Tα κεφάλια μέσα... Ο Σεπτέμβρης είναι εδώ!

Μίκα Χατζηδάκη
Tα κεφάλια μέσα... Ο Σεπτέμβρης είναι εδώ!

Γράφει η Μίκα Χατζηδάκη

Πότε φύγαμε, πότε γυρίσαμε; Οι μέρες των διακοπών θα έπρεπε να λαμβάνουν κλήση για αυξημένο όριο ταχύτητας! Μα που πήγαν οι ημέρες των διακοπών; Πότε βρεθήκαμε ξανά στην Αθήνα και στους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού χωρίς καμία θέα; Ο Σεπτέμβρης είναι επίσημα ο μήνας της σφαλιάρας. Ο μήνας που σε πιάνει από το αυτί και σε επιστρέφει απότομα στην πραγματικότητα, τη ρουτίνα και την καθημερινότητα που εδώ και χρόνια θέλεις να αλλάξεις ή να βελτιώσεις...

Απολογισμός

Ήταν αυτές οι διακοπές οι καλύτερες; Ήταν αυτό που σχεδιάζαμε; Αυτό που περιμέναμε; Αυτό που είχαμε ονειρευτεί; Αδειάζοντας τη βαλίτσα και βάζοντας τα πρώτα πλυντήρια αναπολείς δακρυσμένη τις ώρες που ξάπλωνες στη παραλία χωρίς ρολόι, με ένα βιβλίο στο χέρι και το κυματάκι να ακούγεται «χαλί», όσο εσύ έπαιρνες έναν υπνάκο στη σκιά (ό,τι καλύτερο για κάθε ώρα). Βαθμολογείς την επιλογή του νησιού και της παρέας, αξιολογείς την κάθε βουτιά, την κάθε χωριάτικη, την κάθε γνωριμία, το κάθε βήμα στα σοκάκια του νησιού, την κάθε φωτογραφία του πόσταρες στα Social Media. Και μόλις ο απολογισμός του καλοκαιριού τελειώσει, στα καπάκια ξεκινά ο προγραμματισμός του Σεπτέμβρη και της σεζόν που ξεκινά (ησυχία δεν έχουμε)!

Προγραμματισμός

Γελάει ο κόσμος. Ποιος προγραμματισμός; Εδώ δεν μπορούμε να συνέλθουμε από το σοκ της επιστροφής! Μολύβια και κασετίνες δεν χρειάζεται να πάρεις (εδώ και χρόνια) χρειάζεται όμως να πάρεις δραστικές αποφάσεις! Ξυπνάς ένα πρωί βάζεις στόχους και κάνεις μεγαλεπήβολες δηλώσεις τύπου: Φέτος θα κάνω τ ρ ο μ ε ρ ή γυμναστική! Θα γίνω ΤΟ κορμί! Θα γίνει χαμός! Δεν θα ξαναφάω τίποτα ανθυγιεινό, θα κάνω οικονομία και θα μαζέψω χρήματα για εκείνο το ταξίδι που πάντα ήθελα να κάνω (*έξαλλα χειροκροτήματα)! Ο Σεπτέμβρης αν είχε επώνυμο θα ήταν Αποφασίζογλου. Είναι ο μήνας των αποφάσεων που όμως δεν κρατάμε (σοκ). Λέμε πολλά και κάνουμε λίγα, αλλά τι τα θες, μέεεεεχρι το επόμενο καλοκαίρι έχουμε καιρό, μωρέ!

Ανανέωση

Και αφού λύσαμε τους εσωτερικούς μας προβληματισμούς (λέμε τώρα) ας πάμε και στους εξωτερικούς. Κεφάλαιο πρώτο: Μαλλί. Λίγο το αλάτι, λίγο ο ήλιος, λίγο τα λόγια του παπά ήρθε το μαλλί και έγινε τζίβα. Κούρεμα, μάσκα ενυδάτωσης και γενικό ρεκτιφιέ επιβάλλεται και δεν αναβάλλεται!

Κεφάλαιο δέρμα: Το υπέροχο μαύρισμα μεταμορφώνεται σε… λέπρα και εκεί που ήσουν ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα, τώρα αλείφεσαι όλη μέρα με κρέμες και τρίβεις σε κάθε ντους το δέρμα σου μπας και γίνει επιτέλους ομοιόμορφο (ένας υπεύθυνος να βγει να μας πει γιατί μας συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο)! Κεφάλαιο γκαρνταρόμπα: Οκ, δεν είναι ακόμα Φθινόπωρο αλλά οι εκπτώσεις καλά κρατούν και είναι ευκαιρία να αποκτήσεις κομμάτια/ πασπαρτού σε πολύ καλές τιμές!

Back to the office

Και ναι, έφτασε η μέρα που θα βάλεις ξυπνητήρι (*βουβό κλάμα). Μετά από αρκετές ημέρες ξεγνοιασιάς, ήρθε η στιγμή να επιστρέψεις στις υποχρεώσεις και στην καθημερινότητα που λέγεται εργασία! Αυτά κάνει ο Σεπτέμβρης και άντε μετά να βρει φίλους! Ξεπαρεού από όλους!

Λοιπόν, σε θέλω ψύχραιμη! Θα πας χαμογελαστή, μαυρισμένη και φάμπιουλους! Θα πεις στους συναδέλφους πώς πέρασες, θα ανοίξεις τα mail σου ε, με τούτα και με κείνα θα περάσει η πρώτη μέρα. Η προσαρμογή μοιάζει με τρικέφαλο ανακόντα που έρχεται κατά πάνω σου και εσύ δεν έχεις κουράγιο και ψυχική δύναμη ούτε να κουνηθείς. Δώσε 2-3 μέρες στο μυαλό να επιστρέψει κι αυτό στο γραφείο μαζί με το σώμα σου. Αν βλέπεις ότι μπήκε ο Οκτώβρης και δεν έχει φανεί, έχουμε πρόβλημα!

Λίγα ακόμα μπάνια

Αν έχει ένα καλό ο μήνας (ένα όμως) είναι ο καιρός. Ακόμα ζεστούλα, λίγο δροσιά το βράδυ, κάπως μικραίνει η μέρα και βλέπεις θερινό σαν άνθρωπος στην προβολή των 20:45 και γενικά μπορούμε να κάνουμε λίγο διακοπές ακόμα! Εξορμήσεις σε κοντινά νησάκια, ποτά στο δρόμο, συναυλίες, θέατρα, σινεμά, λίγη ηλιοθεραπεία ακόμα για να διατηρήσουμε το υπέροχο μαύρισμά μας! Όλα αυτά δίνουν στον μήνα ένα τρίποντο στο 00:01 και κάπως έτσι καταλήγει να μην παίρνει… μηδέν!

Σεπτέμβρη δεν μας φτάνει που γυρνάμε από τις διακοπές, δεν μας φτάνει που έχουμε πάρει μίνιμουμ 5 κιλά, έχουμε κι εσένα και τις 30 μέρες σου να μας ζητάς προσαρμογή, ανανέωση και προγραμματισμό... Έφυγες!