Πώς να βρεις τη LIGHT πλευρά της ζωής αυτό το Καλοκαίρι

Πώς να βρεις τη LIGHT πλευρά της ζωής αυτό το Καλοκαίρι

Ναι, είναι ωραίο να αισθάνεσαι ανάλαφρη κάθε μέρα 

Ανάλαφρη, ανέμελη, ακούραστη. Αυτή είσαι εσύ κάθε Καλοκαίρι, ή μάλλον εύχεσαι να είσαι καθώς «λιώνεις» στην πόλη, περιμένοντας τις καλοκαιρινές σου διακοπές.Σύντομα θα πας στο νησί και θα «ξεσκάσεις» για λίγες ημέρες. Είναι, όμως, αυτό αρκετό; Γιατί να μην απολαύσεις ολόκληρο το Καλοκαίρι στο έπακρο; Δεν είναι κρίμα να «πρέπει» να περιμένεις συνέχεια κάτι για να διασκεδάσεις, να περάσεις καλά και να χαλαρώσεις; Η ζωή είναι εδώ και τώρα, όπως ακριβώς και το Καλοκαίρι σου, για αυτό άρχισε να το ζεις, ακόμη και αν οι συνθήκες γύρω σου δεν φαντάζουν ιδανικές. Ναι, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για γκρίνια και μιζέρια. Γίνε ανέμελη, άρχισε να χαμογελάς περισσότερο και βρες τη LIGHT πλευρά της ζωής. Εμείς το κάναμε και αισθανόμαστε ανάλαφρες, ακόμη και αν δεν έχουμε φύγει μέχρι σήμερα για διακοπές. Κάποιες φορές, είναι καλύτερα LIGHT και θα στο αποδείξουμε!


Ξεκίνα από τα βασικά

Λένε ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη, ωστόσο, το Καλοκαίρι έχεις ένα… έξτρα πλεονέκτημα για νέα ξεκινήματα, ειδικότερα όσον αφορά στο φαγητό. Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, δεν έχεις τη διάθεση να φας πολύ και κυρίως, να καταναλώσεις «βαριά» πιάτα. Ναι, το πρώτο κομμάτι που πρέπει να προσέξεις το Καλοκαίρι είναι η διατροφή σου. Ο λόγος δεν είναι το κορμί… λαμπάδα που ονειρεύεσαι να αποκτήσεις, αλλά η διάθεσή σου. Όσο πιο υγιεινά και καλά τρως, τόσο καλύτερη είναι η ψυχολογία σου.

Κόψε, λοιπόν, τα πολλά λιπαρά και πες «ναι» στα φρούτα και τα λαχανικά. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα καλό πρωινό, όπως γιαούρτι με δημητριακά και μέλι, ενώ για δεκατιανό επίλεξε ένα φρούτο. Το μεσημέρι φάε ψάρι ή κοτόπουλο με σαλάτα ή βραστά λαχανικά και το βράδυ κάτι ελαφρύ, όπως μια φρουτοσαλάτα (εννοείται ότι επιτρέπονται λίγες… παρασπονδίες μες στην εβδομάδα). Δοκίμασε να ακολούθησες ένα LIGHT διατροφικό πρόγραμμα και θα δεις ότι θα αισθάνεσαι καλύτερα, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά

Βουτιές μετά τογραφείο

Ποιος είπε ότι η Αττική δεν έχει ωραίες και καθαρές παραλίες; Όπως προαναφέραμε, δεν χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές σου για να κάνεις τις πρώτες σου βουτιές ή να «πήζεις» στην παραλιακή κάθε Κυριακή για να πας -κι εσύ- στην πλαζ. Φέρε το Καλοκαίρι στη ζωή σου, βάζοντας στο πρόγραμμά σου τις βουτιές στη θάλασσα, ακόμη και τις ημέρες που εργάζεσαι! Φύγε από το γραφείο, μπες στο αμάξι, πάρε την κολλητή σου από τη δουλειά και βρες την τέλεια παραλία.

Φρόντισε να έχεις ήδη στο πορτ μπαγκάζ σου την τσάντα θαλάσσης σου με μαγιό και πετσέτα και φυσικά, ένα ψυγειάκι με τις Heineken LIGHT, για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα σε mood… φουλ καλοκαιρινό. Είναι ένα τα «LIGHT» που θέλουμε στη ζωή μας διότι και λίγες θερμίδες έχει (μόλις 26 ανά 100ml) και λιγότερο αλκοόλ (μην ξεχνάς ότι έχεις να οδηγήσεις) και όλη τη γεύση της αγαπημένης μας μπίρας (ε, ναι). Όταν επιστρέψεις στο σπίτι από τη θάλασσα θα αισθάνεσαι ανάλαφρη και ανανεωμένη και θα πας με ενέργεια στο γραφείο την επόμενη ημέρα. Αξίζει!

Must: Φρόντισε να είναι LIGHT και το στομάχι σου προτού βουτήξεις και φάε τέσσερις ώρες πριν πας στη θάλασσα!

Βάλ’ το στα πόδια

Καλές οι βουτιές, καλή και η διατροφή αλλά χωρίς άσκηση, δεν γίνεται δουλίτσα. Το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, δεν αποτελεί δικαιολογία. Τις ημέρες που δεν θα πηγαίνεις στη θάλασσα, προσπάθησε να το βάζεις στα… πόδια. Κάνε μια έρευνα, βρες τα πιο όμορφα πάρκα ή τις πιο καλές διαδρομές για τρέξιμο στην πόλη σου, βάλε τα αθλητικά σου και άρχισε να τρέχεις. Μετά τις 8 το βράδυ, η θερμοκρασία «πέφτει», ο ήλιος «χάνεται» και θα κάνεις άνετα το τρέξιμό σου. Αν, μάλιστα, επιλέξεις να πας προς την παραλιακή, τότε θα απολαύσεις και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα δίπλα στη θάλασσα. Το ποδήλατο αποτελεί, επίσης, μια καλή εναλλακτική.Το σίγουρο είναι ότι μόλις τελείωσες, θα νιώσεις τόσο αναζωογονημένη και «ελαφριά» που θα θέλεις να «πετάξεις».

Καλοκαίρι χωρίςφίλες δεν γίνεται

Από το LIGHT καλοκαιρινό σου πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν -φυσικά- οι φίλες σου! Γιατί δεν κανονίζεις να τις δεις μετά το τρέξιμό σου ή ακόμη καλύτερα, γιατί δεν πηγαίνεις για προπόνηση μαζί τους; Το τρέξιμο θα βγει πιο εύκολα και μόλις τελειώσετε, θα πάτε όλες μαζί για μια Heineken LIGHT. Κάτι δροσερό και ελαφρύ είναι ό,τι πρέπει για το απόγευμά σου. Μην ξεχνάς, επίσης, ότι η LIGHT μπιρίτσα σου θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να πάρει τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεται έπειτα από μια σκληρή προπόνηση.

Ναι, υπάρχουν τρόποι για να κάνεις τη ζωή σου πιο LIGHT και να απολαύσεις τη στιγμή. Μην περιμένεις να έρθουν τα «καλά» σε εσένα, κυνήγησέ τα. Απόλαυσε το Καλοκαίρι σου και νιώσε ξανά ανέμελη, ανάλαφρη και γεμάτη ενέργεια. Μόνο έτσι θα ζήσεις στο φουλ!