Ταινίες που θα σε διδάξουν στυλ

Κατερίνα Ηλιάκη
Ταινίες που θα σε διδάξουν στυλ

Άντλησε έμπνευση από μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές

Δεν ξέρεις τι να φορέσεις; Για να μην περιφέρεσαι όλη μέρα σπίτι με τις πιτζάμες, συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας κινηματογραφικές εμφανίσεις, για να αντλήσεις έμπνευση. Πάρε ιδέες από τις μεγάλες σταρ του σινεμά, βάλε τα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και άνετα και βγες έξω!

Παρακάτω θα συναντήσεις από τις πιο εντυπωσιακές λαμπερές εμφανίσεις γεμάτες γκλίτερ και πούλιες, μέχρι τις πιο χαλαρές, cozy εναλλακτικές για εσένα που επιμένεις στην άνεση. Ανεξαρτήτως αν είσαι φαν της μόδας ή του σινεμά, είναι σίγουρο ότι αξίζει να παρακολουθήσεις τις ακόλουθες ταινίες. Άντλησε έμπνευση και πάρε ιδέες για τις επόμενες εμφανίσεις σου!


Malena

Η πάντα κομψή Μόνικα Μπελούτσι υποδύεται τον εμβληματικό χαρακτήρα της Μαλένα, μίας χείρας που ζει στη Σικελία την δεκαετία του 40. Τα φλοράλ φορέματά της, συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν ακόμη και σήμερα και είναι ιδιαιτέρως θηλυκά, κάνοντάς την να μοιάζει chic, χωρίς να προσπαθεί.


Dreamers

Η ταινία θα σε ταξιδέψει στο Παρίσι, με συντροφιά την δυναμική Ισαμπέλ. Η Eva Green ενσαρκώνει μοναδικά το χαρακτήρα μίας ατίθασης Γαλλίδας φοιτήτριας, που φυσικά φοράει μπερέδες και δεν σταματάει να καπνίζει… Βελούδινα φορέματα, ρομαντικά φλοράλ και σαλοπέτες θα σε εμπνεύσουν για τις casual εμφανίσεις σου.


The Great Gatsby

Η Catherine Martin, που δημιούργησε τα κουστούμια της ταινίας, δεν ήταν πάντα fan του δημοφιλούς μυθιστορήματος του F Scott Fitzgerald. Παρόλα αυτά, του έδωσε μία ευκαιρία και μεγαλούργησε. Συνεργάστηκε με μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους, όπως η Prada και οι Brooks Brothers για να δημιουργήσουν κουστούμια εμπνευσμένα από τη δεκαετία των 20s. Οι εικόνες της ταινίας μας μεταφέρουν την αριστοκρατική ατμόσφαιρα της εποχής, γεμάτη λαμπερά πάρτι με καλοντυμένους καλεσμένους. Τα φορέματα της Carey Mulligan με τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες είναι εκθαμβωτικά και θα τα θυμάσαι για πάντα…

Τα λαμπερά κοσμήματα δεν θα μπορούσαν παρά να φέρουν την υπογραφή Tiffany & Co.


Αnnie Hall

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όλες θα θυμόμαστε το στυλ της Diane Keaton σε μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Woody Allen. Ο χαρακτήρας της έχει συνδυαστεί με το αντρόγυνο στυλ, που θεωρείται πλέον διαχρονικό. Τα χαρακτηριστικά γιλέκα, τα πουκάμισα, τα ψηλόμεσα φαρδιά παντελόνια και τα πλεκτά αγαπήθηκαν από γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η ταινία το 1977. Τα εκκεντρικά της outfit, έγιναν αμέσως της μόδας και κέρδισαν το γυναικείο κοινό.

Πολλά, μάλιστα, από τα ρούχα της ταινίες, ήταν κομμάτια που ανήκαν στην Diane Keaton στην πραγματικότητα. Το χαρακτηριστικό της στυλ άλλωστε, ήταν ανάμεσα στα πράγματα που ενέπνευσαν τον διάσημο σκηνοθέτη, να δημιουργήσει μία ταινία για εκείνη.


Blade Runner

Η εντυπωσιακή γούνα και το ιδιαίτερο κούρεμα της Sean Young στο Blade Runner του Ridley Scott αποτελούν ακόμη και σήμερα μία cult επιτυχία για μοναδικές εμφανίσεις που συνδυάζουν φουτουριστικά στοιχεία και λεπτομέρειες που θυμίζουν film noir.

Παρά την έντονη ατμόσφαιρα, η ηθοποιός Sean Young έχει όμορφες αναμνήσεις, καθώς ο σχεδιαστής Charles Knode της επέτρεψε να κρατήσει το παλτό και μετά την ταινία.


Pretty Woman

Μπορεί να υποδυόταν την ιερόδουλη, όμως θυμόμαστε πολλά από τα look της, ακόμη και σήμερα, όπως για παράδειγμα το πουά φόρεμα που είχε συνδυάσει με τα γάντια και το καπέλο. Η ηθοποιός παραδέχτηκε μάλιστα ότι το έχει κρατήσει, για να προσέχει τη σιλουέτα της, και ότι ακόμη και σήμερα της χωράει!


The Royal Tenenbaums

Η Margot, την οποία υποδύεται η Gweneth Paltrow, φοράει εντυπωσιακές γούνες, συνδυασμένες με vintage τσάντες και φορέματα, που τη μεταμορφώνουν ολοκληρωτικά. Ο σκηνοθέτης, Wes Anderson, ήθελε να μεταφέρει την αίγλη μίας άλλης εποχής και έτσι όλα τα ρούχα της ταινίας μας ταξιδεύουν στη δεκαετία του 70 και δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Άλλωστε ο Wes Anderson φημίζεται για την ιδιαίτερη αισθητική του και τις χρωματικές παλέτες που δημιουργούν ονειρικούς κόσμους…

The Talented Mr. Ripley

Τα πάντα στη συγκεκριμένη ταινία είναι όμορφα: Οι ηθοποιοί, τα σκηνικά, τα κουστούμια! Η Gwyneth Paltrow είναι κομψή και θηλυκή, και συνδυάζει σύγχρονα με vintage κομμάτια, δημιουργώντας πολύ προσεγμένες εμφανίσεις, που θα σε εμπνεύσουν. Λευκά πουκάμισα, πολύχρωμα μπικίνι και εσπαντρίγιες τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και λεοποάρ γούνες και καπέλα τους χειμερινούς. Παραμένει πάντα καλοντυμένη, ανεξαρτήτως εποχής…