6 πράγματα που μπορείς να κάνεις χωρίς λεφτά τον Σεπτέμβριο

6 πράγματα που μπορείς να κάνεις χωρίς λεφτά τον Σεπτέμβριο

Συγκεντρώσαμε όμορφες ιδέες για να υποδεχτείς με χαμόγελο το Φθινόπωρο

Ο Σεπτέμβρης είναι για αρκετούς ο πιο μελαγχολικός μήνας… Σίγουρα, η επιστροφή στην καθημερινότητα δεν είναι εύκολη. Η ξεγνοιασιά και η ανεμελιά του Καλοκαιριού φεύγουν, δίνοντας τη θέση τους στις ατελείωτες υποχρεώσεις που έρχονται να μας γεμίσουν άγχος και στρες.

Παρόλα αυτά, με καλή διάθεση και αισιοδοξία μπορούμε να κάνουμε λίγο πιο ευχάριστη την καθημερινότητά μας, επιλέγοντας διασκεδαστικές δραστηριότητες. Αρκετές εκδηλώσεις στην πόλη είναι δωρεάν, ενώ με λίγη φαντασία και μικρό budget μπορούμε να δοκιμάσουμε τις υπόλοιπες.

Εμείς συγκεντρώσαμε ιδέες για να περάσεις καλά με τις φίλες σου, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσεις μία περιουσία!

Οργάνωσε μία φθινοπωρινή φωτογράφιση

Ο καιρός αλλάζει, το ίδιο και το τοπίο. Τα φύλλα πέφτουν, τα χρώματα του ουρανού γίνονται λίγο πιο όμορφα και μεταμορφώνουν το σκηνικό, ενώ η θερμοκρασία είναι ιδανική για να περάσεις χρόνο εκτός σπιτιού.

Κάνε μία βόλτα στη Φύση, εξερεύνησε όμορφα σημεία της πόλης και κρυμμένα μυστικά και βρες την πιο φωτογενή γωνιά για να βγάλεις τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με τις φίλες σου. Ανανέωσε το προφίλ σου στο ίνσταγραμ και βγάλε επιτέλους τις φωτογραφίες με μαγιό που έχουν ξεχαστεί εκεί από τις διακοπές…

Αναδιοργάνωσε την ντουλάπα σου

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της «συγχυσμένης» ντουλάπας. Δεν κάνει ακόμη πολύ κρύο, αλλά δεν είναι και ώρα για να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα. Από την άλλη, βέβαια, μπορείς να αναδιοργανώσεις τα ρούχα σου. Και αφού δεν έχεις χρήματα για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, με λίγη φαντασία και σωστούς συνδυασμούς μπορείς να κάνεις πολύ κομψές εμφανίσεις. Εκεί, σίγουρα θα βρεις ξεχασμένους «θησαυρούς»!

Παρακολούθησε τις τάσεις της μόδας και δες πώς θα κάνεις στυλάτους συνδυασμούς για να αναδείξεις κλασσικά κομμάτια. Βρες τις λεπτές ζακέτες και τα αγαπημένα σου φουτεράκια για να νιώθεις άνεση και ζεστασιά σε κάθε σου βόλτα. Το τζιν σου είναι το κομμάτι που θα φορέσεις πιο πολύ από ποτέ αυτή την περίοδο, μίας και αρχίζει να κάνει κρύο για φορέματα και φούστες...

Αν παρόλα αυτά, δεν έχεις κάποια βασικά κομμάτια που θεωρείς ότι χρειάζεσαι, μπορείς να ψωνίσεις οικονομικά στα second hand μαγαζιά της Αθήνας, όπου με λίγη τύχη θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μία περιουσία.

Οργάνωσε μαραθώνιο ταινιών τρόμου

Αν αναζητάς διαρκώς νέες περιπέτειες, αλλά είσαι πια μεγάλη για να ψάχνεις για στοιχειωμένα σπίτια, δοκίμασε να παρακολουθήσεις μερικά από τα πιο τρομακτικά θρίλερ στο σαλόνι σου. Αν ακόμη δεν έχεις δει τα κλασικά όπως το «Ψυχώ», τον «Δράκουλα» ή τη «Σιωπή των αμνών», τώρα είναι η ευκαιρία!

Αν πάλι προτιμάς τα blockbusters, τότε σου προτείνουμε το «Scream» ή τον «Εξορκιστή». Σβήσε τα φώτα, ετοίμασε σπιτικά ποπ κορν και μετάτρεψε το σπίτι σου στην πιο τρομαχτική κινηματογραφική αίθουσα, όπου μπορείς να ουρλιάξεις ελεύθερα. Άλλωστε, η θερμοκρασία που πέφτει είναι ιδανική για ξεκούραση και cocooning στον καναπέ!

Πήγαινε σε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Έχεις όρεξη για βόλτα; Η Αθήνα είναι γεμάτη συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές κάποιες από τις οποίες μας προσφέρονται εντελώς δωρεάν. To ίδιο ισχύει και για τα μουσεία, τα οποία μία μέρα κάθε εβδομάδα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δοκίμασε να επισκεφτείς για παράδειγμα το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου στις 23 Σεπτεμβρίου μπορείς να κάνεις ένα μουσικό ταξίδι με τη Μαρίνα Σάττη, ενώ την επόμενη μέρα να παρακολουθήσεις την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Γιώργο Περρή. Παράλληλα, οι υπαίθριες προβολές όπως το Park Your Cinema με κλασικές ταινίες αλλά και οι υπαίθριες δραστηριότητες, όπως yoga στο πάρκο και Tai Chi.

Γίνε η καλύτερη… barista!

Μήπως ήρθε η ώρα να εξασκήσεις τις δεξιότητές σου και να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου στην παρασκευή ροφημάτων; Κάλεσε τις φίλες σου και δοκιμάστε να φτιάξετε λίγο πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές των αγαπημένων σας ζεστών ροφημάτων. Αναζήτησε tips στο ίντερνετ, βάλε φαντασία, εμπνεύσου και δημιούργησε την πιο γευστική σοκολάτα, chai latte ή δυνατό αρωματικό καφέ με ρούμι.

Σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαντάζεσαι, αλλά είναι μία ωραία πρόκληση που θα σε κάνει να νιώσεις δημιουργική και θα σε βάλει στη διαδικασία να σκεφτείς νέες συνταγές, να σταματήσεις να πίνεις το βαρετό τσάι και να κάνεις λίγο πιο ενδιαφέρον γευστικά τον Χειμώνα που έρχεται. Αν έχεις όρεξη και χρόνο, δοκίμασε να τα συνοδέψεις με χειροποίητα κουλουράκια!

Δημιούργησε DIY κατασκευές

Αν πάλι δεν σου αρέσει το μαγείρεμα, ένας ακόμη τρόπος για να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου είναι οι DIY κατασκευές. Χάζεψε το pinterest για να πάρεις ιδέες και να εμπνευστείς τις δικές σου όμορφες και χρηστικές κατασκευές για το διαμέρισμά σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις καλύτερα τα προσωπικά σου αντικείμενα. Θα βρεις «έξυπνες» ιδέες για να φτιάξεις από κοριτσίστικα διακοσμητικά μέχρι χειροποίητα καλλυντικά για να φροντίσεις τον εαυτό σου!


Αξιοποίησε τον χρόνο σου στο έπακρο για να διασκεδάσεις, να ξεκουραστείς και να υποδεχτείς το Φθινόπωρο με αισιοδοξία και καλή διάθεση. Καλό Σεπτέμβρη!