Το μυστικό για αντιρυτιδική δράση και αναπλήρωση ενέργειας στη δεκαετία των 30

Το μυστικό για αντιρυτιδική δράση και αναπλήρωση ενέργειας στη δεκαετία των 30

«Κρύβεται» στο Q10 και τη βιταμίνη C

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Είμαι 30 #έναίσονκανένα και είμαι καλά. Πολύ καλά. Ίσως στα καλύτερά μου. Σίγουρα στα καλύτερά μου. Είναι αλήθεια πως μόλις περάσεις τα 30 μπαίνεις πλέον σε μία ηλικία (και δεκαετία) που έχεις καταφέρει τα περισσότερα από τη… λίστα των στόχων. Σπούδασες, έκανες μεταπτυχιακό, έπιασες τη δουλειά που ήθελες, μένεις μόνη, έμαθες να μαγειρεύεις. Τι άλλο θέλεις; Κι όμως, κάπου εκεί, είναι που συνειδητοποιείς ότι κάτι πάνω σου αρχίζει να σου… χτυπάει καμπανάκι. Και ναι, είναι το πρόσωπό σου.

Διότι πλέον κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και βλέπεις μια κοπέλα που την ξέρεις, την ξέρεις καλά, αλλά είναι κάπως… κουρασμένη. Θαμπή. Όλη μέρα στο γραφείο και έπειτα γυμναστήριο, αργότερα κάποια άλλη κοινωνική υποχρέωση, είσαι γενικότερα όλη την ημέρα στους δρόμους. Η «μπαταρία» της ενέργειάς σου μειώνεται με δραματικό ρυθμό, ενώ εσύ κοιτάς τις αντοχές που είχες στο παρελθόν, τη νεανικότητα που σε διακατείχε.

Και ναι, μπορεί η σφριγηλότητα στο πρόσωπό σου να μην είναι στα ίδια επίπεδα, όμως για αυτό υπάρχει η μανούλα. Για να σου πει: «Σοφία, παιδί μου, πάρε μία κρέμα. Το πρόσωπό σου είναι αφυδατωμένο, χρειάζεσαι ενυδάτωση». Εκείνη ακριβώς τη στιγμή τρέχεις (έξαλλη) στον καθρέφτη και ο αγώνας για την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας ξεκινά.

Οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης, όταν τις εντοπίσεις και το συνειδητοποιήσεις πως όντως υπάρχουν εκεί, αμετάβλητες, είναι ένα σοκ. ΣΟΚ. Μη φοβάσαι. Είμαστε εδώ, μαζί σου και σου κρατάμε το χέρι. Όλοι μαζί θα λύσουμε το πρόβλημα.

Πώς θα πετύχεις «έκρηξη ενέργειας»

Αρχικά πρέπει να σου πω ότι έψαξα αρκετά προτού αποφασίσω τι θα χρησιμοποιήσω στο πρόσωπό μου. Και επειδή «χάθηκα» μέσα στην πολλή πληροφορία, ζήτησα τη βοήθεια της μανούλας. «NIVEA να πάρεις» είπε (και δεν χωρούσε συζήτηση).

Έφτασα μπροστά στο ράφι. Εντόπισα τη νέα σειρά NIVEA Q10 plus C για Αντιρυτιδική Δράση και Αναπλήρωση Ενέργειας. «Αναζωογονεί την κουρασμένη επιδερμίδα χαρίζοντας λάμψη στο πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης» διάβασα και αμέσως βρέθηκα στο ταμείο. Είναι αλήθεια πως η νέα σειρά διαφέρει καθώς αυτή τη φορά το μυστικό «κρύβεται» στα δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει: «Αγνή» βιταμίνη C και συνένζυμο Q10.

Η βιταμίνη C είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στη μείωση φλεγμονών της επιδερμίδας, ενισχύει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, ενώ προφυλάσσει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας, παράλληλα, τα κύτταρα να «αναπνεύσουν».

Το συνένζυμο Q10 είναι ένα πολύ δραστικό συνένζυμο που υπάρχει και φυσικά στην επιδερμίδα μας. Με την πάροδο του χρόνου, τα επίπεδά του μειώνονται αφήνοντας την επιδερμίδα με όλο και λιγότερη ενέργεια. Η εξαιρετικά αποτελεσματική σύνθεση της νέας σειράς αναπληρώνει την επιδερμίδα με το συνένζυμο, που αρχίζει και φθίνει με τα χρόνια.

Για τα παραπάνω είχα μία εικόνα, αυτό που δεν γνώριζα είναι πως ο δυνατός συνδυασμός αυτών των δύο ισχυρών συστατικών είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στη νέα σειρά Q10 plus C. Κι αυτό διότι η βιταμίνη C, είναι το συστατικό που χαρίζει λάμψη στη θαμπή όψη της επιδερμίδας, ενώ το γνωστό για την αντιρυτιδική του δράση συνένζυμο Q10 είναι αυτό που ανακουφίζει από τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, ο συνδυασμός του Q10 με τη βιταμίνη C είναι πιο αποτελεσματικός στην τόνωση κι αναπνοή των κυττάρων της επιδερμίδας καθώς και στο μεταβολισμό της ενέργειας από ό,τι το συνένζυμο Q10 μόνο του. Πώς σου φάνηκε;

Τριπλέτααποτελεσματικότητας ξεκινώντας από... τη νύχτα

Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αρκεί μία κρέμα για να δεις «θαύματα» στο πρόσωπό σου. Χρειάζεσαι καθημερινή φροντίδα με μια «τριπλέτα» προϊόντων: Κρέμα ημέρας, κρέμα ματιών και κρέμα ύπνου. Η μανούλα είπε: Δώσε βάση στην κρέμα ύπνου για να δεις το πρόσωπό σου το πρωί να «λάμπει». Τι εννοούσε όταν είπε «κρέμα ύπνου» και γιατί είναι τόσο σημαντική; Λοιπόν, την απάντηση την ανακάλυψα (μόνη μου) στην προηγμένη NIVEA Q10 plus C Κρέμα Ύπνου για Αντιρυτιδική Δράση και Αναπλήρωση Ενέργειας που συνδυάζει τα δυο ισχυρά αντιοξειδωτικά (Q10 και αγνή Βιταμίνη C) και βοηθά τα κύτταρα της επιδερμίδας να αναπνεύσουν βαθύτερα. Κατά της διάρκεια της νύχτας, η επιδερμίδα γίνεται πιο δεκτική στα ευεργετικά συστατικά, ενώ η δύναμη της «αυτοαναγέννησης» βρίσκεται στη μέγιστη επίδοσή της. Η ελαφριά και έντονα ενυδατική της σύνθεση απορροφάται εξ ολοκλήρου από την επιδερμίδα τη νύχτα και δρα σύμφωνα με τη βιολογία της όταν αυτή είναι πιο δεκτική. Άπλωσε, λοιπόν, την κρέμα ύπνου και… όνειρα γλυκά!

Μόλις ξυπνήσεις το πρωί, πλύνε καλά το πρόσωπό σου με το σαπούνι που συνηθίζεις να χρησιμοποιείς. Έπειτα, στο καθαρό σου πρόσωπο, άπλωσε την αναζωογονητική NIVEA Q10plus C Κρέμα Ημέρας για Αντιρυτιδική Δράση και Αναπλήρωση Ενέργειας, καθώς κι αυτή συνδυάζει τα δυο ισχυρά αντιοξειδωτικά (Q10 και αγνή Βιταμίνη C), με σκοπό να τονώσει άμεσα την επιδερμίδα και να την ενυδατώσει εντατικά για περισσότερη φρεσκάδα και εμφανώς πιο λείο πρόσωπο. Ταυτόχρονα, οι δείκτες αντηλιακής προστασίας SPF 15 και προστασίας UVA/UVB προφυλάσσουν από τον σχηματισμό ρυτίδων και την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας που προκαλεί ο ήλιος. Μην νομίζεις πως επειδή είναι Χειμώνας, οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι βλαβερές! Ο ήλιος λειτουργεί επιβαρυντικά για την επιδερμίδα μας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου!

Και τώρα το extra tip: Μην εστιάζεις μόνο στις ρυτίδες έκφρασης που παρατηρείς στο μέτωπό σου ή στις παρειές. Δώσε βάση στα μάτια. Διότι το βλέμμα είναι τελικά εκείνο που όλοι προσέχουν. Τα μάτια σου δίνουν λάμψη σε όλο σου το πρόσωπο. Η πρωτοποριακή NIVEA Q10 plus Θεραπεία Ματιών για Αντιρυτιδική Δράση και Αναπλήρωση Ενέργειας, που συνδυάζει τα δυο ισχυρά αντιοξειδωτικά (Q10 και αγνή Βιταμίνη C), αναζωογονεί τη θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών. Η ελαφριά της σύνθεση, ταχείας απορρόφησης, μειώνει αποτελεσματικά τις λεπτές γραμμές στην ευαίσθητη αυτή περιοχή κάνοντας το περίγραμμα των ματιών να είναι ορατά πιο σφριγηλό με επιδερμίδα απαλότερη και γεμάτη ενέργεια.

Όλοι ζηλεύουν έναφρέσκο και λαμπερό πρόσωπο

Είναι αλήθεια πως ακούω συχνά στο γραφείο: «Τι έκανες στο πρόσωπό σου; Φαίνεσαι ξεκούραστη». Είναι επίσης αλήθεια πως οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας στο τέλος της ημέρας με κάνουν να μοιάζω και να αισθάνομαι εξουθενωμένη. Η ενέργειά μου έχει εξαντληθεί κάπου μεταξύ των υποχρεώσεων στο γραφείο, των απαιτήσεων του σπιτιού και των δραστηριοτήτων της έντονης καθημερινότητάς μου. Μήπως το ίδιο συμβαίνει και σε εσένα; Μήπως ως αποτέλεσμα νιώθεις την επιδερμίδα σου θαμπή και κουρασμένη, παρά το νεαρό της ηλικίας σου, ενώ οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης κάνουν δειλά την εμφάνισή τους;

Με τη νέα σειρά NIVEA Q10 Plus C η επιδερμίδα δείχνει πιο ανανεωμένη, πιο φρέσκια και ζωντανή γεμάτη ενέργεια. Η νέα σειρά φροντίζει να νιώθεις άνετα με την επιδερμίδα σου, για να μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου στο έπακρο χωρίς περιορισμούς!

Άλλωστε, μην ξεχνάς, πως όλοι ζηλεύουν ένα φρέσκο και λαμπερό πρόσωπο.
Ακόμα και η Φρουφρού!