Γιατί τα Χανιά είναι η πιο… πορτοκαλί πόλη του Καλοκαιριού

Σοφία Μαυραντζά
Γιατί τα Χανιά είναι η πιο… πορτοκαλί πόλη του Καλοκαιριού

Και έχεις 3+1 λόγους για να πας!

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Όταν έφτασα για πρώτη φορά στα Χανιά, το περσινό καλοκαίρι, έμεινα πραγματικά άφωνη από την ομορφιά και τη γραφικότητα του τόπου. Το πανέμορφο, παλιό, βενετσιάνικο λιμάνι, με περίμενε για να με μαγέψει κάθε ώρα της ημέρας, όσο εγώ έκανα βόλτες στην ομορφότερη πόλη της Κρήτης… Με διαφορά, η πιο ωραία ώρα της ημέρας, ήταν πάντα στη δύση του ήλιου. Νομίζω δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω το πορτοκαλί χρώμα που απλωνόταν μπροστά μου. Μπορώ μόνο να το συγκρίνω με το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα του Aperol Spritz που έπινα όσο ο ήλιος σιγά σιγά έσβηνε.


Φέτος, εννοείται, θα βρεθώ και πάλι στα Χανιά. Έχω δεκάδες λόγους να επιστρέψω, μα κανένας δεν συγκρίνεται με το «πορτοκαλί» καλοκαίρι που με βεβαιότητα θα ζήσω. Και επειδή, με κάλεσε ο Μύρωνας Στρατής. Εντάξει, υπέκυψα, δεν γινόταν αλλιώς. Έχω όμως και για εσένα 3+1 λόγους για να επισκεφθείς φέτος τα Χανιά. Ρίξε μια ματιά και ίσως σε πείσω:


1. Ζήσε το απόλυτο Καλοκαίρι

Η Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός και το Aperol Spritz Afternoon Festival ταξιδεύει στην παραλία με θαλασσινό αέρα από τις 14 έως τις 28 Ιουλίου! Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείς να απολαύσεις το Το Aperol Spritz στο πιο cool festival, στα πιο In beach bars στα Χανιά αλλά και στα trendy bars στην πόλη των Χανιών! Χορός, διασκέδαση, χαμόγελα, fun και ανεβασμένη διάθεση, γνωριμίες, όλα μπορεί να συμβούν στο απόλυτο «πορτοκαλί» φεστιβάλ του Καλοκαιριού! Άκουσε μοναδικά DJ sets, live συναυλίες και unexpected acts στα bars και beach bars των Χανίων παρέα φυσικά με #AperolSpritz. Το festival ξεκίνησε ήδη στις 14/7 με το πιο ανατρεπτικό οpening με μία μοναδική συναυλία του Μύρωνα Στρατή στο Cabana Mare Beach Resort στην Αγία Μαρίνα και μπορείς να δεις αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για να μην χάσεις μέρα!

2. Το πορτοκαλί είναι το νέο μαύρο, τοαπόγευμα το νέο βράδυ

«Δεν είναι αργά, μεσημέρια με ήλιο μας χτυπάνε την πόρτα. Δεν είναι αργά, τα φωτεινά καλοκαίρια δεν χρειάζονται λόγια» τραγουδά ο headliner του festival, Μύρωνας Στρατής και μας κερνά το πρώτο ποτό της ημέρας το απόγευμα. Φυσικά Aperol Spritz. Το απόγευμα, εκτός από την πιο ρομαντική ώρα τα ημέρας, είναι και η κατάλληλη ώρα για να πιεις το πρώτο σου ποτό. Αλλά αυτό το ξέρεις ήδη, από τα after work Aperol Spritz που πίνεις στο κέντρο της πόλης. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να το πιεις με τον άνθρωπο που θέλεις να μοιραστείς τον καλοκαιρινό ήλιο, το αλάτι και την αλμύρα, γιατί Happy Together ζούμε καλύτερα τις εμπειρίες!

3. Ο Μύρωνας Στρατής μπορεί να καλέσει όποιονθέλεις!

Και επειδή Φεστιβάλ με έναν μόνο δεν έγινε ποτέ, και επειδή είναι -πράγματι- καλύτερα να ζούμε Happy Together, τώρα στο μοναδικό Aperol Spritz Afternoon Festival μπορείς να πάρεις μαζί σου τη φίλη ή τον φίλο σου. Και αν (ακόμα) δεν «ψήνεται»; Μπορεί να τους προσκαλέσει ο ίδιος ο Μύρωνας Στρατής και τότε δεν θα πούνε «όχι»! Μπες στο aperolspritzafternoonfestival.gr και μάθε πώς!

Εγώ, πάντως, έπεισα τον Μύρωνα να προσκαλέσει την «Ερωτευμένη Κατερίνα», την «Ειρήνη τη σπιτόγατα» και την «Δήμητρα που είναι για shopping» διαρκώς, και θα είμαστε όλες εκεί για τις παρτάρες που θα διοργανωθούν!


+1. Ήξερες ότι…

Το Aperol είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά απεριτίφ με μόνο 11% περιεκτικότητα σε αλκοόλ; Η ιστορία του Aperol ξεκινάει το 1919 στην Padova της Ιταλίας με τη μυστική συνταγή του να παραμένει αναλλοίωτη από τότε μέχρι σήμερα. Εκχυλίσματα πορτοκαλιού, αρωματικών φυτών και βοτάνων σε αρμονική ισορροπία δίνουν στο Aperol το ξεχωριστό, πορτοκαλί του χρώμα και τη γλυκόπικρη γεύση του. Το Aperol Spritz είναι το δημοφιλέστερο cocktail στην Ιταλία και όχημα της τεράστιας επιτυχίας του Aperol. Πρόκειται για ένα δροσιστικό, μοντέρνο και γευστικό cocktail με Aperol, Cinzano Gransec και Schweppes σόδα.
Μάθετε περισσότερα στο https://www.facebook.com/aperolspritz.grc.


Το Καλοκαίρι είναι εδώ και μπορείς να το κάνεις όσο… πορτοκαλί θέλεις! #AperolSpritz

Απολαύστε υπεύθυνα