Πολωνία: Ένα ταξίδι στη γεύση και την απόλαυση!

Πολωνία: Ένα ταξίδι στη γεύση και την απόλαυση!

Επισκεφτήκαμε τη Βαρσοβία και καταλάβαμε γιατί είναι ένας premium και «must» προορισμός

Μπορεί φέτος τον Αύγουστο οι περισσότεροι γνωστοί μου να ταξίδεψαν σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί προκειμένου να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα της Ελλάδας ωστόσο, με την παρέα μου αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την άδειά μας διαφορετικά και να κάνουμε ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό. Το ζητούμενο ήταν να βρούμε έναν σχετικά κοντινό προορισμό στον οποίο θα ζούσαμε μοναδικές εμπειρίες, θα αντικρύζαμε όμορφες γωνίες της Ευρώπης και φυσικά, θα δοκιμάζαμε νέες απολαύσεις. Όλες συμφωνήσαμε πως ο προορισμός αυτός ήταν η μαγευτική Πολωνία!

Χωρίς να χάνουμε χρόνο, αρχίσαμε να καταστρώνουμε τα σχέδιά μας και να ετοιμάζουμε το πρόγραμμα για την τετραήμερη επίσκεψη μας στη πρωτεύουσα της χώρας, τη Βαρσοβία. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τις ημέρες μας με τον καλύτερο τρόπο και αυτό δεν θα γινόταν, αν δεν είχαμε κάποιο πλάνο με τα αξιοθέατα και, γενικά, τα «must» της πόλης! Τελικά τα καταφέραμε και μάλιστα, περάσαμε αναπάντεχα υπέροχα, για αυτό και θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σου την εμπειρία μας και μερικά tips για να περάσεις κι εσύ όμορφα, όταν επισκεφτείς την Πολωνία. Εκμεταλλεύσου ένα τριήμερο ή πάρε δύο ημέρες άδεια πριν από ένα Σαββατοκύριακο. Μια απόδραση στην Πολωνία είναι ό,τι πρέπει για να αλλάξεις παραστάσεις και να μάθεις την ιστορία της ευρωπαϊκής αυτής χώρας!

Το βασιλικόπάρκο Lazienki και το παλάτι Belvedere Palace

Το πάρκο Lazienki θα σε εντυπωσιάσει, αρχικά, με το μέγεθός του και στη συνέχεια, θα σε μαγέψει με τους υπέροχους κήπους, τις λιμνούλες, τα μνημεία, τις... πάπιες και τα σκιουράκια! Ναι, αν αγαπάς τα ζώα θα τρελαθείς! Εκεί βρίσκεται και το ομολογουμένως εντυπωσιακό παλάτι Wilanow, ενώ σε κοντινή απόσταση από το πάρκο, θα εντοπίσεις το Belweder Palace (από την ιταλική λέξη belvedere), ένα κτίριο εξαιρετικής ομορφιάς η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1660 και ολοκληρώθηκε περίπου το 1822.

Στάση για πολωνική Belvedere vodka

Αφού ολοκληρώσεις τη βόλτα σου, κάνε μια στάση σε ένα καφέ ή κάποιο μπαρ για να απολαύσεις ένα ποτό. Εμείς επιλέξαμε δύο υπέροχα cocktails με Belvedere vodka (μήπως κάτι σου θυμίζει αυτή η λέξη;). Ναι, αν δεν το ήξερες, σε ενημερώνουμε πως η super premium αυτή vodka «γεννήθηκε» στην Πολωνία και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Αξίζει να τη δοκιμάσεις διότι όχι μόνο είναι βασισμένη σε μια παραδοσιακή πολωνική συνταγή που μετράει 600 χρόνια ζωής (ω, ναι!), αλλά είναι και natural. Για την ακρίβεια, ετοιμάζεται αποκλειστικά από ένα και μόνο είδος αγνής σίκαλης, δεν περιέχει πρόσθετα και βελτιώσεις, ενώ φημίζεται για το απαλό και γευστικό προφίλ της. Δοκίμασέ τη γιατί είναι «must» στο ταξίδι στην Πολωνία και έχει καθιερωθεί στην κατηγορία της ως ένα εξαιρετικής ποιότητας απόσταγμα.

Η Παλιά Πόλη

Φυσικά, δεν θα μπορούσες να μην επισκεφτείς την Παλιά Πόλη, ένα αξιοθέατο που συγκαταλέγεται στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αν και καταστράφηκε ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η προσπάθεια αναδόμησής της ήταν -τουλάχιστον- θεαματική.

Ποιο άλλο μέρος αξίζει να επισκεφτείς στη Βαρσοβία;

-Το εμπορικό κέντρο Blue City, για να κάνεις τα ψώνια σου
-Τον Κήπο της Σαξονίας, που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και κεντρικά πάρκα της πόλης και δημιουργήθηκε στα τέλη του 17ου αιώνα
-Το Ανάκτορο του Πολιτισμού και της Επιστήμης της Βαρσοβίας
-Το Μουσείο Εξέγερσης Βαρσοβίας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Wola και είναι αφιερωμένο στην Εξέγερση της Βαρσοβίας το 1944

Επιστροφή με μια γεύση γλυκιά

Η Βαρσοβία είναι μια πόλη αριστοκρατική, «ζωντανή» και παραμυθένια, γεμάτη μουσεία, πάρκα και πανέμορφα κτίρια. Είναι μια πόλη στην οποία το παλιό και το νέο συνυπάρχουν αρμονικά, μια πόλη που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς! Εμείς επιστρέψαμε στην Αθήνα με μια γλυκιά γεύση στο στόμα. Όσα γευτήκαμε και όσα είδαμε έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μας και όσα δεν προλάβουμε να δούμε, τα βάλαμε ήδη στην λίστα μας για το επόμενο ταξίδι στην Πολωνία. Μέχρι τότε, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε -όσο πιο πολύ μπορούμε- τις αναμνήσεις από το ταξίδι μας «ζωντανές». Ναι, η Πολωνία μας γοήτευσε και μας κέρδισε γευστικά (είμαστε κορίτσια που λατρεύουν τα καλό φαγητό και ποτό) για αυτό και προσπαθούμε να βάλουμε τη πολωνική γεύση και κουλτούρα στη ζωή μας με κάθε ευκαιρία και πιστεψέ μας, υπάρχουν αρκετές.


Για παράδειγμα, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτούμε τον ξεχωριστό κήπο της Belvedere Vodka, στο Holy Garden του Μεγάρου Μουσικής για να ακούσουμε την αγαπημένη μας Angelika Dusk και να γευτούμε απολαυστικά Spritz cocktails με την premium βότκα από την Πολωνία, την οποία δοκιμάσαμε πρόσφατα στη Βαρσοβία. Σκοπεύουμε, επίσης, να μάθουμε κι εμείς πώς να ετοιμάζουμε τα δικά μας Spritz cocktails με φρέσκα συστατικά, εσπεριδοειδή, φρέσκα βότανα και φρούτα!

Extra tips: Να θυμάσαι ότι στη Βαρσοβία θα χρειαστείς σίγουρα έναν χάρτη και τα σωστά αθλητικά παπούτσια. Επίσης, μάθε πως το Φθινόπωρο είναι μία υπέροχη εποχή για να επισκεφτείς τη χώρα! Το σίγουρο είναι ότι η Πολωνία αποτελεί έναν premium προορισμό που δεν θα σε απογοητεύσει!