Ποιες είναι οι τάσεις στη γυμναστική για το 2018;

Ποιες είναι οι τάσεις στη γυμναστική για το 2018;

Δοκίμασε τα νέα fitness trends!

Κάπου ανάμεσα στους στόχους του 2018 σίγουρα βρίσκεται και η… γυμναστική. Για μία ακόμη φορά θα υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι θα πηγαίνεις στο γυμναστήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και ότι θα ακολουθήσεις έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Θα τα καταφέρεις όμως μετά τον πρώτο μήνα; Συγκεντρώσαμε τις νέες τάσεις στη γυμναστική για το 2018 προκειμένου να μην τα παρατήσεις φέτος!

Επιστροφή στο παιχνίδι

Μπορεί τα push-ups και τα squats να είναι πολύ αποτελεσματικά και να σε γυμνάζουν πλήρως. Παρόλα αυτά, υπάρχει μία νέα τάση στη γυμναστική που μας πηγαίνει μερικά χρόνια πίσω και μας κάνει να αισθανόμαστε και πάλι παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, στο εξωτερικό το νέο trend αφορά προγράμματα γυμναστικής στα οποία οι συμμετέχοντες απλώς παίζουν, τρέχουν και διασκεδάζουν, όπως ακριβώς όταν ήταν παιδιά! Αντί λοιπόν για τζόκιν, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι πιο συναρπαστικό που θα σε κάνει να ανυπομονείς για την ώρα της προπόνησης! Έτσι, θα χάσεις θερμίδες και κιλά, χωρίς καν να το καταλάβεις…

Δες ένα tutorial!

Αρκετές από εμάς προτιμούμε να κάνουμε γυμναστική στο σπίτι, καθώς δεν χρειάζεται να χάνουμε χρόνο στις μετακινήσεις, να πληρώνουμε ακριβές συνδρομές και να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Χάρη στην τεχνολογία και τα αμέτρητα tutorials που υπάρχουν στο YouTube έχουμε πλέον τη δυνατότητα να δοκιμάζουμε νέες δραστηριότητες και να παρακολουθούμε μαθήματα yoga, pilates και πολλά ακόμη είδη γυμναστικής. Μήπως τελικά αυτός είναι ο τύπος άσκησης που σε βολεύει; Πάρε το yoga mat σου και δοκίμασε!

Γυμναστική με το pet σου!

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσεις τις δύο σου αγάπες, τη γυμναστική και το παιχνίδι με το κατοικίδιό σου! Πέρα από τις βόλτες που θα κάνεις με το σκυλάκι σου, που όπως έχει αποδειχθεί έχουν ευεργετικά οφέλη για την υγεία των ιδιοκτητών τους, υπάρχει η… doga! Πρόκειται για τη γιόγκα με τα σκυλάκια, που συνδυάζει μασάζ και στάσεις γιόγκα, μειώνοντας το άγχος τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για τα σκυλιά τους.

Σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς κατοικίδια, η yoga παραμένει και φέτος ένα από τα μεγαλύτερα trend, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Ξέχνα ό,τι ήξερες για την ευλυγισία και μη διστάσεις να τη δοκιμάσεις!

Εκτονώσου με μποξ!

Το μποξ είναι η μόδα που εξαπλώνεται ταχύτατα, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερους οπαδούς. Θα σε κάνει να αισθανθείς πιο δυνατή από ποτέ και θα σε γυμνάσει από την κορυφή έως τα νύχια. Είναι ιδανικό για να εξωτερικεύσεις τη συσσωρευμένη ένταση, το άγχος και το στρες. Μετά από μία ολιγόλεπτη προπόνηση θα αισθανθείς καλύτερα. Εξίσου σημαντικά είναι τα οφέλη του και για τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και αντοχής. Το σίγουρο είναι ότι στο μάθημα, δεν θα είσαι η μοναδική γυναίκα στην αίθουσα!

Γυμνάσου με την οικογένειά σου

Σου φαίνεται αδύνατον να γυμναστείς με τα μικρότερα μέλη της οικογένειας; Πιστεύεις ότι θα μειώσουν την απόδοσή σου; Τα χρησιμοποιείς ως δικαιολογία για να αποφύγεις το γυμναστήριο; Πλέον στα γυμναστήρια υπάρχουν τάξεις στις οποίες μπορείς να αθληθείς με την οικογένειά σου και είναι πολύ πιο δύσκολες από ό,τι μπορεί να φαντάζεσαι. Έτσι, μπορείς να αφιερώσεις χρόνο στην οικογένειά σου αλλά ταυτόχρονα και στον εαυτό σου.

Τι είναι το ΗΙΙΤ;

Το HIIT είναι ο ιδανικός τρόπος για να κάψεις λίπος. Τα αρχικά του High Intensity Interval Training σημαίνουν «Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση». Πρόκειται για μία πολύ εντατική μορφή γυμναστικής με διαλείμματα, κατά την οποία θα γυμνάζεσαι με μικρότερης διάρκειας, αλλά μεγαλύτερης έντασης ασκήσεις. Έτσι, θα αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση, πιο γρήγορα! Δοκίμασέ το!

Τεχνολογικές συσκευές που μετρούν τα βήματά σου!

Και αυτή τη χρονιά η εμμονή μας με τις τεχνολογικές συσκευές θα συνεχιστεί. Τα γκατζετάκια, όπως τα «έξυπνα» ρολόγια και οι εφαρμογές που μετρούν τα βήματά μας ή τους παλμούς μας, μας βοηθούν να μείνουμε προσηλωμένες στους στόχους μας και να μην παραιτηθούμε. Βλέποντας την πρόοδο που σημειώνουμε, θέλουμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα και κάπως έτσι αποκτούμε ένα πολύ καλό κίνητρο για να συνεχίζουμε!

Μην εγκαταλείψεις! Λένε ότι η αρχή είναι δύσκολη, αλλά η γυμναστική θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και θα σε βοηθήσει να πετύχεις κάθε σου στόχο. Δοκίμασε κάτι νέο και βρες αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει.