Μαλλιά: Tips για να αποφύγεις όλα όσα σου προσθέτουν χρόνια

Μαλλιά: Tips για να αποφύγεις όλα όσα σου προσθέτουν χρόνια

Αυτά τα λάθη καλό είναι να ΜΗΝ γίνονται

Μπορεί το κούρεμά μας να μας δείχνει μεγαλύτερες από όσο είμαστε; Τα μαλλιά μας είναι το δυνατό μας σημείο. Κάποιες αγαπάμε τις αλλαγές και τους πειραματισμούς και μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και άλλες είμαστε πιο διστακτικές και επιμένουμε για χρόνια με το ίδιο κούρεμα. Παρόλα αυτά, όσο μεγαλώνουμε καλό είναι να αποφεύγουμε συχνά λάθη που μας αδικούν. Για να μη δείχνεις σαν να ήρθες από... άλλη εποχή, επίλεξε ένα κούρεμα που θα αναδείξει το πρόσωπό σου και τα χαρακτηριστικά σου. Άσε κάτω τη λακ και υιοθέτησε ένα πιο ανάλαφρο look! Συγκεντρώσαμε μερικά tips για να αποφύγεις τις παγίδες.

Μέχρι ποια ηλικία μπορούμε να έχουμε μακριά μαλλιά;

Τα μακριά μαλλιά σίγουρα είναι η επιλογή που προτιμούν οι περισσότερες από εμάς. Είναι εντυπωσιακά και μας δίνουν απεριόριστες επιλογές για διαφορετικές εμφανίσεις. Από αυστηρές αλογοουρές, μέχρι ανάλαφρα beach waves και έμπνευση για πολλούς ακόμη πειραματισμούς.

Ανακάλυψε το ιδανικό κούρεμα που θα ταιριάζει στο σχήμα προσώπου σου και συζήτησε τις επιλογές σου με τον κομμωτή σου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμάσαι ότι τα πολύ μακριά μαλλιά στις μεγαλύτερες ηλικίες, προσθέτουν χρόνια. Επίλεξε το κατάλληλο ύφος και ένα κούρεμα που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Καλό επίσης, είναι να αποφεύγεις τα παραδοσιακά ή πολύ στυλιζαρισμένα χτενίσματα, που είναι πια ξεπερασμένα.

Πες «όχι» στα ξεπερασμένα look

Δεν σου αρέσουν οι αλλαγές; Αν έχεις το ίδιο κούρεμα εδώ και πολλά χρόνια, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις και να γίνεις πιο ανοιχτή στους πειραματισμούς. Η μόδα αλλάζει, για αυτό φρόντισε να ξεφορτωθείς τις έντονες ανταύγειες που μαρτυρούν την ηλικία σου! Ξέχνα τα ξεπερασμένα trends και προσπάθησε να παραμείνεις κομψή, επιλέγοντας το κούρεμα και το χρώμα που σου ταιριάζει…

Προσοχή στο χρώμα

Αν σκουραίνεις υπερβολικά τα μαλλιά σου, μπορεί να δείχνεις μεγαλύτερη. Το χρώμα τους πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σου. Όποιο και αν είναι το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου, αν τα ανοίξεις έναν- δύο τόνους θα δείχνεις πιο νέα. Οι διακριτικές ανταύγειες είναι το μυστικό για να δείχνεις πιο λαμπερή.

Επίσης το ξανθό μπορεί να προτιμάται από πολλές γυναίκες, αλλά αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι αν το παρακάνεις με τον τόνο του χρώματος που θα επιλέξεις, υπάρχει περίπτωση να δείχνεις μεγαλύτερη. Προτίμησε αποχρώσεις που θα αναδείξουν το δέρμα σου και θα ταιριάζουν με τα χρώματά σου. Εξίσου σημαντικό είναι να φροντίζεις να διατηρείς την ένταση και τη λάμψη του χρώματος στα μαλλιά σου και να μην το αφήνεις να ξεθωριάσει. Προσοχή και στη ρίζα, που όσο «κατεβαίνει» σε κάνει να δείχνεις ατημέλητη και κουρασμένη. Εφοδιάσου με τα κατάλληλα σαμπουάν, που θα διατηρήσουν για περισσότερο καιρό ζωντανό το χρώμα σου.

Το «μυστικό» της νεότητας είναι η σωστή περιποίηση

Μπορεί να φροντίζεις να ενυδατώνεις καθημερινά το πρόσωπο και το σώμα σου. Παρόλα αυτά, δεν κάνεις το ίδιο με τα μαλλιά σου. Προκειμένου να εξασφαλίσεις ότι θα παραμείνουν λαμπερά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς μία μάσκα που θα διατηρήσει την υγρασία. Αν τα ταλαιπωρείς και τα ισιώνεις, για παράδειγμα, τότε καλό θα είναι να τους προσφέρεις μία εξειδικευμένη θεραπεία στο κομμωτήριο. Κρατώντας τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και λαμπερά, θα δείχνεις πιο φρέσκια και η ίδια.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι και η ψαλίδα, που κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν θαμπά και αδύναμα. Οι αποδυναμωμένες άκρες τα κάνουν να μοιάζουν απεριποίητα, ταλαιπωρημένα και γερασμένα. Μπορεί να δυσκολεύεσαι να τα κόψεις, αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει!

Τέλος, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε μπορούν να επηρεάσουν το κούρεμά μας. Τα σαμπουάν για κανονικά μαλλιά δεν είναι για όλες μας. Πόσο μάλλον όσο μεγαλώνουμε. Πρέπει να βρεις τα κατάλληλα εργαλεία, για να φροντίσεις σωστά τα μαλλιά σου. Μία μάσκα, ένα σαμπουάν που προστατεύει το χρώμα και εξειδικευμένα λάδια θα σε βοηθήσουν σημαντικά να τα διατηρήσεις υγιή. Επένδυσε στα κατάλληλα προϊόντα και επίλεξε ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σου.

Μην το παρακάνεις με τον όγκο!

Τα μαλλιά μας γίνονται πιο λεπτά όσο μεγαλώνουμε. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικές με τον όγκο. Μπορεί να ανησυχείς ότι δείχνουν flat και να προσπαθείς να αυξήσεις τον όγκο, όμως όταν το παρακάνεις μοιάζεις μεγαλύτερη. Το ίδιο ισχύει βέβαια και στην αντίθετη περίπτωση, για αυτό προσπάθησε να βρεις το κατάλληλο χτένισμα. Η υπερβολική λακ που θυμίζει τη δεκαετία του '80, καλό είναι να αποφεύγεται…

Πες «όχι» στα αξεσουαάρ

Πολλές φορές προσπαθούμε να υιοθετήσουμε ένα πιο νεανικό στυλ χρησιμοποιώντας αξεσουάρ που φορούσαμε όταν ήμασταν μικρότερες. Μπορεί να μοιάζαμε χαριτωμένες, αλλά όσο μεγαλώνουμε τα κοκαλάκια και οι στέκες μάς κάνουν να μοιάζουμε ακόμη μεγαλύτερες. Αν θέλεις να πιάσεις τα μαλλιά σου αλογοουρά, απλώς προτίμησε ένα απλό λαστιχάκι που μοιάζει με το φυσικό σου χρώμα και δεν θα τραβήξει την προσοχή.

Το σημαντικό είναι να επιλέξεις ένα κούρεμα που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό για να το απογειώσεις. Η πραγματική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας!