DIY: Τι μπορείς να στολίσεις αντί για το... κλασσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο;

DIY: Τι μπορείς να στολίσεις αντί για το... κλασσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Ανακάλυψε πρωτότυπες γιορτινές λύσεις

Εντυπωσιακοί στολισμοί, πολύχρωμα λαμπάκια, γιορτινές γιρλάντες μεταμορφώνουν την ατμόσφαιρα και κάνουν τα πάντα να μοιάζουν πιο όμορφα και γιορτινά. Φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε σπίτι έχει το επιβλητικό καταπράσινο δέντρο που έχει συνδεθεί με στιγμές ευτυχίας, χαράς και αισιοδοξίας. Από τα παιδικά μας χρόνια, οι γιορτές ξεκινούσαν από τη στιγμή που θα το στολίζαμε. Αμέσως, το καταπράσινο ψηλό έλατο γινόταν η αγαπημένη μας γωνιά, στην οποία περνούσαμε ώρες περιμένοντας για τα δώρα που θα μας έφερνε ο Άγιος Βασίλης. Τα χρόνια, όμως, πέρασαν και εσύ βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια… Ξέχνα την παραδοσιακή εκδοχή που αγάπησες ως παιδάκι και δοκίμασε μία από τις παρακάτω εναλλακτικές που θα φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σαλόνι σου!

Ένα δέντρο έργο τέχνης

Μία οικονομική αλλά εντυπωσιακή λύση είναι να ζωγραφίσεις το δέντρο σου μόνη σου. Θα χρειαστείς έναν μεγάλο καμβά. Επίλεξε το χρώμα που θέλεις και ζωγράφισε το δέντρο σου, όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί! Στη συνέχεια τοποθέτησε διάφανα γαντζάκια στα κλαδιά που έχεις σχεδιάσει και στόλισέ το με πολύχρωμες μπάλες, αστεράκια, κορδέλες και ζαχαρωτά. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη, και δοκίμασε να κολλήσεις στον καμβά σου μικρά κλαδιά από πεύκο, κάρτες ή άλλα μικρά ή μεγαλύτερα αγαπημένα σου αντικείμενα.

Μία άλλη εναλλακτική, είναι να κολλήσεις απλώς διάφανα γαντζάκια στον τοίχο σου, στα οποία στη συνέχεια θα βάλεις μία όμορφη γιρλάντα και άλλα στολίδια. Επίλεξε γαντζάκια που κολλάνε και ξεκολλάνε και δεν θα αφήσουν λεκέδες στον τοίχο σου.

Κλαδιά σε βάζο

Χρησιμοποίησε κλαδιά χωρίς φύλλα για να δημιουργήσεις ένα μίνιμαλ αλλά και ταυτόχρονα εντυπωσιακό και μοντέρνο δέντρο. Τόλμησε να παίξεις με γεωμετρικά σχήματα, πολύχρωμα γυαλιστερά χαρτιά, pom pom και μικρά πολύτιμα στολίδια.

Δέντρο με φωτογραφίες

Αν αναζητάς μία πραγματικά πρωτότυπη και fun ιδέα, τότε δοκίμασε να φτιάξεις ένα δέντρο φτιαγμένο από κάρτες. Τύπωσε τις αγαπημένες σου φωτογραφίες με τις φίλες και τους συγγενείς σου σε κάρτες και γράψε όμορφες ευχές στην κάθε μία. Στη συνέχεια, απλώς τοποθέτησέ την μία πάνω στην άλλη, σε σχήμα δέντρου. Το καλύτερο είναι ότι μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορείς να δώσεις στους καλεσμένους σου από μία κάρτα ως αναμνηστικό δώρο!

Χάρτινο δέντρο

Κόψε δύο μεγάλα κομμάτια χαρτόνι στο ίδιο σχήμα και μέγεθος. Χρησιμοποίησε χάρακα και κοπίδι για να κόψεις μία λεπτή λωρίδα που θα ξεκινάει από το κέντρο και θα φτάνει μέχρι το τέλος του ενός κομματιού. Στο άλλο κομμάτι, κόψε μία λεπτή λωρίδα από την κορυφή μέχρι τη μέση του χαρτονιού. Τοποθέτησε το ένα κομμάτι μέσα στο άλλο και δημιούργησε γρήγορα ένα τρισδιάστατο δέντρο. Ζωγράφισε με πολύχρωμους μαρκαδόρους και γράψε ευχές. Στόλισέ το με αγαπημένα σου αντικείμενα, τα οποία μπορείς να στερεώσεις με κολλητική ταινία.

Δέντρο - σκάλα

Μία σκάλα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πραγματικό στολίδι, και να αντικαταστήσει το παραδοσιακό δέντρο. Στόλισέ τη με χάρτινα στολίδια, γιρλάντες, μπάλες και πολύχρωμα φωτάκια και δημιούργησε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει!

Δέντρο από βιβλία

Μήπως είναι ώρα να αναδιοργανώσεις τη βιβλιοθήκη σου; Τοποθέτησε τα πιο μεγάλα και βαριά βιβλία στη βάση του δέντρου που θέλεις να δημιουργήσεις και συνέχισε να το «χτίζεις» με πιο μικρά και ελαφριά βιβλία μέχρι την κορυφή! Εκεί μπορείς αντί για αστέρι να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου βιβλίο.

Άντλησε έμπνευση από τις παραπάνω ιδέες και βάλε τις δικές σου πινελιές για ιδιαίτερο στυλ! Δημιούργησε χαρούμενη ατμόσφαιρα με ένα διαφορετικό δέντρο που θα αλλάξει το σπίτι σου και ολοκλήρωσε τη γιορτινή διακόσμηση με πολύχρωμα λαμπάκια στα παράθυρα, γυαλιστερές γιρλάντες και άλλα χριστουγεννιάτικα DIY στολίδια που μπορείς να δημιουργήσεις με υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Έτσι, μπορείς εύκολα και γρήγορα να φτιάξεις τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές που θα εντυπωσιάσουν, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία...