Τι να προμηθευτείς για το σπίτι σου χωρίς να κάνεις «έκπτωση» στο στυλ σου

Τι να προμηθευτείς για το σπίτι σου χωρίς να κάνεις «έκπτωση» στο στυλ σου

Τέσσερις συντάκτριες σου δίνουν μοναδικές ιδέες!

Όπως όλες οι γυναίκες, έτσι και εμείς, περιμέναμε με ανυπομονησία τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις. Η διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές, όμως, είναι πως το 2018, αποφασίσαμε να μην δώσουμε έμφαση στα ρούχα, αλλά να εστιάσουμε στη διακόσμηση αφού δύο από εμάς είχαν μόλις μετακομίσει σε νέα σπίτια και οι άλλες δύο, θέλαμε να ανανεώσουμε τα διαμερίσματά μας. Έχοντας λίγο χρόνο στη διάθεσή μας και θέλοντας να βρούμε είδη σε μεγάλες προσφορές χωρίς, όμως, να κάνουμε «έκπτωση» στο στυλ μας, αποφασίσαμε να δώσουμε ραντεβού μετά το γραφείο, στο αγαπημένο μας εμπορικό κέντρο, το Golden Hall. Έπειτα από έναν καφέ και λίγη συζήτηση, ξεκινήσαμε την εξόρμησή μας και επειδή η βόλτα μας στέφθηκε με επιτυχία, θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σου τις «ανακαλύψεις» μας και να σου δώσουμε μερικές μοναδικές ιδέες για το σπίτι!

Βάλε ποιοτικές "πινελιές" σε κάθε γωνιά του σπιτιού

Αν είσαι σε φάση που φτιάχνεις τώρα το σπίτι σου ή θέλεις να το ανανεώσεις, τότε καλό είναι να βρεις μερικά ποιοτικά αντικείμενα που θα δώσουν αξία σε κάθε γωνιά του διαμερίσματός σου. Εμείς, χρειαζόμασταν μερικές «ποιοτικές» πινελιές για αυτό και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας με μια επίσκεψη στο Notoshome. Εκεί θα βρεις πολλές επώνυμες μάρκες με προϊόντα σπιτιού, ενώ αυτή την εποχή στο κατάστημα υπάρχουν πραγματικά καλές εκπτώσεις που ξεκινούν από 20%.

Αν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, θα σε βοηθήσουμε με τα «must» είδη και προϊόντα για κάθε σπίτι. Εμείς κάναμε την αρχή με τα είδη κουζίνας: Σετ ποτηριών, κεραμικά πιάτα και μπολ με ξεχωριστές λεπτομέρειες μπήκαν γρήγορα στο καλάθι των αγορών μας, ενώ στη συνέχεια βρεθήκαμε στον τομέα με τα τραπεζομάντηλα. Αν θέλεις να φτιάξεις το νέο σου σπίτι, καλό είναι να πάρεις τουλάχιστον δύο, ένα για κάθε μέρα και ένα για τις… ιδιαίτερες περιστάσεις (όπως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει και το δείπνο που ετοιμάζεις για τον καλό σου).

Notoshome (στο ισόγειο του Golden Hall, τηλ. 211 1815000)

Τέχνη γιακαλή τύχη και… έρωτα

Αξία και… γοητεία στο σπίτι σου θα δώσουν -φυσικά- και μερικά μικρά έργα τέχνης. Επίλεξε κάποια εικαστικά αντικείμενα που ταιριάζουν στο στυλ και τον χώρο σου και τοποθέτησέ τα σε διάφορα δωμάτια, κάνοντας την αρχή από το σαλόνι σου. Για να τα εντοπίσουμε, εμείς περάσαμε και από το Ianos art shop και εκεί ανακαλύψαμε, μεταξύ άλλων, αντικείμενα τέχνης από τα σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου, πλαισιωμένα από συλλεκτικές εκδόσεις τέχνης και λευκώματα.

Την προσοχή μας «κέρδισε» και ένα ξεχωριστό έργο τέχνης για καλοτυχία και φυσικά, οι παρακάτω υπέροχες καρδούλες που, ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, είναι «must» για το σπίτι. Η καρδιά «Love me», το γλυπτό του Στάθη Αλεξόπουλου, σίγουρα θα «κερδίσει» και εσένα.

Ianos art shop (στο ισόγειο του Golden Hall, τηλ. 210 6830301)

Δώσε αξία στην κουζίνα σου

Βέβαια, πρέπει σίγουρα να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου για να βρεις τα χρηστικά αντικείμενα που θα χρειαστείς. Αν φτιάχνεις τώρα το νέο σου σπίτι, αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητά σου. Αλλά και στην περίπτωση που δεν μετακομίζεις, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να ανανεώσεις -για παράδειγμα- την κουζίνα σου, ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια ενός σπιτιού. Όση ώρα βρισκόμασταν στο Golden Hall, λοιπόν, κάναμε μια στάση στην Παρουσίαση. Έχει μια μεγάλη ποικιλία από πορσελάνες, μαχαιροπίρουνα, είδη κουζίνας και έπιπλα οπότε σίγουρα θα βρεις ό,τι ψάχνεις, πόσω μάλλον τώρα οι εκπτώσεις στο κατάστημα κυμαίνονται από 20 έως 50%!

Στα δικά μας «must-have» από το κατάστημα περιλαμβάνονται τα προϊόντα της Kitchenaid για νόστιμες δημιουργίες, τα μαχαιροπήρουνα της WMF και τα πορσελάνινα αντικείμενα και τα κρυστάλλινα ποτήρια της Villeroy & Boch. Δες τις ανάγκες σου και κάνε τις επιλογές σου, έχοντας πάντα κατά νου πως είναι καλό να κάνεις ποιοτικές επιλογές από την αρχή σε ό,τι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Αυτά τα αντικείμενα θα σε συντροφεύουν μια ζωή, οπότε σίγουρα αξίζει να επενδύσεις σε αυτά.

Παρουσίαση (στο ισόγειο του εμπορικού, τηλ. 210 6835043)

Πες «ναι»στα φυτά, τα ψάθινα διακοσμητικά και τους… βούδες

Αν έχεις «μελετήσει» ήδη τα trends του 2018 ή είσαι fan του Instagram, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι φέτος, κάτι «παίζει» με τα φυτά, τα ψάθινα διακοσμητικά και τους… βούδες. Στη δική μας περίπτωση, οι παραπάνω επιλογές ήταν «must» για αυτό και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας με μια στάση στο Meli. Εκεί θα βρεις πολλά εικαστικά αντικείμενα και έργα Τέχνης καθώς και επιπλα, είδη διακόσμησης και δώρα!

Μερικά αρωματικά κεράκια, κεραμικά μπολ με μοντέρνα μοτίβα, ένα εντυπωσιακό γυάλινο βάζο για το σαλόνι, ένας διακοσμητικός βούδας και ψάθινα καλάθια για τη μονστέρα που πήραμε, ήταν οι δικές μας επιλογές από το κατάστημα το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την εποχή έχει εκπτώσεις που φτάνουν το 40%. Φυσικά, δεν παραλείψαμε να κάνουμε και μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Meli, στον πρώτο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6778921

Ο πίνακαςπου θα κάνει τη διαφορά

Είναι δεδομένο, πάντως, πως ένας εντυπωσιακός πίνακας ζωγραφικής μπορεί να κάνει τη διαφορά στο σπίτι σου. Ένα και μόνο έργο τέχνης θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στον χώρο σου. Αξίζει, λοιπόν, να εντοπίσεις εκείνο το έργο τέχνης που θα δώσει άλλον "αέρα" στο σπίτι σου και θα κάνει τους καλεσμένους σου να το θαυμάσουν!

Να θυμάσαι πως προτού κάνεις μια αγορά, καλό είναι να κάνεις την έρευνά σου. Εμείς επισκεφτήκαμε τη γκαλερί Fine Arts Kapopoulos και ανακαλύψαμε πολλά και ξεχωριστά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής σημαντικών Ελλήνων και ξένων ζωγράφων!

Fine Arts Kapopoulos (στον πρώτο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6833048)

Οιμεταλλικές λεπτομέρειες και η πορσελάνη είναι «hot» το 2018

Μια ακόμη διαχρονική τάση στη διακόσμηση, που κάνει δυναμική «επιστροφή» το 2018, έχει να κάνει με τα μεταλλικά διακοσμητικά. Ο κανόνας στο ντεκόρ τη χρονιά που διανύουμε είναι «όσο πιο απλό, τόσο το καλύτερο». Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μερικές ιδιαίτερες λεπτομέρειες, θα κάνουν φέτος τη διαφορά στο σπίτι σου. Γούρια και δισκάκια (είναι «must-have») για το σαλόνι σου, ενώ στη λίστα με τα trends για τα 2018 περιλαμβάνονται επίσης τα πορσελάνινα αντικείμενα και, όπως προαναφέραμε, οι… βούδες.

Στο κατάστημα Authentics by Liana Vourakis ανακαλύψαμε πολλά είδη και σχέδια με «άρωμα» ελληνικό και εκπτώσεις στο 20%. Ό,τι και αν πάρεις, να θυμάσαι πως οι μικρές λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διάφορά (στη ζωή και το σπίτι)!

Authentics by Liana Vourakis (στον πρώτο όροφο του Golden Hall, τηλ. 210 6829808)

Διασκέδασηκαι τεχνολογία στο σπίτι

Τέλος, αξίζει να έχεις κατά νου πως ένα ακόμη μεγάλο trend του 2018 όσον αφορά στο σύγχρονο σπίτι έχει να κάνει με την τεχνολογία. Φέτος είναι η χρονιά που θα χρειαστεί να βρεις τα πιο διασκεδαστικά και «έξυπνα» gadget για το σαλόνι, την κουζίνα και το δωμάτιό σου. Θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και το σπίτι σου περισσότερο εντυπωσιακό και «εναλλακτικό». Αυτός ήταν ο λόγος που κάναμε μια στάση στο κατάστημα της Octopus στο αγαπημένο μας εμπορικό. Με εκπτώσεις 10% σε αγορές άνω των 50 ευρώ και προσφορές που φτάνουν έως και το 50% της αρχικής τιμής, το σίγουρo είναι ότι εκμεταλλευθήκαμε την κατάσταση και πήραμε αρκετά items που βρίσκονταν στη λίστα μας εδώ και καιρό.

Το σίγουρο είναι πως ο κουλοχέρης είναι «must», όπως επίσης ένα εντυπωσιακό ρολόι τοίχου Karlsson και το rainbow ηχείο bluetooth. Βέβαια, αν ψάχνεις κάτι περισσότερο «κλασικό» τότε αξίζει να δεις και... τα στυλάτα γάντια κουζίνας που βρήκαμε στο κατάστημα! Πρόκειται για μια πρόταση που θα σε κάνει ακόμη πιο δυναμική στην κουζίνα και... η μαμά σου θα είναι υπερήφανη! Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να κάνεις το σπίτι σου λίγο πιο fun.

Octopus (στο ισόγειο του Golden Hall, τηλ. 210 6839465)

Μηνσυμβιβαστείς!

Ό,τι και αν επιλέξεις να θυμάσαι πως μερικές απλές ιδέες και τα κατάλληλα αντικείμενα αρκούν για να «μεταμορφώσεις» το σπίτι ή το δωμάτιό σου, χωρίς να κάνεις «έκπτωση» στο στυλ σου. Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, λοιπόν, εκμεταλλεύσου «έξυπνα» την εκπτωτική περίοδο για να βρεις όλα όσα θέλεις και χρειάζεσαι. Μην φύγεις από το σπίτι, όμως, προτού κάνεις τη σωστή λίστα!