πρόκειται για μια ιστορία νεανικού έρωτα και πάθους γραμμένη με ευαισθησία. Ένα ερωτευμένο ζευγάρι και μια μικρή πόλη που το παρακολουθεί, καθώς το πάθος, η αγάπη και η μοίρα παίρνουν την αναπόφευκτη πορεία του.

Καλό Καλοκαίρι και καλή ανάγνωση!