Το detox είναι η λύση για να διώξεις ό,τι σε βαραίνει

Το detox είναι η λύση για να διώξεις ό,τι σε βαραίνει

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποτοξινωθείς

Οι τοξίνες βρίσκονται παντού: Στις τροφές, τα προϊόντα ομορφιάς, τα καθαριστικά, τις σκέψεις, και τις σχέσεις μας… Τα καλά νέα, είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να περιορίσουμε την έκθεσή μας σε αυτές και να τις αποβάλλουμε από το σώμα, το μυαλό και τη ζωή μας. Αυτό θα μας βοηθήσει σημαντικά να νιώσουμε καλύτερα, θα αυξήσει την ενέργειά μας, θα μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, να έχουμε καθαρή επιδερμίδα, και γενικότερα, να νιώθουμε υγιείς τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Εάν αισθάνεσαι μπερδεμένη, ρίξε μια ματιά στη λίστα μας, που είναι γεμάτη πρακτικές ιδέες, για να προχωρήσεις σε αλλαγές και να μειώσεις την τοξικότητα.

Διατροφή

Απόφυγε τις επεξεργασμένες τροφές και τα αναψυκτικά. Τα σνακ και τα συσκευασμένα τρόφιμα αρκετές φορές περιέχουν πολύ αλάτι ή ζάχαρη και είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Μην ξεχνάς, ότι οι τοξίνες εισέρχονται στο σώμα μέσω των επεξεργασμένων τροφών, του αλκοόλ, της καφεΐνης, καθώς και μέσω περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως τα βαρέα μέταλλα και τα φυτοφάρμακα.

Προσπάθησε να ακολουθήσεις ένα υγιεινό και ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, που θα σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία καλό θα ήταν να πλένεις σχολαστικά, πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινότητά σου. Επίλεξε βιολογικά προϊόντα, τα οποία θα βρεις σε επιλεγμένα καταστήματα ή δοκίμασε να καλλιεργήσεις το δικό σου μποστάνι!

Παράλληλα, προσπάθησε να περιορίσεις την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και καφέ. Αντίθετα, κατανάλωσε τις απαραίτητες ποσότητες νερού που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να παραμένει ενυδατωμένος. Μία ακόμη καλή λύση, είναι κάθε πρωί που ξυπνάς να πίνεις χλιαρό νερό με λεμόνι, το οποίο θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου και θα σε γεμίσει ευεξία.


Μείωσε τις πλαστικέςσυσκευασίες!

Μην πίνεις νερό από πλαστικά μπουκάλια τα οποία είναι φτιαγμένα από BPA, μία οργανική χημική ένωση, η οποία κυρίως χρησιμοποιείται ως πρόσθετο με άλλα χημικά για την παρασκευή πολυκαρβονικών πλαστικών. Το υλικό αυτό βρίσκεται και σε άλλα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα τα τάπερ, που μπορεί να χρησιμοποιείς καθημερινά. Προσπάθησε, λοιπόν, να επιλέγεις αντικείμενα φτιαγμένα από γυαλί!

Παράλληλα, απόφυγε πλαστικές θήκες ή κουτιά που μπορεί να βρίσκονται στο μπάνιο σου και δοκίμασε να τα αντικαταστήσεις με αντικείμενα από ξύλο, μπαμπού και φυσικά βιοδιασπώμενα υλικά. Τέλος, δοκίμασε να αντικαταστήσεις τις πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης με αλουμινένιες ή έστω με επαναχρησιμοποιούμενες πλαστικές.

Προσοχή στα προϊόντα που επιλέγεις

Επίλεξε καλλυντικά με οργανικά και φυσικά συστατικά, που δεν επιβαρύνουν το δέρμα σου με χημικές ουσίες, τα οποία θα βρεις στα φαρμακεία. Επιπλέον, απόφυγε τα επεξεργασμένα προϊόντα καθαρισμού σώματος και διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες πίσω από τα μπουκαλάκια! Φρόντισε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να είναι φιλικά προς το pH του σώματός σου, και να μην περιέχουν, σιλικόνη, parabens, συνθετικά χρώματα και αρώματα. Παράλληλα, για λίγες μέρες προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς μανό και να κάνεις αποχή από το μανικιούρ.

Πέρα από τα προϊόντα ομορφιάς, επίλεξε οικολογικά καθαριστικά και για το μπάνιο σου, προκειμένου να μειώσεις τα τοξικά απόβλητα. Δοκίμασε να καθαρίσεις το πάτωμα με νερό και ξύδι, που καταπολεμάει τα μικρόβια και γενικότερα απόφυγε τα χημικά. Αντί για αποσμητικά χώρου, προτίμησε αρωματικά έλαια!

Ξεκουράσου!

Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 6-8 ώρες προκειμένου να δώσεις στον οργανισμό σου τη δυνατότητα να «φορτίσει» τις μπαταρίες του και να ανακτήσει τις χαμένες του δυνάμεις. Τα όργανα του σώματος που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση, όπως το συκώτι, το έντερο και τα νεφρά, χρειάζονται ξεκούραση προκειμένου να ανακάμψουν. Το ίδιο ισχύει και για το μυαλό μας, που λειτουργεί καλύτερα όταν είναι «ξεκούραστο». Ωραία τα ξενύχτια, αλλά μην το παρακάνεις.

Βγάλε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου

Οι «τοξικοί» άνθρωποι και οι «τοξικές» σχέσεις δεσμεύουν όλη μας την ενέργεια, μας γεμίζουν αρνητικά συναισθήματα και επηρεάζουν σημαντικά τη διάθεσή μας και την ψυχολογία μας. Ο αρνητισμός και η απαισιοδοξία μπορεί να καταβάλλουν ακόμη και τον πιο δυνατό χαρακτήρα. Όταν, λοιπόν, κάποιος από τον κοινωνικό μας περίγυρο μας προκαλεί θλίψη ή νεύρα, πρέπει να βάλουμε όρια και να τον απομακρύνουμε από τη ζωή μας, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Πέτα τα «σκουπίδια» που συσσωρεύονται στο σώμα σου και δεσμεύουν την ενέργειά σου και ανέκτησε άμεσα τη χαμένη σου ευεξία!