Επιδερμίδα λαμπερή και όμορφη όπως ο ήλιος

Επιδερμίδα λαμπερή και όμορφη όπως ο ήλιος

Tips ομορφιάς και ενυδάτωσης για το καλοκαίρι

Γράφει η Ελένη Ζήκου

Οι γυναίκες είμαστε πολύ προσεκτικές σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή μας και ιδιαίτερα στο πρόσωπό μας. Θέλουμε όχι απλώς να λάμπουμε, αλλά να… αστραποβολάμε (που λέει και η γιαγιά μου….).

Έχω επιχειρήσει πολλές φορές να φτιάξω κρέμες, να βάλω στο πρόσωπό μου φλούδες από πατάτες, ωμό φιλέτο από κρέας («κάνει πολύ καλό» μου είχε πει η κολλητή μου, «θα σε ενυδατώσει»), μέχρι και την τσουκνίδα που φυτρώνει μόνη της στον κήπο μου έχω σκεφτεί να δοκιμάσω, μήπως και δω το πρόσωπό μου λείο και αψεγαδιάστο! Τίποτα δεν έγινε!

Έτσι, λοιπόν, φύτεψα μια αλόη στη γλαστρούλα του κήπου μου και από τότε τη χρησιμοποιώ διά... πάσα νόσο! Εντόπισα διαφορές, είναι η αλήθεια, και η επιδερμίδα μου έλαμψε και άλλαξε προς το καλύτερο (και όλα αυτά με τον πιο φυσικό και αθώο τρόπο!).


Λίγα πραγματάκια για την αλόη

Το τζέλ που βρίσκεται μέσα στα φύλλα της αλόης είναι πραγματικά… θαυματουργό! Είναι γεμάτο με διάφορα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα που είναι καλά για το δέρμα αλλά και για τα μαλλιά!

Διώξε τα μαύρα στίγματα και ανανεώσου

Τα νεκρά κύτταρα τα ξέρεις; Ναι, ναι, αυτά τα μαύρα στίγματα που δεν λένε να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους. Για να τα «ξεφορτωθείς», λοιπόν, κάνε μια μάσκα απολέπισης με τα εξής:

•1 κουταλάκι του γλυκού αλόη (φρέσκια από τη γλαστρούλα)

•1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι βρώμης

•Μισό κουταλάκι ελαιόλαδο

Εφαρμογή:

Άπλωσε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό.

Άφησε για 30 λεπτά της ώρας και μετά με βρεγμένα χέρια τρίψε απαλά.

Ξέπλυνε με κρύο νερό και… έτοιμη!

Αν το κάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα δεις διαφορά!


Θεραπεύει το κάψιμο από τον ήλιο

Κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο και το δερματάκι σου δεν το σκέφτεσαι καθόλου. Θες να γίνεις μια… ηλιοκαμένη καλλονή του καλοκαιριού. Ναι συμφωνώ, και εγώ το ίδιο κάνω! Μετά όμως από τόση ακτινοβολία που έχει δεχτεί το δέρμα σου για να δείχνει όμορφο και λαμπερό, το μαύρισμά σου πρέπει να το περιποιηθείς!

Άπλωσε κατευθείαν πάνω στο σώμα σου και στο πρόσωπό σου το τζελ της αλόης και άφησέ το να στεγνώσει. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και θα έχεις κάνει την καλύτερη ενυδάτωση. Το χρησιμοποιώ κάθε καλοκαίρι και έτσι διατηρώ για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα το μαύρισμά μου!


Χρησιμοποίησε την αλόη γιαντεμακιγιάζ

Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι με πρόσθετα χημικά κάποια από τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα σου (ακόμα μη ορατά)! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις μια ποσότητα τζελ αλόης πάνω σε ένα βαμβάκι και να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου με αυτό. Στο τέλος ξεπλένεις με νερό, απλώνεις και την ενυδατική σου (καλύτερα να προτιμήσεις ελάχιστο ελαιόλαδο που είναι και φυσικό) και είσαι έτοιμη να λάμψεις!

Έχεις ακμή; Όχι (πια) με την αλόη!

Αν ταλαιπωρείσαι από την ακμή ή από σημαδάκια και αντιαισθητικές κοκκινίλες στο πρόσωπό σου, η αλόη είναι ιδανική! Άπλωσε πάνω στις περιοχές που θέλεις το τζελ της αλόης δύο και τρεις φορές την ημέρα. Ειδικά τώρα, που είναι καλοκαίρι, μπορείς να καταψύξεις το τζελ της αλόης και να εφαρμόζεις στις πάσχουσες περιοχές κάποιες φορές την ημέρα. Η ακμή σου θα φύγει και το δέρμα σου θα έχει δροσιστεί! Τι καλύτερο;