Κάνε αποταμίευση όπως οι αγαπημένες σου stars

Κάνε αποταμίευση όπως οι αγαπημένες σου stars

Έξι tips για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Αν το τέλος του κάθε μήνα σε βρίσκει «ταπί και ψύχραιμη», αν δεν ξέρεις πού πηγαίνει ο μισθός, αν πολύ απλά δεν μπορείς ελέγξεις τα έξοδά σου, τότε σίγουρα η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου αποτελεί μια υπέροχη αφορμή για να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου και να δεις πώς θα καταφέρεις να κάνεις φέτος καλύτερες και περισσότερο «έξυπνες» επιλογές.

Για να σε βοηθήσουμε, εμείς ανακαλύψαμε τα 6 special tips που ακολουθούν οι αγαπημένες μας stars. Διότι μπορεί να είναι πλούσιες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς δεν φροντίζουν πού πηγαίνουν τα χρήματά τους. Από την Jennifer Lawrence ως την Reese Witherspoon. Οι πιο διάσημες κυρίες του Χόλιγουντ κάνουν αποταμίευση!

1. Μην κάνειςυπερβολές

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει βγάλει πολλά εκατομμύρια, ωστόσο, η Jennifer Lawrence ξέρει ότι πρέπει να προσέχει για να έχει για αυτό δεν κάνει υπερβολές. Η σταρ των Hunger Games μένει στο διαμέρισμα που αγόρασε πριν από αρκετά χρόνια και η μόνη «μεγάλη» αγορά που έκανε ήταν ένα αυτοκίνητο το οποίο, μάλιστα, προτιμά να οδηγεί η ίδια παρά να προσλάβει σοφέρ (όπως οι περισσότερες «ντίβες» του κινηματογράφου). Ακολούθησε κι εσύ το παράδειγμα της Jennifer και προσπάθησε να μην ξοδεύεις τα χρήματά σου σε αντικείμενα και υπηρεσίες που δεν συνάδουν με το lifestyle σου.

2. Να είσαιπροσεκτική με τα ρούχα

Η βραβευμένη με Όσκαρ Reese Witherspoon έχει στυλ και ξέρει πώς να γοητεύει με κάθε της εμφάνιση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ξοδεύει μια περιουσία για τα ρούχα της. Σε αντίθεση με άλλες celebrities, η Reese προτιμά ψωνίζει από vintage και mainstream καταστήματα, ενώ κάνει και «ανακύκλωση» ρούχων ανταλλάσσοντας outfits με τις καλύτερές της φίλες. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τον μισθό που παίρνεις, να θυμάσαι ότι τα οικονομικά ρούχα μπορούν να είναι και απίστευτα στυλάτα.

3. Χρησιμοποίησεκουπόνια

Τι κι αν σήμερα είναι μια διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ; Η Kristen Bell εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κουπόνια για τα κάνει τα ψώνια της από το σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα. Το ίδιο κάνει και η σταρ της κάντρι μουσικής Carrie Underwood αλλά και η Lady Gaga! Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πέσουν στα χέρια σου μερικά κουπόνια, μη διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις. Μάζευε ό,τι βρίσκεις και κάνε «έξυπνες» και οικονομικές αγορές.

4. Χρησιμοποίησετα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ναι, ξέρουμε ότι έχεις συνηθίσει να μετακινείσαι με το αυτοκίνητό σου, ωστόσο, αν θέλεις να κάνεις φέτος αποταμίευση, καλό είναι να αρχίσεις να χρησιμοποιείς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Τα καύσιμα κοστίζουν και πραγματικά, δεν θα σου συμβεί κάτι αν μπεις μερικές φορές στο Μετρό. Πάρε ως παράδειγμα τη Sarah Jessica Parker. Η «πρωταγωνίστρια» του Sex and the City χρησιμοποιεί συχνά το μετρό της Νέας Υόρκης, όπου και ζει, χωρίς να νοιάζεται για το γεγονός ότι είναι μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς στον κόσμο. Μπρος, λοιπόν, στον δρόμο που «χάραξε» η «Carrie Bradshaw»!

5. Ετοίμασεμόνη σου το φαγητό σου

Μπορεί κάθε μέρα να νιώθεις ότι «πνίγεσαι» και να πιστεύεις πως δεν έχεις χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην μαγειρεύεις ποτέ στο σπίτι. Σταμάτα να τρως συνέχεια έξω ή να παραγγέλνεις φαγητό στο γραφείο αν θέλεις να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου και να προστατέψεις το πορτοφόλι σου. Αν δεν το ήξερες, μάθε πως celebrities όπως η Selena Gomez και η Taylor Swift αγαπούν το μαγείρεμα και προσπαθούν να ετοιμάζουν όσο πιο συχνά μπορούν μόνες τους το φαγητό τους.

6. Κάνε σωστούςυπολογισμούς

Αν δυσκολεύεσαι πολύ να ελέγξεις τα έξοδά σου τότε σίγουρα πρέπει να ετοιμάσεις ένα πλάνο. Υπολόγισε το μηνιαίο σου εισόδημα και στη συνέχεια «τσέκαρε» τα έξοδά σου, έχοντας κατά νου ότι πρέπει να αποταμιεύεις έστω κι ένα μικρό ποσό. Η Tyra Banks, το γνωστό μοντέλο-παρουσιάστρια από τις ΗΠΑ, το γνωρίζει καλά αυτό χάρη στη μητέρα της. Από νεαρή ηλικία η Tyra κατανόησε τη σημασία της αποταμίευσης και τώρα που έχει αρκετά εκατομμύρια στην τράπεζα, εξακολουθεί να λειτουργεί με βάση ενός πλάνου το οποίο της εγγυάται ότι κάθε χρόνο, ο λογαριασμός της θα μεγαλώνει. Ξόδεψε, λοιπόν, με λογική και άσε κάτι στην άκρη!

Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης!

Τώρα, λοιπόν, που έμαθες ότι ακόμη και οι αγαπημένες σου celebrities φροντίζουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους με σύνεση, αξίζει να πάρεις πιο «θερμά» το θέμα! Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης ετοιμάζοντας ένα οργανωμένο πλάνο για τη σεζόν που έρχεται, περιορίζοντας τα πάγια έξοδά σου και ανακαλύπτοντας τις καλύτερες και πιο οικονομικές προσφορές!

Μην ξεχνάς πως στις πολλές περιπτώσεις, τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι φαίνονται και το «μυστικό» για να γίνεις πλούσια βρίσκεται απλά στο να ζεις κάτω από το όριο των εισοδημάτων σου!