5 tips για να ευχαριστηθείς το Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν

5 tips για να ευχαριστηθείς το Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν

(…και να μη μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή…)

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα. Αυτή, η τελευταία ημέρα του χρόνου. Αυτή η μέρα που έρχεται να βάλει… σφραγίδα σε όλα όσα πέτυχες (ή δεν πέτυχες) το 2017. Λίγες μόνο ώρες έμειναν και εσύ πρέπει να φανείς έτοιμη να υποδεχτείς το 2018, χωρίς υπερβολές. Να θυμάσαι: Όσο πιο ήρεμη υποδεχτείς αυτή τη χρονιά, τόσο το καλύτερο για εσένα. Θα μοιραστούμε μαζί σου 5 tips για να υποδεχτείς την πρώτη ημέρα του νέου έτους, ώστε εκείνο με τη σειρά του να σε αποζημιώσει τις υπόλοιπες 364.

1. Μην πιεις πολύ

Στο λέω εγώ που κι αν έχω πιει σε Ρεβεγιόν. Μάλιστα, έχω επιλέξει να πάω σε ρεβεγιόν που τύπου έπινες ό,τι ήθελες με ένα Χ ποσό που δώσαμε εξαρχής στην είσοδο. Γενικά, προσπάθησε να μη γίνεις χάλια. Είναι ειλικρινά πολύ κρίμα η πρώτη μέρα του χρόνου να σε βρει με hangover. Έχεις τόσες ημέρες να πιεις, μην τα δώσεις όλα σήμερα. Αντ’ αυτού προσπάθησε να περάσεις όμορφα, καταναλώνοντας τόσο αλκοόλ όσο ακριβώς μπορείς να αντέξεις (και να είσαι όρθια, έχοντας διαύγεια).

2. Ντύσου άνετα

Το ξέρω πως το ρεβεγιόν είναι η μοναδική ημέρα για να βάλεις εκείνο το εξαντρίκ φόρεμα με τις πούλιες και τις παγιέτες, όμως αν δεν είναι άνετο, μην το τολμήσεις. Δεν θέλεις να στέκεσαι όλο το βράδυ σαν να έχεις καταπιεί… αγγούρι. Επίσης, καλύτερα να αποφύγεις εκείνη τη μάξι τουαλέτα που δεν έχεις βάλει πουθενά μέχρι σήμερα, απλά και μόνο για να τη φορέσεις κάπου. Τα άβολα φορέματα ενδείκνυνται μόνο για όλες εκείνες που θα πάνε για Ρεβεγιόν σε κάποιο ξενοδοχείο και θα καθίσουν επί πέντε ώρες (και βάλε) σε μία καρέκλα. Όλες οι υπόλοιπες, που θέλετε να διασκεδάσετε και να ευχαριστηθείτε τη φάση, φορέστε κάτι απλό, όμορφο, που σας κολακεύει και αισθάνεστε μέσα σε αυτό ο εαυτός σας.

Extra tip: Προσοχή στα τακούνια. Πάρε καλού κακού μαζί σου ένα ζευγάρι μπαλαρίνες (όπου κι αν έχεις να πας)...

3. Φάε το φαγητό σου

Για πολλούς λόγους: α. Θα δώσει μία παράταση στο αλκοόλ που θα καταναλώσεις. Αλλιώς να κατεβάζεις αλκοόλ με γεμάτο στομάχι και αλλιώς με άδειο (αλλά αυτό το ξέρεις ήδη). β. Θα αργήσεις να ξαναφάς. Ειδικά αν αλλάξεις το χρόνο στο σπίτι και μετά βγεις για ποτά, τότε θα πρέπει να περιμένεις να ανοίξει κάποιο ξενοδοχείο για πρωινό ή στην καλύτερη να βρεις ανοιχτή κάποια καντίνα. Σε κάθε περίπτωση, μην το ρισκάρεις και φρόντισε να έχεις ικανοποιήσει την ανάγκη σου για τροφή είτε το φαγητό το έφτιαξε η μαμά σου είτε εσύ η ίδια, κάθισε στο τραπέζι και απόλαυσέ το -χωρίς ενοχές.

4. Μην οδηγήσεις

Και δεν εννοούμε να… αγγαρέψεις κάποιον άλλο. Όταν λέμε «μην οδηγήσεις» αναφερόμαστε και στους φίλους σου. Μην οδηγήσει κανείς εκείνο το βράδυ, αν πρόκειται να βγείτε. Φερθείτε έξυπνα, «κλείστε» ένα ταξί από νωρίς: «Χρειαζόμαστε ένα ταξί στη 01.00» θα πείτε και εκείνη την ώρα το ταξί θα είναι κάτω από το σπίτι σας. Και θα δώσεις και μεροκάματο σε έναν άνθρωπο που εργάζεται, μέρα που είναι. Σε κάθε περίπτωση, μην καταλήξετε, τα ξημερώματα, να κοιτάζετε ο ένας τον άλλο, με μάτια νυσταγμένα, ρίχνοντας... κλήρο, για το ποιος θα πάρει το τιμόνι.

5. Προτίμησε τα σπιτικά

Πάρτι. Είναι πάντα τα καλύτερα. Και αν συμβεί κάτι που θα σε βγάλει εκτός προγραμματισμού, δεν χρειάζεται να αγχωθείς. Αν, για παράδειγμα, μέχρι τώρα δεν έχεις αποφασίσει αν θέλεις να πας στο σπίτι της… Μαρίας που κάνει πάρτι ή να βγεις στο τάδε μπαρ, χώρις φόβο και πάθος να επιλέξεις τη Μαρία. Γιατί και να πιεις πολύ μπορείς (αν τελικά το θελήσεις) και θα βρεις κάτι στην κουζίνα να τσιμπήσεις (έστω μια φρυγανιά ρε παιδί μου) και τα τακούνια μπορείς να πετάξεις (και να μείνεις ξυπόλυτη) και δεν χρειάζεται να οδηγήσεις (τουλάχιστον στην επιστροφή).