Τρώμε ισορροπημένα και στο γραφείο (ναι, μπορούμε)

Τρώμε ισορροπημένα και στο γραφείο (ναι, μπορούμε)

Τρεις συντάκτριες επαναπροσδιορίζουν την έννοια του… τάπερ

Η ισορροπία είναι ένα μεγάλο και δύσκολο «κεφάλαιο» στη ζωή πολλών ανθρώπων, ειδικότερα εκείνων που εργάζονται, κινούνται και αναπνέουν μέσα σε ένα απαιτητικό και αγχωτικό περιβάλλον. Ναι, είναι αλήθεια πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε εξουθενώνει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να βελτιώσεις έστω και λίγο την καθημερινότητά σου και να αποκτήσεις ξανά ισορροπία στη ζωή σου;

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και στη συγκεκριμένη, καλό είναι να κάνεις μικρά και σταθερά βήματα, προκειμένου να αλλάξεις σιγά σιγά την ποιότητα της ζωής σου. Και επειδή, όλα ξεκινούν από την καλή διατροφή, αξίζει να κάνεις την αρχή από τον συγκεκριμένο τομέα.

Η ισορροπημένη διατροφή ήταν ο δικός μας «must» στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν και αυτή τη φορά, δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο αποτυχίας. Μας πήρε μερικές εβδομάδες, αλλά καταλήξαμε σε ένα διατροφικό πλάνο που ταίριαζε στην καθεμιά και ναι, καταφέραμε -επιτέλους- να τρώμε ισορροπημένα στο γραφείο. Την αρχή την έκανε η Σοφία, η pescetarian της παρέας (θα σου εξηγήσει παρακάτω) η οποία, εδώ και μερικά χρόνια, έχει πει «αντίο» στο κρέας και για να καλύπτει τις διατροφικές της ανάγκες, έχει γίνει «αστέρι» στην υγιεινή διατροφή.

Το πήραμε απόφαση, λοιπόν, και αρχίσαμε όλες να τρώμε λίγο πιο υγιεινά, ακόμη και στο γραφείο. Σου αποκαλύπτουμε, λοιπόν, τι «κρύβουν» οι launch bags και τα ταπεράκια μας για να εμπνευστείς και να κάνεις την εργασιακή σου καθημερινότητα λίγο πιο «ανάλαφρη».

Σπαγγέτι με αλεύρι σόγιας για κορίτσια που δενστερούνται τίποτα

Αν πιστεύεις στη «φιλοσοφία» του «είσαι ό,τι τρως», τότε καλό είναι να επαναπροσδιορίσεις την έννοια του τάπερ στο γραφείο. Το ξέρω ότι δεν έχεις πολύ χρόνο για να μαγειρεύεις και συνήθως καταφεύγεις σε «πρόχειρες» λύσεις της τελευταίας στιγμής ή καταλήγεις να επισκέπτεσαι συχνά τον αυτόματο πωλητή της εταιρείας με τα έτοιμα σάντουιτς. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως το υγιεινό φαγητό μπορεί να είναι νόστιμο και κυρίως, έτοιμο σε χρόνο «ντετέ». Ακόμη κι εγώ που δεν φημίζομαι για το… ταλέντο μου στη μαγειρική, τα καταφέρνω.

Τα κορίτσια στο γραφείο με «τρολάρουν» διότι ισχυρίζομαι ότι «δεν στερούμαι τίποτα» και παρόλα αυτά, δεν παίρνω «ούτε γραμμάριο» (παρά τις ατασθαλίες στις οποίες συχνά υποκύπτω). Κορίτσια, δεν ψεύδομαι, απλά ξέρω τι σημαίνει ισορροπία και στο κομμάτι της διατροφής. Με λίγα λόγια, δεν τρώω τηγανητά φαγητά, δεν πίνω αναψυκτικά, λέω «ναι» σε οτιδήποτε φυτικό και όταν κάνω υπερβολές, ξέρω πώς να επανορθώνω.

Τι θα βρεις στο τάπερ μου; Από πλιγούρι, μέχρι στήθος κοτόπουλο και φυσικά, σπαγγέτι με αλεύρι σόγιας και τόνο, το νέο μου αγαπημένο πιάτο.

Και μπορεί να μην υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να βράσεις σπαγγέτι, ωστόσο, το θέμα είναι τι είδους σπαγγέτι! Αν δεν το ήξερες μάθε πως στην Ελλάδα υπάρχει Σπαγγέτι Silueta Fytro! Ποια είναι η διαφορά του από τα κοινά ζυμαρικά; Περιέχει αλεύρι σόγιας που είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες και χωρίς χοληστερόλη εκ φύσεως. Για να ετοιμάσω, λοιπόν, το αγαπημένο πιάτο χρειάζομαι απλά μια πιπεριά, ένα κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, λίγο τόνο και μερικές ντομάτες. Εύκολο, γρήγορο και ό,τι πρέπει για εσένα που… δεν στερείσαι τίποτα.

Η Κατερίνα επιμένει υγιεινά, παρά τους«πειρασμούς»

Το να τρως υγιεινά στο γραφείο, είναι μάλλον από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα. Οι πειρασμοί από συναδέλφους που γιορτάζουν και σε δελεάζουν με γλυκά ή σε ξεσηκώνουν να παραγγείλετε μαζί πίτσες και σουβλάκια είναι πολλοί. Δεν είναι πάντα εύκολο να συγκρατηθείς, ειδικά όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν σου επιτρέπει να ετοιμάσεις τα ισορροπημένα γεύματα που θα ήθελες από την προηγούμενη ημέρα.

Το δικό μου μυστικό για να «ξεμπερδεύω» γρήγορα με το ταπεράκι, όταν δεν έχω πολλή ώρα στη διάθεσή μου, είναι οι σαλάτες. Μπορείς να τις ετοιμάσεις σε χρόνο «ντετέ» με ελάχιστα υλικά. Παρόλα αυτά, επειδή ποτέ κανείς δεν χόρτασε με μαρουλόφυλλα, επιλέγω το ταμπουλέ, τη δημοφιλή αραβική σαλάτα με βάση το Πλιγούρι της Fytro.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να την παρασκευάσεις είναι ντομάτες, κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο, λεμόνι, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα ψιλοκόψεις, και να τα προσθέσεις στο πλιγούρι, το οποίο πρέπει λίγο νωρίτερα να έχεις αφήσει να «μουλιάσει» στο νερό. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως γευστικό, αλλά και πολύ υγιεινό, καθώς το πλιγούρι είναι πηγή φυτικών ινών και πλούσιο σε μαγγάνιο.

Επιπλέον, είναι το πιο ανάλαφρο γεύμα, για να μπορείς να συνεχίσεις τη δουλειά σου, μέχρι το τέλος της ημέρας. Έτσι, θα πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου, χωρίς να «βαρύνεις». Για εμένα, είναι η καλύτερη θρεπτική και απολαυστική λύση, την οποία και επιλέγω κάθε εβδομάδα.

Ναι, η Σοφία είναι pescetarian και ξέρει από… κινόα

Εδώ και δύο χρόνια μαγειρεύω ανελλιπώς και μετά μανίας. Δεν είναι ότι νοικοκυρεύτηκα. Απλώς (θα το πω για 1.873η φορά) έγινα pescetarian. Τουτέστιν, δεν τρώω κρέας. Και εν πολλοίς έχω στραφεί σε έναν πολύ υγιεινό τρόπο ζωής: Κοιμάμαι αρκετά, αθλούμαι τρεις φορές την εβδομάδα, μαγειρεύω υγιεινά σε καθημερινή βάση. Το «υγιεινά» περιλαμβάνει αρκετά λαχανικά, αναποφλοίωτο ρύζι ή μακαρόνια, αντικατάσταση της λευκής ζάχαρης από τη μαύρη και (φυσικά) υποκατάστατο άλατος.

Το καθημερινό μαγείρεμα, όταν ζεις μόνη, ΔΕΝ είναι εύκολο πράγμα (να τα λέμε αυτά). Ειδικά αν είσαι απαιτητικός άνθρωπος (και έχεις αυτογνωσία, όπως εγώ). Δηλαδή θέλεις και τη σαλάτα σου και το κυρίως σου και το γλυκό σου μετά το φαγητό. Λύσεις υπάρχουν, είναι πολλές, τις έχω στο ντουλάπι μου. Και στο τάπερ μου. Σήμερα. Στο γραφείο. (ναι, έχω τάπερ GAME BOY).

Λύση Νο1: Κινόα. Τι πιο ωραίο πράγμα από την κινόα, που έρχεται από τη Νότια Αμερική ως «η μητέρα όλων των καρπών»; Ετοιμάζω την Κινόα της Fytro δύο φορές την εβδομάδα και έπειτα σε καθημερινή βάση ψιλοκόβω ντομάτα και αγγούρι και… έτοιμη η σαλάτα μου. Πρακτικό, υγιεινό, πανεύκολο, πεντανόστιμο, πανέξυπνο (σχεδόν απίστευτη ανακάλυψη).

Λύση Νο2: Ρύζι με φλοιό. Θα σου πω ένα μυστικό, την πιο πετυχημένη συνταγή που αξίζει να αντιγράψεις: Υπάρχει στο πίσω μέρος της συσκευασίας Fytro (κανένα μυστικό, προφανώς…). Αφού, λοιπόν, τίποτα δεν μένει κρυφό και επειδή αυτά καλό είναι να λέγονται, θα σου πω μόνο αυτό: Το Ρύζι με Φλοιό Fytro είναι 100% ΦΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ και παράγεται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από υλικά άριστης ποιότητας. Περιέχει μαγγάνιο και φώσφορο, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Τι άλλο να ζητήσει ένας άνθρωπος που δεν τρώει κρέας δηλαδή;

Προμηθεύσου ένα Ρύζι με Φλοιό Fytro για να ετοιμάσεις ένα special ριζότο με χορταρικά! Μερικά από τα υλικά που θα χρειαστείς είναι μανιτάρια, καρότα, κρεμμυδάκια, κολοκυθάκια, ντοματούλα και η πιο εύκολη συνταγή για το ταπεράκι του γραφείου είναι απλά θέμα διαδικαστικό (και διασκεδαστικό)!

Λύση Νο3: Να μην ξεχάσω το γλυκό: Ρυζογκοφρετάκια με Σοκολάτα Γάλακτος Fytro. Είναι χωρίς γλουτένη και έχει μόλις 17 θερμίδες το ρυζογκοφρετάκι. Είναι η απόλυτη λύση για το γραφείο (και μπορώ να τα μοιραστώ και με τα κορίτσια!)