Πώς να οργανώσεις με ελάχιστα χρήματα το πιο ανατρεπτικό Xmas πάρτι

Πώς να οργανώσεις με ελάχιστα χρήματα το πιο ανατρεπτικό Xmas πάρτι

Γιατί να μην γίνεις εσύ η οικοδέσποινα;

Είτε σου αρέσουν είτε όχι το γεγονός είναι πως τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο όλες συμφωνούμε είναι το ότι τα Xmas πάρτι είναι τα καλύτερα! Διότι ακόμη κι αν σε πιάνει μελαγχολία κατά τη διάρκεια των γιορτών, ξέρεις ότι κάποιος από τους φίλους σου θα διοργανώσει την πιο fun χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Μήπως, όμως, ήρθε φέτος η σειρά σου; Γιατί να μην γίνεις κι εσύ μια φορά η καλύτερη οικοδέσποινα; Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες για τα καλυτέρα και πιο οικονομικά χριστουγεννιάτικα πάρτι στο σπίτι! Αν θέλεις, λοιπόν, να οργανώσεις ένα event που θα είναι μες στο πνεύμα των Χριστουγέννων και την ίδια ώρα θα κάνει την ανατροπή, τότε αξίζει να τις «μελετήσεις».

Η φάση είναι «WhiteChristmas»

Αν ονειρεύεσαι να δεις φέτος «λευκά Χριστούγεννα», τότε τι καλύτερο υπάρχει από το να διοργανώσεις το απόλυτο «White Christmas» πάρτι; Γέμισε το σπίτι σου με λευκά αντικείμενα, όπως διακοσμητικά, κεριά και κορδέλες, ρίξε μερικές «νιφάδες χιονιού» για να ολοκληρώσεις το ντεκόρ και zήτα από τους καλεσμένους σου να ντυθούν στα λευκά. Θα νιώσεις η πριγκίπισσα του παραμυθιού και με λίγα χρήματα, θα ετοιμάσεις μια glamorous γιορτή διότι, όπως και να το κάνουμε, το λευκό είναι εντυπωσιακό.

Χριστουγεννιάτικηβραδιά καραόκε

Μπορεί να μην έχεις καλή φωνή, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει από το να διοργανώσεις με την παρέα σου, ένα ξεκαρδιστικό καραόκε πάρτι. Θα χρειαστείς απλώς την απόλυτη χριστουγεννιάτικη λίστα, έναν υπολογιστή και ένα μικρόφωνο. Από το «All I Want for Christmas Is You» της Mariah Carey μέχρι το «Last Christmas» των Wham και τα «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή: Όλα θα τα πείτε χωρίς ντροπές.

Πάρτι με χριστουγεννιάτικεςταινίες στο σπίτι

Αν δεν είσαι party animal και προτιμάς να περνάς τις γιορτές σε mood χαλαρό, τότε η καλύτερη επιλογή για εσένα, είναι να αρχίσεις τις προετοιμασίες για μια βραδιά στο σπίτι με κλασικές, χριστουγεννιάτικες ταινίες, όπως το «Home Alone» (1990), το «Jack Frost» (1998), το «The Santa Clause» (1994), το «Scrooge» (1951), το «A Christmas Carol» (2009) και το «Love, Actually» (2003).

Ετοίμασε τη λίστα με τη βοήθεια των φίλων σου, βρες μια συνταγή για ζεστό γλυκό κρασί (το γνωστό Gluhwein), παντς με κράνμπερι και πορτοκάλι ή άλλα απολαυστικά ροφήματα που θα σε ζεστάνουν και πάρε μερικά γιορτινά κεράκια, για να μετατρέψεις το σαλόνι σου στον πιο cozy χώρο.

Ugly sweater Christmas πάρτι

Στην περίπτωση που οι γιορτές «ρίχνουν» την ψυχολογία σου, τότε ένα ugly sweater χριστουγεννιάτικο πάρτι είναι η λύση για να διώξεις τη μελαγχολία. Ετοίμασε τις πιο «κιτς» προσκλήσεις για να ζητήσεις από τους φίλους σου να βρουν (ή να ετοιμάσουν με τα χεράκια τους) φέτος το πιο... άσχημο χριστουγεννιάτικο πουλόβερ (ξέρεις, αυτά με τους ταράνδους, τον Άγιο Βασίλη, τα καλικαντζαράκια και τα έλατα που βλέπεις στις ταινίες κάθε Χριστούγεννα).

Ναι, είναι μια ακόμα μια «συνήθεια» που έρχεται από τις ΗΠΑ, αλλά το σίγουρο είναι πώς θα σου χαρίσει άπειρες στιγμές γέλιου. Γιατί να μην φορέσεις, λοιπόν, φέτος το ugly sweater σου; Μην ξεχάσεις, να διοργανώσεις και έναν διαγωνισμό για να βραβεύσεις τον φίλο ή τη φίλη που ανακάλυψε το πιο κακόγουστο, γιορτινό πουλοβεράκι!

Πάρτι με φαγητό μέχρι σκασμού

Μια πραγματικά καλή και οικονομική επιλογή για τη βραδιά των Χριστουγέννων αλλά και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου είναι να διοργανώσεις ένα πάρτι στο σπίτι σου και να ζητήσεις από τον κάθε φίλο και φίλη σου να ετοιμάσει από ένα γιορτινό πιάτο.

Ο μπουφές θα γεμίσει με τις δημιουργίες σας και στο τέλος της βραδιάς, θα κάνετε μια μυστική ψηφοφορία για να επιλέξετε το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο. Το σίγουρο είναι πως και θα φάτε όλοι πολύ και εσύ, η οικοδέσποινα, δεν θα κουραστείς μαγειρεύοντας στην κουζίνα όλη την ημέρα.

Το πιο άσχημοδώρο… το έφερες ΕΣΥ

Άλλη μια «αμερικανιά» για low budget πάρτι που μας αρέσει και στην προτείνουμε. Κάλεσε τους φίλους σου στο σπίτι, ετοίμασε έναν μικρό μπουφέ με finger food και ανταλλάξτε τα πιο… άσχημα δώρα. Προκάλεσε τους φίλους σου να βρουν με ελάχιστα χρήματα το πιο άσχημο δώρο που υπάρχει ή να ετοιμάσουν μόνοι τους την πιο «κιτς» δημιουργία. Η χειρότερη επιλογή θα κερδίσει και μέχρι να ανοίξετε όλα τα δώρα, θα έχετε ξεκαρδιστεί από τα γέλια.

Οι επιλογές είναι πολλές, ακόμη κι αν φέτος τα Χριστούγεννα το πορτοφόλι σου είναι άδειο. Ξέρεις, όμως, ότι το βασικό «συστατικό» για να περάσεις φέτος καλά, είναι να έχεις δίπλα σου τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Οργάνωσε, λοιπόν, ένα πάρτι για να διώξεις τη μελαγχολία και να διασκεδάσεις συντροφιά με τα λίγα και καλά άτομα που θέλεις να έχεις στη ζωή σου.