Οι στόχοι του Σεπτεμβρίου (και πώς να τους πετύχεις)

Οι στόχοι του Σεπτεμβρίου (και πώς να τους πετύχεις)

Φρόντισε να τηρήσεις, φέτος, όλα όσα θα βάλεις στη λίστα σου

Το Καλοκαίρι έφυγε, αλλά η διάθεση σου παραμένει «ανεβασμένη» και εσύ, αισθάνεσαι ανανεωμένη και έτοιμη για νέες προκλήσεις. Μην περιμένεις, λοιπόν, τον Ιανουάριο και τη νέα χρονιά για να θέσεις τους στόχους σου. Ο Σεπτέμβρης είναι ο καλύτερος μήνας για νέα ξεκινήματα. Φρόντισε απλά να τηρήσεις, φέτος, όλα όσα θα βάλεις στη λίστα σου.

Ανανέωσητώρα

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις με αισιοδοξία τη νέα σεζόν, είναι να ανανεωθείς. Με τον οργανισμό σου γεμάτο ενέργεια από το όμορφο Καλοκαιράκι, μπορείς να κάνεις ένα υπέροχο ξεκίνημα, αρχίζοντας από την εξωτερική σου εμφάνιση. Άλλαξε τα μαλλιά σου, τη γκαρνταρόμπα σου και γίνε επιτέλους η γυναίκα που πάντα ήθελες. Αυτή τη φορά θα περάσει το δικό σου! «Μία γυναίκα που κόβει τα μαλλιά της είναι έτοιμη να αλλάξει τη ζωή της», είχε πει η Coco Chanel. Τυχαίο;

Για σένανοιάσου και γυμνάσου

Γνωρίζεις ότι η άσκηση είναι σημαντική για την υγεία και την ομορφιά σου. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να καταπιέσεις τον εαυτό σου και να γραφτείς φέτος σε κάποιο γυμναστήριο. Μεγάλωσες και δεν έχεις χρόνο για «πρέπει». Φρόντισε το σώμα σου, αλλά καν' το με τον δικό σου τρόπο. Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που σε ενδιαφέρει; Πες «ναι» στην πρόκληση και δοκίμασε τις αντοχές σου, συνδυάζοντας την άσκηση με τη διασκέδαση. Ξεκίνα χορό, ποδήλατο, τρέξιμο ή ό,τι άλλο πιστεύεις πως θα σε κάνει να αισθανθείς ξανά «ζωντανή».

Βρες έναχόμπι

Κάθε χρόνο δίνεις στον εαυτό σου την υπόσχεση ότι θα κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο… ενδιαφέρουσα. Το πρόγραμμα δουλειά, σπίτι και έξοδος μια φορά την εβδομάδα σε «πνίγει». Τι μπορείς να κάνεις; Να βρεις ένα χόμπι. Μακροπρόθεσμα θα συνειδητοποιήσεις ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής σου. Φρόντισε, όμως, να μην παρασυρθείς και κάνεις κάτι που δεν σε αντιπροσωπεύει. Τι θα έλεγες να ξεκινήσεις μαθήματα φωτογραφίας; Μήπως θέλεις να ασχοληθείς με την κατασκευή κοσμημάτων ή σε ενδιαφέρει περισσότερο η δημιουργική γραφή; Επιλογές υπάρχουν πολλές. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να ακούσεις την καρδιά σου!

Δικτυώσουκαι κάνε νέες φιλίες

Δεν είσαι η μόνη γυναίκα που αισθάνεται ότι όσο μεγαλώνει, τόσο πιο δύσκολα κάνει νέες φιλίες. Δεν πρέπει, όμως, να κλείνεις την πόρτα σε ανθρώπους που μπορούν να αποδειχθούν σημαντικοί στη ζωή σου ή σε άτομα με τα οποία έχεις κοινά ενδιαφέροντα. Μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα για εσένα στο μέλλον. Άρχισε, λοιπόν, να λες περισσότερα «ναι» στις προτάσεις για εξόδους, γίνε μέλος μια ομάδας και άνοιξε την καρδιά και το μυαλό σου. Κάνεις δεν έχασε ποτέ διευρύνοντας τον κύκλο του.

Το comeback του… κουμπαρά

Μπορεί να μη σου περισσεύουν χρήματα, αλλά σίγουρα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου και να ξεκινήσεις αποταμίευση. Περιόρισε τους καφέδες και τα τσιγάρα και «κόψε» τα έξοδα που και εσύ η ίδια γνωρίζεις πως είναι περιττά. Τι θα τα κάνεις τα χρήματα που θα μαζέψεις; Θα τα χρησιμοποιήσεις για τα ταξίδια σου. Μην ξεχνάς ότι... «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».

Ταξίδεψε γιανα «πλουτίσεις»

Τα ταξίδια είναι ο νέος μεγάλος στόχος του Σεπτεμβρίου. Άνοιξε το ημερολόγιο, βρες τα τριήμερα της σεζόν και της χρονιάς που έρχεται και άρχισε να «σημαδεύεις» τον χάρτη. Έστω και τρεις μέρες αρκούν για να επισκεφτείς έναν κοντινό προορισμό, ακόμη και αν βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Κάνε τις κρατήσεις σου από νωρίς και γύρισε την Ευρώπη με ελάχιστα χρήματα. Άλλωστε, «το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα, που ξοδεύοντας χρήματα, θα σε κάνει πιο πλούσια».

Πάρε -επιτέλους-αυτό το ρίσκο!

Είσαι ευτυχισμένη στη σχέση ή τη δουλειά σου; Αν όχι, γιατί δεν φεύγεις; Η ζωή είναι μικρή και η μόνη υπεύθυνη για την ευτυχία σου είσαι εσύ. Ναι, το μόνο εμπόδιο που υπάρχει στο δρόμο σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Οι φοβίες, οι ανασφάλειες και η αναποφασιστικότητά σου σε κρατούν πίσω και δεν σου επιτρέπουν να κάνεις το επόμενο, μεγάλο βήμα, αυτό το βήμα που θα σε φέρει ακόμη πιο κοντά στον πραγματικό σου εαυτό και συνεπώς, στην ευτυχία. Εξοπλίσου, λοιπόν, με υπομονή και δύναμη και ετοιμάσου να πάρεις επιτέλους αυτό το ρίσκο. Άλλωστε, όπως είχε γράψει και ο σπουδαίος Βρετανός ποιητής T. S. Eliot, «μόνο αυτός που ρισκάρει να πάει πολύ μακριά μπορεί να ανακαλύψει πόσο μακριά μπορεί να πάει κανείς».

Μάθε ναείσαι χαρούμενη με αυτά που έχεις

Τέλος, προσπάθησε να είσαι περισσότερο επιεικής με τον εαυτό σου και άρχισε να εκτιμάς όλα όσα έχεις στη ζωή σου και φυσικά, όσα έχεις επιτύχει. Το «κλειδί» για να γίνεις περισσότερο ευτυχισμένη είναι να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα και αντιμετωπίζεις τις εκάστοτε καταστάσεις. Κάθε φορά που άσχημες σκέψεις έρχονται στο νου σου προσπάθησε να τις διώχνεις. Πάρε μια βαθιά ανάσα, πίστεψε ότι τώρα είσαι καλά και ότι τίποτα δεν μπορεί να σε βλάψει. Πρόκειται για μια πολύτιμη «άσκηση» που θα σε βοηθήσει να «χτίσεις» σταδιακά μια νέα, αισιόδοξη φιλοσοφία ζωής.

Ναι, φέτος μπορείς και θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου!