Τα LIGHT σνακ και ποτά του Καλοκαιριού: Τι να φας από τη δουλειά μέχρι την παραλία

Τα LIGHT σνακ και ποτά του Καλοκαιριού: Τι να φας από τη δουλειά μέχρι την παραλία

Κάθε Καλοκαίρι η ίδια ιστορία. Λίγο προτού μπει ο Αύγουστος αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι πρέπει να φροντίσεις τη διατροφή σου. Η ποσότητα του νερού που πίνεις αυξάνεται, τα γευστικά αλλά συνάμα παχυντικά σνακ εξαφανίζονται από τα ντουλάπια της κουζίνας σου, το βραδινό σου περιορίζεται και οι αγαπημένες σου μπίρες γίνονται ξαφνικά... ελαφριές σαν πούπουλα.

Από τη μία η θερμοκρασία που μέρα με τη μέρα «ανεβαίνει» και από την άλλη οι εξορμήσεις σου στις πολυσύχναστες παραλίες, που πλησιάζουν. Οι δύο αυτοί λόγοι είναι αρκετοί για να κάνουν το διατροφικό σου μενού πιο LIGHT. Αν ανήκεις, λοιπόν, κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που θέλουν να προσέχουν τη σιλουέτα τους και την ίδια ώρα δεν είναι διατεθειμένες να στερηθούν τίποτα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις το παρακάτω διατροφικό πλάνο. Για εμάς αποτελεί εγγύηση και φέτος το Καλοκαίρι!

Το πρωινό,το καλό, το σπιτικό

Έχεις ακούσει πολλές φορές ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και η αλήθεια είναι ότι ένα «δυνατό» και υγιεινό πρωινό μπορεί να σου χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να αντεπεξέλθεις κατά τη διάρκεια της δύσκολής ημέρας σου. Τώρα, βέβαια, που είναι Καλοκαίρι αισθάνεσαι ότι μπορείς να φας μόνο κάτι ελαφρύ το πρωί. «Άκου», λοιπόν, τον οργανισμό σου και ξεκίνα τη μέρα σου με μια από τις παρακάτω επιλογές:

-Γιαούρτι με δημητριακά

-Ρυζογκοφρέτες ή φρυγανιές με ταχίνι ολικής αλέσεως και μέλι

-Φρουτοσαλάτα

-Χυμός πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ

Στο γραφείοτι θα φας;

Το πρωινό σου το έφαγες αλλά μέχρι να φτάσεις στο γραφείο πείνασες ξανά. Κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα διότι οι γευστικοί πειρασμοί στη δουλειά είναι πολλοί: Από τον αυτόματο πωλητή με τις σοκολάτες μέχρι το κυλικείο της εταιρείας με τα τέλεια σάντουιτς. Όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις κάτι νόστιμο αλλά καθόλου υγιεινό να σου ζητά να το φας εδώ και τώρα. Για να μην υποκύψεις στον πειρασμό, φρόντισε να παίρνεις σνακ και φαγητό από το σπίτι σου. Αν πεινάσεις πριν την ώρα του μεσημεριανού, φάε μια μπανάνα, μια μπάρα δημητριακών, κρακεράκια ή ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι θα απολαύσεις το φαγάκι που ετοίμασες με τα χεράκια σου. Μην αισθάνεσαι άσχημα αν το τελευταίο διάστημα απορρίπτεις συνεχώς τις προτάσεις των συναδέλφων σου για «κάτι γρήγορο απ’ έξω». Αν τρως σουβλάκι κάθε μέρα, δεν θα πετύχεις τον στόχο σου.

Προτείνουμε, λοιπόν, να βάζεις στα ταπεράκια σου light φαγητά, όπως: Κοτόπουλο ή ψάρι με βραστά λαχανικά, σαλάτα με κουσκούς και φακές, tortilla vegetarian (θα βρεις πολλές συνταγές στο Διαδίκτυο), γεμιστά, ψητά λαχανικά με ελαφριά κόκκινη σάλτσα.

Βουτιές καιτσάρκες καλοκαιρινές

Το Καλοκαίρι δεν θα πηγαίνεις μόνο από το σπίτι στη δουλειά και αντίστροφα. Και στη θάλασσα θα πας και τις βόλτες σου τις απογευματινές στην καλοκαιρινή Αθήνα θα τις κάνεις. Είτε είσαι σε διακοπές, είτε παραμένεις στην πόλη, αξίζει να φροντίσεις τη διατροφή σου διότι η διάθεση και το κορμί σου, πρέπει να είναι LIGHT.

Η μπίρα ηδροσερή, η LIGHT

Ωστόσο, το Καλοκαίρι -και δη το ελληνικό- κρύβει μια μεγάλη «παγίδα»: Το αλκοόλ! Τι μπορείς να κάνεις για να μην βγεις εκτός προγράμματος; Εμείς -κλασικά- επιλέγουμε μπίρα και συγκεκριμένα, Heineken LIGHT. Είναι απολαυστική, δροσερή, έχει ελάχιστες μόλις 26 θερμίδες ανά 100ml και δεν θα σου πέσει βαριά μετά τη δουλειά.

Στο beach bar και στο αγαπημένο σου μπαράκι στο κέντρο της Αθήνας θα πας για να χαλαρώσεις και να δεις τις φίλες και τους φίλους σου. Θέλεις, λοιπόν, κάτι ελαφρύ που δεν θα σε ζαλίσει! Με μόλις 26 θερμίδες ανά 100ml, -40% λιγότερο αλκοόλ από μία κανονική lager μπίρα και απίστευτη γεύση, η Heineken LIGHT αποτελεί για εμάς μια «must» επιλογή. Οι άλλες δροσιστικές και ελαφριές καλοκαιρινές απολαύσεις μας είναι οι γρανίτες! Πρόσεχε, όμως, τι θα επιλέξεις διότι πολλά προϊόντα περιέχουν αρκετή ζάχαρη.

Hungernights

Τι θα φας, όμως, αν πεινάσεις στην παραλία ή στη βόλτα μετά τη δουλειά; Τα φρούτα, το light γιαούρτι και οι σαλάτες αποτελούν κλασικές και θρεπτικές καλοκαιρινές επιλογές. Σε περίπτωση που επισκεφτείς ένα εστιατόριο ή μια παραδοσιακή ταβέρνα με την παρέα σου, φρόντισε απλά να φας μικρές μερίδες ώστε να μην πέσεις για ύπνο με το στομάχι σου βαρύ! Aνάλαφρο και γλυκό. Αυτό είναι το ελληνικό Καλοκαίρι και για αυτό εσύ πρέπει να το ζήσεις όπως ακριβώς του αξίζει: Όσο πιο LIGHT γίνεται. Ανακάλυψε ελαφριές συνταγές και πιες τις Heineken LIGHT σου για να κρατήσεις τη διάθεση και τη σιλουέτα σου, όσο πιο «ψηλά» γίνεται!